Artikel filtreret på dato: Tirsdag, 28 maj 2019

Nu kan nyudbudt palæ blive dit for et stykke over 20 millioner kroner.

Der findes tændstikæsker med bak ind-toilet, rækkehuse med frimærkehaver, parcelhuse med carport, herskabskasser med enestående havudsigt og nå ja - fra tid til anden kommer der da også et rigtigt palæ til salg, der kan indfri boligdrømmene af slotskaliber.

Og sådan ét; med allé-indkørsel, springvand på gårdspladsen, en parklignende have og tilnavnet Bellevue har netop ramt det danske boligmarked.

For slotspalæet skal der da også betales en pris, der er væsentligt over, hvad området er vant til.

Ifølge oplysninger fra Boliga.dk er ejendommen nemlig udbudt til salg for 23,75 millioner kroner, og så ligger den i Præstø på Sydsjælland, hvilket gør den til en af de dyreste udbudte ejendomme i regionen.

Til sammenligning lød den gennemsnitlige salgskvadratmeterpris for villaer og rækkehuse i Vordingborg Kommune, som Præstø ligger i, på lige knap 8.000 kroner i årets første kvartal. Eller hvad der svarer til, at et helt gennemsnitligt hus på 120 kvadratmeter er solgt for lige godt 950.000 kroner.

Tre gange så stort

Palæet er oprindeligt fra 1832 og opført som en tro kopi af Liselund Slot på Møn, ifølge liebhavermæglerkæden Lilienhoff, der har ejendommen til salg, endte palæet her dog med at blive hele tre gange så stort.

Boligarealet løber således op i svimlende 562 kvadratmeter fordelt på i alt 11 værelser. Dertil kommer en 50 kvadratmeter stor havestue og flere hundrede kvadratmeter kælder. Det skriver Boliga.dk.

Og så lokker adressen også med muligheden for at få noget ganske særligt tilfælles med herrer som Donald Trump, Barack Obama og Georg Bush: Tapet.

Flere af rummene er nemlig istandsat med specialimporteret tapet magen til det, væggene i Det Hvide Hus er beklædt med.

Udgivet i Kendte

Skulpturer i Kolding midtby går igennem en midlertidig forvandling.

Kolding midtby byder på masser af skulpturer og kunstværker, som de fleste desværre overser i dagligdagen. Et nyt kunstprojekt vil skabe synlighed om skulpturerne i byrummet, som man med tiden bliver blind overfor fordi de går i ét med bybilledet. Det skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Projektet med titlen ’Genfortælling’, går ud på at lade kunstnere og designere udføre midlertidige udsmykninger, installationer og andre former for tilføjelser til en række af byens skulpturer, og på den måde genfortælle kunstværket.

Idéen kommer fra kulturudvalgsformand Jesper Elkjær (R):

- Formålet er, at vi stopper op og bliver opmærksom på den kunst, byen har at byde på i gadebilledet. Jeg håber at projektet vil give borgerne en oplevelse og skabe fornyet opmærksomhed omkring vores skulpturer, siger han i pressemeddelelsen.

Kulturudvalget har afsat 9.000 kr. til hver skulptur, og efter en offentligt udbudt konkurrence har en række kunstnere og designere budt ind på at lave genfortællingsprojekter til ti udvalgte skulpturer.

Kunstprojekt på Nytorv

En af de udvalgte projekter er af Koldingkunstneren Mogens Leander, som allerede gået i gang med at opbygge et kunstprojekt på Nytorv foran By- og Udviklingsforvaltningen. Leander arbejder med træ og andre naturmaterialer som et modspil til Karl Åge Rigets geometriske og polerede skulptur i stål, der har stået på Nytorv siden slutningen af 1990’erne.

De færdige kunstinstallationer står klar fredag d. 7. juni hvorefter det er planen, at de står fire uger frem.

I perioden kan man på SMS-stemme på hvilken genfortælling, man synes er den bedste.

Fredag den 7. juni klokken 15 vil projektet blive indviet med en fernisering ved skulpturen ”Bacchusbarn med druer” i Rådhushaven. Ferniseringen er samtidig anledning til lanceringen af en ny guidebog til udvalgte kunstværker i Kolding midtby. Den gratis kunstguide er udarbejdet af Kolding Kommunes kulturafdeling, og kan hentes på bl. a. bibliotekerne.

Udgivet i Kolding
Tirsdag, 28 maj 2019

Småbiler og gode historier

Oplevelsescentret Harteværket indledte for nylig 2019-sæsonen med indvielsen af Koldings nye trampolinpark og det traditionsrige motorcykeltræf. Den 1. juni får værket besøg af flere køretøjer, der dog nok kommer til at brøle knap så højlydt, som de tohjulede gjorde ved åbningen.

