Artikel filtreret på dato: Onsdag, 29 maj 2019

Kolding Kommune giver dispensation til de opstillingsberettigede partier, så de kan tage valgplakater til både Europaparlaments- og Folketingsvalget ned samtidig.

Normalt skal valgplakater tages ned fra lygtepælene langs gader og veje senest otte dage efter det afholdte valg.

Men da Europaparlamentsvalget den 26. juni og Folketingsvalget den 5. juni ligger med mindre end 14 dage i mellem, har Kolding Kommune, som flere andre kommuner, givet de opstillingsberettigede partier tilladelse til at tage valgplakaterne til begge valg ned samtidig. Det skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

- Vi synes, at det er ressourcespild, hvis partierne skal køre to runder for at indsamle valgplakater, og derfor har vi givet tilladelse til, at de kan vente med at tage valgplakaterne til Europarlamentet ned til efter Folketingsvalget den 5. juni. Derefter har de som sædvanligt efter et valg otte dage til arbejdet, og altså frist for nedtagning den 13. juni, siger Martin Sejersgaard, områdechef for Anlæg og Drift.

En del kandidater til Europaparlamentsvalget har dog allerede været i gang med at indsamle deres valgplakater.

Udgivet i Politik

Retten i Kolding idømte onsdag en tyrkisk vognmandsvirksomhed en bøde på 150.000 kroner for kørsel uden tilladelse ”for anden gang”.

Den 3. september 2018 blev virksomheden ved en udeblivelsesdom, altså uden selskabet var til stede, idømt en bøde på 150.000 kroner for kørsel uden tilladelse i fire tilfælde. Vognmandsvirksomheden fik lov til at få sagens behandling genoptaget, men retten i Kolding nåede onsdag til nøjagtig samme resultat, skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Specialanklager Pernille Moesborg fortæller om sagen:

- Sagen startede, da Tungvognscenter Syd standsede en tyrkisk lastbil den 6. december 2017. Ved kontrollen blev det konstateret, at der i tre tilfælde var blevet kørt på såkaldte turtilladelser, selvom de ikke kunne bruges til de transporter, der var udført. Chaufføren blev den 2. januar 2018 ved retten i Kolding idømt fængsel i 60 dage og udvist med indrejseforbud i 6 år for at have udfyldt tilladelserne med falske oplysninger. Den 14. maj 2018 standsede Tungvognscenter Syd endnu en lastbil fra samme tyrkiske vognmandsvirksomhed. Problemet var her fuldstændig det samme, og chaufføren blev den 6. juni 2018 ved retten i Sønderborg idømt 30 dages fængsel og udvist med indrejseforbud i 6 år for at have udfyldt tilladelsen med falske oplysninger.

Pernille Moesborg forklarer videre om sagen:

- Ved kontrol af de fremviste fragtbreve og tilladelser, så alt ud til at være i orden. Det var først ved en mere dybdegående kontrol, hvor der blev sammenholdt oplysninger fra takografen og chaufførens personlige papirer, at politiet kunne konstatere, at tingene ikke hang rigtigt sammen. Retten fandt, at det var en skærpende omstændighed, at man havde forsøgt at skjule tingenes rette sammenhæng.

Den tyrkiske vognmandsvirksomhed nægtede sig skyldig og overvejer nu, om sagen skal ankes.

Turtilladelse

En turtilladelse er en tilladelse, der udveksles mellem lande på billateralt grundlag.

Danmark og Tyrkiet udveksler tilladelser mellem de kompetente myndigheder.

En turtilladelse fra Danmark gives af de tyrkiske myndigheder til en tyrkisk vognmand.

Turtilladelsen giver vognmanden ret til at køre én gang til Danmark med gods fra Tyrkiet, og tilbage til Tyrkiet med gods fra Danmark.

Udgivet i Kolding

Fællesbetegnelsen for Danmarks billigste udbudte huse må nok være “håndværkertilbud”.

I hvert fald er mæglernes sædvanlige brug af “charmerende”, “hyggelig” og “spændende” skiftet ud med beskrivelser som: “ejendommen skal totalrenoveres” og “en absolut skod ejendom, som overhovedet ikke er indflytningsklar”.

Til gengæld skal man heller ikke have mange kroner op af lommerne for at blive husejer.

Det billigste hus, der for øjeblikket er udbudt til salg i Danmark, koster nemlig blot 75.000 kroner, mens det næst- og tredjebilligste fås til 95.000 og 100.000 kroner. Det skriver Boliga.dk.

Til sammenligning koster landets tre top-villaer i den modsatte ende af markedet mellem 55 og 75 millioner kroner.

Se "skod-ejendommene" nedenunder...

Udgivet i Kendte

Dansk Byggeri Sydjylland og Kolding Kommune ser muligheder i at finde job til ledige borgere i de lokale håndværksvirksomheder.

