Artikel filtreret på dato: Søndag, 26 maj 2019

Tidligere koldingenser blev lørdag valgt som ny formand for Muskelsvindfonden.

29-årige Simon Toftgaard Jespersen, der er født og opvokset i Kolding - men i dag bor i Aarhus - er blevet valgt som ny formand for Muskelsvindfonden. Det skete efter et kampvalg mod den siddende formand - Lisbeth Koed Doktor, oplyser Muskelsvindfonden i en pressemeddelelse.

Muskelsvindfondens stifter, Evald Krog, har været med til at give Simon Toftgaard Jespersen troen på, at alt kan lade sig gøre, hvis man kæmper for det:

- Som barn tog jeg til et møde sammen med min far, og her mødte jeg Evald Krog for første gang. Han sagde til mig: ”Nu skal du følge godt med for en dag, skal du sidde i denne stol”. Evald var min rollemodel, og hans tilgang til tingene har haft afgørende betydning for den, jeg er i dag. Det er både med ydmyghed og stolthed, at jeg i dag kan kalde mig formand for Muskelsvindfonden, fortæller Simon Toftgaard Jespersen i pressemeddelelsen.

Stolt formand

Om valget som formand siger han:

- Intet i denne verden kunne gøre mig mere stolt end at blive formand for Muskelsvindfonden. Foreningen er ikke blot en handicapforening og en patientforening, men også en kulturbærer, der bidrager med koncerter, børnearrangementer og med skæve vinkler, der rækker langt ud over vores egen verden. Vores arbejde for at skabe plads til forskelle – nu gennem 10 år – er vigtigere end nogen sinde.

Simon Toftgaard Jespersen er stadig et kendt ansigt i Kolding. Siden 2009 har han stået på scenen sammen med Jacob Haugaard ved Grøn Koncert (i dag, Grøn, red.), som også er i Kolding hvert år.

Udgivet i Kolding

Kolding-pige vinder to medaljer ved Scottish International Open 2019 i karate.

Den lokale landsholdskæmper Mille Fabricius havde karatemedaljer i kata med hjem, da hun deltog i Scottish International Open 2019. Her vandt hun sølv i kategorien U21 og bronze i senior.

På vej mod finalerne slog Mille Fabricius to skotske landsholdskæmpere, mens finalen i U21 stod mod Skotlands U21 VM kæmper. Finalekampen var tæt, men Mille Fabricius tabte 3-2.

Medaljerne i Skotland gav Mille Fabricius vigtige point i deltagelsen på landsholdet. Den store drøm er at være så dygtig, at hun kan deltage ved EM og VM.

Det hårde arbejde lønner sig, skriver hendes klub, Asia Sport Center i Kolding, i en pressemeddelelse.

Det er krævende at være på landsholdet, men træningen skal passes ud over studiet på IBC i Kolding. Det kræver både fokus og en struktureret hverdag.

Mille Fabricius er en teknisk dygtig kæmper i disciplinen kata. I karate er kata formøvelser mod en fiktiv modstander. Til stævner bliver deltagerne bedømt blandt andet ud fra korrekte teknikker samtidig med at udøveren har den rette intention med øvelserne. Altså, at udøveren ser sin modstander for sig.

Udgivet i Karate

SønderjyskE forstærker offensiven med 28-årige Rilwan Hassan, der kommer til Sønderjylland efter ti Superliga-sæsoner i FC Midtjylland.

Med to danske mesterskaber og over 200 kampe i Superligaen er det et velkendt navn, som SønderjyskE nu har skrevet kontrakt med.

28-årige Rilwan Hassan har efter ti Superliga-sæsoner i FC Midtjylland skrevet under på en etårig kontrakt i SønderjyskE med option på yderligere et år.

Sportschef Hans Jørgen Haysen glæder sig over, at det er lykkedes at hive en Superligaprofil som Rilwan Hassan til klubben:

- Rilwan Hassan har vist sig godt frem i Superligaen i mange sæsoner, hvor han i flere år også har spillet med om topplaceringer og det danske mesterskab. Vi ved, hvad han står for, og da vi fik muligheden for at hente ham til klubben, kunne vi ikke bare lade det gå vores næse forbi, for han er virkelig en spændende spiller, siger Hans Jørgen Haysen.