De kan tydeligt mærke, at de er blevet en attraktion rigere på Harteværket i denne sæson. Koldings nye trampolinpark trak mange gæster til sæsonåbningen den 4. maj og er allerede blevet et ekstra tilløbsstykke for oplevelsescentret i Alpedalen. Det samme var de motorcykler, der traditionen tro kørte i kortege fra Akseltorv til Harteværket for at markere åbningen.

Se bilerne og hør historierne

Den 1. juni er de brølende motorcykler afløst knapt så larmende køretøjer, når Harteværket får besøg af Småbilklubben, skriver Harteværket i en pressemeddelelse.

Klubben er en landsdækkende og familievenlig klub, og alle, der enten ejer eller interesserer sig for kabinescootere eller biler med en motor på maks. 800 ccm, er velkomne i klubben.

Bilerne i Småbilklubben tæller både kendte og ukendte mærker som BMW, Heinkel, Messerschmitt, Fiat, Renault, NSU, Citroén, Lloyd, Wartburg, Bond og Reliant. Cirka 25 af dem parkerer foran Harteværket den 1. juni fra kl. 11 til 14, og ejerne af de specielle køretøjer står klar til både at vise dem frem og fortælle om dem.

Oplev værket og hop på trampolinerne

- Vi glæder os rigtig meget til at få besøg af bilerne og deres ejere. Det er køretøjer, man ikke ser hver dag, og mange af dem gemmer på sjove historier. Derfor passer det rigtig godt til Harteværket, hvor vi også formidler masser af gode historier. Her handler det bare om vand, energi og bevægelse, fortæller projektchef på Harteværket, Cecilie Røner.

Hun tilføjer, at dagen selvfølgelig også byder på muligheden for at besøge både den nye trampolinpark og vandlegepladsen og for at se resten af værket inklusiv turbinerne, der stadig er i drift.

Udgivet i Harte

Læserbrev af Karina Adsbøl (DF), medlem af Folketinget og handicapordfører for DF, Koldingvej, 6580 Vamdrup.

I Dansk Folkeparti har vi prioriteret handicapområdet og fremlagt en række gode forslag i folketingssalen.

Jeg vil her nævne kompensationsforslaget, som handler om, at hvis man får medhold i sin klage, så skal kommunen afholde en økonomisk kompensation til borgeren for den manglende hjælp, både for at motivere kommunerne til at yde den rigtige hjælp i første omgang, og så som et plaster på såret til borgeren, som ikke får den hjælp man har manglet, men som man var berettiget til. Intet flertal.

Vi har fremsat forslag til, at familier med handicap også skal kunne tage deres barn med på ferie. Derudover har vi blandt andet også fået blinde og svagsynede med i kørselsordningen samt fået afsat midler i finansloven til ledsager af blinde og svagsynede over folkepensionsalderen. Vi har endvidere fået afsat midler til hjælpemidler i stemmeboksen i forbindelse med valg.

Den store sejr var opsættende virkning/varslingsordningen indenfor bestemte paragraffer, hvor vi sikrede, at ingen pludselig mistede sin hjælp, inden deres sag havde været behandlet i ankestyrelsen, mange af disse forslag, opnår aldrig pressens bevågenhed.

I Dansk Folkeparti fortsætter vi vores arbejde for at sikre bedre rammevilkår for mennesker med handicap, i Dansk Folkeparti mener vi, at der er en kæmpe udfordring i postnummerlotteriet, at det afhænger af hvilken kommune man bor i for at få den rette hjælp og indsats til at få hverdagen til at fungere.

Det kan jo ikke passe, at der skal være 98 kommuner, der tolker serviceloven vidt forskelligt.

Derfor kan jeg sagtens forstå, at der er behov for kampagnen #Enmillionstemmer, hvor pårørende, handicaporganisationer m.fl. gør opmærksom på, at handicapområdet er vigtigt.

Derudover har vi en opgave i at sætte os rundt om forhandlingsbordet og få lavet en mere fair og rimelig udligningsreform.

Udgivet i Læserbreve
Tirsdag, 28 maj 2019

Cirkus Mascot "Går amok"

Lunderskov, Vester Nebel og Nr. Bjert får besøg af cirkusset.

Cirkus Mascot kommer forbi Kolding-området de kommende dage.

Onsdag den 29. maj kan du komme i Cirkus Mascot i Lunderskov, den 30. maj i Vester Nebel og 31. maj i Nr. Bjert.

Årets forestilling hedder ”Går amok” – og hvad betyder det egentlig?

