Artikel filtreret på dato: Søndag, 05 maj 2019

Filminstruktørens datter blev lørdag dræbt i en trafikulykke i Belgien.

Den danske filminstruktør Thomas Vinterberg og hans tidligere hustru, Maria Vinterberg, er i stor sorg.

Lørdag mistede de deres 19-årige datter, Ida Maria Vinterberg. Hun blev dræbt i en trafikulykke i Belgien, oplyser Have Kommunikation på vegne af familien.

Thomas Vinterberg har netop påbegyndt optagelserne til sin næste film, og Zentropa tager hånd om filmholdet og skuespillerne. En planlagt offentliggørelse af filmens rolleliste bliver flyttet til et senere tidspunkt. Der vil ikke blive optaget de næste to uger.

Familien har ikke yderligere kommentarer.

Udgivet i Kendte

Der er travlt hos Carsten Noer Storvognslakering, der i juni sidste blev ramt af en storbrand. Autolakeringen brændte ned.

Men der arbejdes nu i midlertidige lokaler i Arnum samt to midlertidige kabiner i Vamdrup, hvor 20 medarbejdere arbejder i toholdsskift for at følge med, skriver JydskeVestkysten.

-Vi har opjusteret, så vi har arbejdet i toholdsskift, og så har vi arbejdet 6-7 dage om ugen, så vi har fået det igennem, vi skulle, siger direktør Carsten Noer til avisen.

Han driver virksomheden sammen med sin datter Dorte Noer.

Rejsegilde

Opbygningen af autolakeringen i Vamdrup går fremad og der var i sidste uge rejsegilde på de 2.200 kvadratmeter, som autolakeringen nu bliver på.

Indflytningen i de nye lokaler kan efter planen ske til oktober og så er det slut med at arbejde i toholdsskift samt at arbejde i weekenderne, skriver JydskeVestkysten.

Branden i juni startede formentlig, da en gnist antændte noget fortynder. Det sagde Carsten Noer dagen efter branden den 19. juni til Kolding Netavis. En medarbejder fik andengradsforbrændinger på hænder og arme og måtte behandles på sygehuset.

Udgivet i Vamdrup

Tusindvis af unge skal til at vælge studie, og dermed også studieby. Men hvad er det egentlig, der gør en by til en god studieby? En ny undersøgelse viser, at gode karrieremuligheder, velrenommerede uddannelsesinstitutioner og følelsen af tryghed er de tre parametre, som kommende studerende vægter højest.

Aarhus vinder titlen som Danmarks Bedste Studieby, da byen scorer højt på parametre som gode karrieremuligheder, gode uddannelsesinstitutioner og et godt byliv.

Kolding er kommet ind på en 7. plads. Det er især prisniveauet på kaffe/øl på studiet og de efterfølgende karrieremuligheder i og omkring Kolding, der sikrer Kolding denne placering, men også skolerne og byen som helhed har et godt renommé. Altsammen giver det de studerende optimale rammer for en kvalitetsuddannelse i godt, socialt miljø.

Undersøgelsen er foretaget af Studentum.dk, Nordens største private søgeportal for uddannelse, hvor også København og Aalborg ligger helt i top, når kommende studerende skal vælge hvilke kvaliteter de leder efter i en studieby.

I undersøgelsen er der blevet kigget på syv parametre blandt 21 danske studiebyer, som de unge finder vigtige.

Undersøgelsen viser, at det især er parametre som gode karrieremuligheder og uddannelsesinstitutioner, der vægtes højt blandt de kommende studerende. De unge foretrækker altså at læse i en af Danmarks største studiebyer, hvor boligpriserne er markant højere og følelsen af tryghed ikke altid er i top. Undersøgelsen viser også, at parametre som adgang til naturen og muligheden for et outdoor-liv, samt priser på kaffe og øl på studiet ikke har nogen synderlig betydning for de unges valg af studieby.

Blandt de tre bedste studiebyer, er det netop også byens omdømme og karrieremulighederne der har fået dem i top 3. Hvor både København og Aarhus ligger i den kedelige ende i forhold til boligpriser og følelsen af tryghed.

Se hele top 10, og hvilke parametre de scorer højt og lavt på her.

Derfor er Kolding nummer 7

Byen er billig at bo i målt på studiepenge

Studerende har gode karrieremuligheder i og omkring byen

Der er god adgang til outdoormuligheder

Byen scorer lavt på følelsen af tryghed

Kilde: Studentum.dk

Udgivet i Skole
Søndag, 05 maj 2019

Koncert i Marielunden

Søndag den 12. maj er der koncert i Marielunden i Kolding.

Der er fokus på Holger Drachman, når der søndag den 12. maj er arrangeret en koncert på Naturskolen i Marielunden.

Underholdningen leveres af Kolding Mandskor, som vil synge nogle af Drachmanns sange. Der møder 20-25 sangere op.

Den anden halvdel af koncerten vil bestå af musik fra Drachmanns Venner med Peter Lorenzen og Lene Oustrup, som spiller til hans sange og viser, samt fortæller om sangenes tilblivelse.

Koncerten starter klokken 14. Prisen er 85 kroner pr. person og er inklusiv kaffe/te, vand og kage.

Billetter kan bestilles på e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf.: 3073 3507.

Udgivet i Kolding