Artikel filtreret på dato: Fredag, 03 maj 2019

Fredag, 03 maj 2019

Klimawalk i Kolding

EU’s Regionalfond, BlueKolding og Kolding Kommune inviterer alle interesserede med på en gåtur den 9. maj. Undervejs bliver der mulighed for at høre om klimatilpasningsløsninger i Kolding midtby. EU’s Regionalfond slutter turen af med en klimadebat styret af den tidligere TV-vært Tine Gøtzsche.

Hvis du synes, at EU er en fjern størrelse og meget langt væk, får du nu chancen for at opleve det modsatte. EU er nemlig allerede stærkt forbundet med klimaarbejdet i Kolding kommune, og det får du mulighed for at komme helt tæt på, når EU’s Regionalfond, BlueKolding og Kolding Kommune sammen markerer Europadag ved at deltage i den europæiske kampagne #EUinmyregion, som fejres over hele Europa den 9. maj.

For Kolding Kommune og BlueKolding har EU haft en stor betydning de sidste tre år. De har netop i fællesskab gennemført og afsluttet et større EU-støttet projekt, hvor der, i samarbejde med borgerne, er udviklet helt konkrete klimatilpasningsløsninger i Kolding by. Det skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse:

- Støtten fra EU’s Regionalfond har været helt uvurderlig og har betydet, at vi har haft ressourcer til at involvere beboerne i de områder, vi skal klimatilpasse, hvilket også kommer vores fremtidige klimaprojekter til gode. Det betyder forhåbentlig, at de løsninger, vi får skabt, stemmer godt overens med beboernes ønsker for, hvordan vi udvikler området og samtidig klimatilpasser, fortæller formand for Teknik- og Klimaudvalget, Jakob Ville.

Har du fået lyst til at høre mere om klimatilpasning i Kolding skabt i samarbejde med borgerne, kan du tage med på Klimawalk den 9. maj kl. 16. Mødested er Klimapavillonen i Byparken.

Gåturen slutter i Vifdam, som er et af de områder, der skal klimatilpasses. Her vil EU’s Regionalfond være vært for en klimadebat, hvor Asger Christensen (V) kandidat til europaparlamentsvalget, Christian Rabjerg Madsen (A) miljøordfører og folketingsmedlem, Henning Hyllested (EL) transport- og turismeordfører samt folketingsmedlem deltager. Klimadebatten styres af tidligere DR-vært på TV-Avisen Tine Gøtzsche, og hele arrangementet slutter af med grillpølser og lidt vådt til ganen.

Udgivet i Kolding