Cirkus Mascot skriver:

- Kort fortalt har vi endnu engang har lagt os i selen for at levere et brag af et show. Vi glæder os til at præsenterer jer for enestående luftakrobatik, tempofyldt diabolo-spil, stort hundeshow, nuttede ponyer, Talentgrisen Yrsa og hendes veninde Sille, sjove geder og masser af spas med vores absolut sjoveste klovn, Gulio. Dette års nye cirkusartister er to brødre, som vi har hentet fra Etiopien. Abebe og Dessta er et par dygtige unge gutter med charme, selvtillid og lækkert hår. Alligevel er de glade for at have en masse hatte på - på én gang. Vi tvivler ikke på, at håret vil rejse sig hos dig, som cirkusgæst, når den ene (fra sine fødder!) kaster den anden rundt i serier af hæsblæsende saltomortaler.

Et af forestillingens absolutte højdepunkter er et utroligt nummer kaldet "ikariske lege", tilføjer Cirkus Mascot.

Du finder Cirkus Mascot i Lunderskov bag hallen på Kobbelvænget. I Vester Nebel er det bag kirken på Bavnehøj og i Nr. Bjert finder du Cirkus Mascot ved børnehaven på Skolebakken. Billetter kan købes her.

Udgivet i Aktiviteter

Læserbrev af Karina Lorentzen, folketingskandidat for SF, Sindalvej 4, 6000 Kolding.

Kære Rasmus,

Du spørger mig, hvem der bliver rask af at få revet sit hjem ned i Skovparken og Munkebo?

Svaret er, at det gør ingen, og inden man hopper på den limpind, bør man nok spørge til, om SF normalt både diskriminerer andre hudfarver og fjerner fattige folks hjem? Er der mon flere nuancer end dem, som Enhedslisten tilsyneladende helst slår på sin nærmeste samarbejdspartner med fremfor højrefløjen, som jeg egentligt troede var dem, vi kæmpede for at sætte uden for indflydelse.

SF har stemt for ghettopakken, ja! Vi ønsker ikke, at udsatte boligområder skal være reservater, hvor vi stuver fattige, udsatte og nydanskere sammen, og overlader dem til at bo med sig selv. Vi ønsker blandende områder, hvor vi bor sammen, fordi det er afgørende for sammenhængskraften. Jeg ønsker også, at min datter får flere nydanske skolekammerater, end hun har i dag i vores ”hvide” enklave i Seest. For integration starter med, at vi kender hinanden og bor sammen og går i skole sammen.

Først og fremmest er det faktuelt forkert, at børnehaven Tusindfryd skal rives ned. Det skal den ikke. Dernæst kunne man godt få det indtryk, at fattige mennesker nu bare frarøves et sted at bo. Det er heller ikke tilfældet. Vi har 10 år til at sørge for at sikre blandede boligområder, og i den periode vil der ske mange til- og fraflytninger i så store boligområder. Her vil vi få en naturlig afgang svarende mindst til de boliger, som omdannes eller fjernes. Der er derfor ikke nogen fattige eller syge, som vil opleve at stå uden bolig – og der står i aftalen, at hvis der skal rykkes noget ned, så skal der tilbydes en tilsvarende bolig i samme område.

Måske savner jeg, at Enhedslisten kommer med nogle svar på, hvordan vi skaber blandede områder. Gellerupparken, hvor det tidligere folketingsmedlem for Enhedslisten, Keld Albrechtsen, er formand for boligforeningen, har man netop revet boliger ned som en del af en plan for området. Så mon ikke denne prikken til SF mest handler om, at det er opportunt i forhold til at fiske stemmer ved valget?

Udgivet i Læserbreve
Tirsdag, 28 maj 2019

Fortælling og sang

Sangfortælling om "Danmark - i lyst og nød" på Genforenings- og Grænsemuseet.

Tidligere børne- og uddannelsesdirektør i Kolding, Ib Hansen, fortæller om Danmarkshistorien ved hjælp af sange om Danmark gennem 200 år. Det er lige fra tabet af Norge i 1814 til Genforeningen i 1920. Om forsmået kærlighed, krig og sorg. Om mod og overmod. Om romantik og realitet. Om hjemvé og hjemvenden. Om glæde og fred. Om frihed, folkestyre og fællesskab. Om landets decimering og om vores selvforståelse.

Den musikalske ledsagelse er lagt i hænderne på komponisten og pianisten Bente Ibenfeldt, skriver museet i en pressemeddelelse i følge netavisen Sebro Press.

Arrangementet finder sted den 4. juni klokken 19. Der er fri entré.

Åbent hus

På Valdemarsdag, som jo også er den egentlige Genforeningsdag, den 15. juni, holder Genforenings- og Grænsemuseet åbent hus med gratis adgang fra klokken 10 - 17.

Du finder Genforenings- og Grænsemuseet på Koldingvej 52 ved Christiansfeld.

Udgivet i Aktiviteter