I Kolding er der opstået et godt samarbejde mellem virksomhederne i bygge- og anlægsbranchen og det lokale Jobcenter. I løbet af det sidste halve år, har jobcenteret fundet plads til 30 medarbejdere hos lokale virksomheder i byggebranchen, skriver Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.

- Vi har ledige borgere, som skal have hjælp til at få fodfæste på arbejdsmarkedet. De får en ny chance for at komme ud på en arbejdsplads og skabe sig et job, og virksomhederne får en ny god medarbejder. Vi er meget glade for det samarbejde, vi har med vores lokale håndværksvirksomheder igennem Dansk Byggeri Sydjylland. Vi er gode til i fællesskab at finde frem til løsninger, som alle parter får noget ud af, siger borgmester i Kolding, Jørn Pedersen (V), i pressemeddelelsen.

For at gøre det lettere at finde nye medarbejdere gennem jobcenteret, hjælper jobcenteret med at finde frem til kandidater, der har en baggrund, der kunne være interessant for virksomheden, ligesom jobcenteret også hjælper med opkvalificering af den ledige.

- Vi har behov for flere hænder i byggebranchen – det gælder både her og nu og i fremtiden, så dem der gerne vil og kan arbejde i vores lokale virksomheder, tager vi gerne imod. Og det er uden tvivl en stor hjælp, at jobcenteret sørger for, at den ledige har de relevante kurser, som jobbet kræver, siger formand for Dansk Byggeri Sydjylland, Michael Mathiesen.

I 2018 blev der derfor oprettet 150 forløb, hvor en ledig har været i virksomhedspraktik eller løntilskud.

- På den måde kan virksomheden og den ledige se hinanden lidt an, inden det forhåbentligt ender med en fastansættelse. Ofte er det bare en blød start, der skal til, og så finder de sig hurtigt tilrette. Netop det har de lokale håndværksvirksomheder formået at give, og derfor er vores samarbejde guld værd, siger borgmester Jørn Pedersen.

- Byggebranchen er i forvejen kendt som en rummelig arbejdsplads, og virksomhederne tager gerne et socialt ansvar. Jeg er stolt af de mange virksomheder, der har sagt ja tak til at give et menneske en ny chance for at komme ind på en arbejdsplads, siger formand for Dansk Byggeri Sydjylland, Michael Mathiesen.

Udgivet i Kolding

Asger Christensen (V) blev valgt ind i det nye EU-parlament. Borgmester Jørn Pedersen (V) har en opfordring til sin kollega i byrådet.

Asger Christensen, der er nyvalgt EU-parlamentsmedlem, håber at han får tid til både at passe arbejdet i EU-parlamentet og i Kolding byråd. Det skriver jv.dk.

Men borgmester Jørn Pedersen (V) lægger over for avisen ikke skjul på, at han er imod dobbeltmandater. Jørn Pedersen opfordrer derfor Asger Christensen til at tage orlov fra byrådet i resten af perioden.

- Nu har Asger haft et flot valg, og så synes jeg, han skal omsætte de mange stemmer til arbejdet i parlamentet. Jeg synes, han skal bruge sin tid der. I et stort parti som Venstre mener jeg, at det ikke bør være nødvendigt med dobbeltmandater. Det kan det være i et lille parti, hvor man ikke har mange kandidater, siger Jørn Pedersen til jv.dk.

Asger Christensen har det fint med, at han og borgmester Jørn Pedersen har forskellige holdninger til dobbeltmandater.

Asger Christensen fik over 31.000 personlige stemmer ved EU-valget søndag.

Læs hele historien her...

Udgivet i Politik

Slutspurten i Folketingsvalget nærmer sig. Ved sidste valg manglede SF’s folketingskandidat Karina Lorentzen 91 stemmer for at komme i folketinget, og torsdag den 30. maj går hun derfor fra hus til hus for at samle dem sammen med Villy Søvndal.

Ringer det på døren Kr. Himmelfartsdag, kan det være Karina Lorentzen og Villy Søvndal, begge SF, der vil overbevise dig om, at du skal stemme personligt. Det skriver Karina Lorentzen i en pressemeddelelse.

I 2015 mistede Karina Lorentzen Dehnhardt sin plads i Folketinget, men denne gang skal det ikke lykkes. Og nu hiver hun et stærkt kort i kampen for at komme igennem nåleøjet: Sammen med den tidligere partiformand Villy Søvndal jagter hun nu de 91 stemmer ved at stemme dørklokker i lokalområdet.

Sammen går de og et hold SF’ere dør-til-dør på Kristi Himmelfartsdag i Kolding-området for at skaffe stemmer.

- Vi kommer til at kæmpe fra hus-til-hus. Vi har brug for en ny retning i danske politisk, som bekæmper ulighed og tager klimaet alvorligt. Og så har vi brug for en lokal, sydjysk stemme igen i Folketinget, så vi sætter alle kræfter ind på at man stemmer personligt, hvis det skal ske, forklarer Karina Lorentzen.

Danskerne kan sætte sin stemme ved folketingsvalget den 5. juni.

Udgivet i Politik