- Han er en to-vejs-spiller, som har et godt drev med bolden. Han er god til at gøre sig selv farlig med assister og afslutninger, og så er han også god i presspillet. Han bringer noget øget kvalitet til vores offensiv, hvor vi i forvejen har en del strenge at spille på, så det bliver kun endnu sjovere, når vi også råder over Rilwan Hassan, siger sportschefen.

Efter en lang årrække i FC Midtjylland glæder Rilwan Hassen sig til at prøve sig af i SønderjyskE.

- Jeg er meget glad for at have skrevet kontrakt her i SønderjyskE. Jeg håber, at jeg kommer til at spille en masse kampe, og jeg vil gøre mit bedste og arbejde hårdt for at hjælpe holdet. Jeg ser meget frem til at spille for klubben.

Rilwan Hassan har i alt spillet 222 Superligakampe og står noteret for 23 mål og 30 assister.

Udgivet i Fodbold

Daddy's Pub blev omdannet til politisk bar.

Daddy's Pub på Tvedvej i Kolding blev lørdag eftermiddag omdannet til politisk bar, da folketingsmedlem Karina Adsbøl (DF) havde fået baren stillet til rådighed af indehaver Niels Nielsen. Karina Adsbøl serverede kolde øl og der var politisk snak.

Desuden blev der besvaret spørgsmål, hvilket der var mange af. Spørgsmålene omhandlede blandt andet omsorg og pleje af ældre, pension, pasning af børn i daginstitutioner, fokus på håndværkerfag, udlændinge, grænsekontrol, infrastruktur, fortove og cykelstier.

Stemningen blev løftet af gode gamle danske hits, krydret med brede smil og skåler.

- Som folketingspolitiker er det vigtigt for mig, at komme ud i alle kroge i landet, og høre om emner, der optager danskerne, og tage dem med i mit politiske arbejde, fastslog Karina Adsbøl, der glædede sig over at deltage i en rigtig god og stemningsfyldt eftermiddag.

- Og så synes jeg jo, at det var flot og modigt af Niels Nielsen at stille sin bar til rådighed for mig. Det skal han have tak for, slutter Karina Adsbøl.

Udgivet i Politik

Så kan danskerne stemme til EU-valget.

Søndag på slaget 09 blev EU-valget åbnet. I Vonsild Hallen blev der - som alle andre valgsteder - ringet med klokken 9 for at åbne valgafstemningen. Herefter kan danskerne sætte deres kryds indtil klokken 20 søndag aften.

Du kan se åbningen i Vonsild Hallen i videoen nedenunder...

Udgivet i Vonsild

Læserbrev af Karina Lorentzen, folketingskandidat for SF, Sindalvej 4, 6000 Kolding.

Vanviddet med at skære i de mest udsatte menneskers ydelser er gået langt over stregen. Nu har vi det klokkeklare bevis på, at fattigdomsydelserne betyder, at børn ikke får madpakker med i skolen eller har råd til at betale for kosten på lejrskolen.

Det viser en ny undersøgelse, hvor halvdelen af de adspurgte skoler har elever, som må hutle sig gennem hverdagen på slunkne maver, og desværre er min gamle folkeskole – Munkevængets Skole – også blandt dem, der oplever problemerne med fattigdommen.

Konsekvensen er, at vi får børn, der lærer dårligere og falder ud af fællesskaberne, hvor andre børn er, fordi der ikke er råd. Det er ikke et ordentligt børneliv.

Skal Danmark fortsat være et land, hvor vi accepterer, at børn vokser op uden de samme muligheder som deres klassekammerater?

Jeg mener nej, og derfor er det et af SF’s hovedkrav til en kommende rød regering, at vi får gjort op med kontanthjælpsloftet og hjemsendelsesydelsen.

Udgivet i Læserbreve