Artikel filtreret på dato: Lørdag, 25 maj 2019

Lørdag slutter European Street Market på gågaden i Kolding.

Lørdag er sidste chance for at opleve European Street Marked - det internationale madmarked - i gågaden på Akseltorv i Kolding.

Der er masser af boder, som man kender fra markedsstemningen sydfra. Der er boder fra blandt andet Frankrig, Italien, Tyskland, England og Finland. Og der sælges blandt andet oste, pølser, pesto, slik og kager.

European Street Market lukker lørdag klokken 15.

Se billederne længere nede på siden...

Udgivet i Kolding

En af KIF Koldings store profiler indstiller nu karrieren.

En af Danmarks store håndboldprofiler i herrehåndboldligaen, Kasper Irming, indstiller karrieren, skriver KIF Kolding på deres hjemmeside.

Kasper Irming er allerede stoppet - det er sket ved denne sæsons afslutning.

Irming har præget dansk håndbold i 13 år. Han har spillet for klubber som Aarhus Håndbold, KIF Kolding København, Skanderborg Håndbold og senest KIF Kolding, hvor han har spillet 189 kampe, skriver KIF Kolding.

Kasper Irming har også været med til at vinde to danske mesterskaber. Det var i 2013/14 og 2014/15.

Beslutningen om, at indstille håndboldkarrieren har været længe undervejs:

- Efter mange år i professionel håndbold har jeg nu besluttet at indstille karrieren. Det er en beslutning, der har været undervejs i de seneste par sæsoner og den har ikke været let. Håndbold har fyldt meget i mit og min families liv og det er svært at give slip på. Men nu er tidspunktet rigtigt for mig, siger Kasper Irming på KIF Koldings hjemmeside.

En af de store danske håndboldprofiler i herrehåndboldligaen indstiller karrieren.

Kasper Irming har valgt at stoppe som professionel håndboldspiller ved udgangen af den netop overstået sæson 2018/19.Kasper Irming har igennem 13 år som professionel været med til at præget dansk Håndbold.

KIF Koldings direktør, Christian Phillip, accepterer Irmings beslutning med den dybeste respekt.

 

Udgivet i Håndbold

Forleden var der overrækkelse af Frivilligbeviser i byrådssalen på Kolding Rådhus.

Det er 5. gang at de frivillige sociale foreninger har kunne indstille frivillige til modtagelse af frivilligbevis, og første gang at næstformand Hanne Dam i sin egenskab af næstformand for Social- og Sundhedsudvalget, holder talen og overrækker frivilligbeviserne. Karina Lorentzen var optaget af valgkamp.

Der var i alt 17 indstillinger fordelt på 8 foreninger (Dansk Flygtningehjælps Frivilliggrupper i Kolding, Ventilen Kolding, Stafet for Livet, Kolding Krisecenter, Kolding Selvhjælp, Kurdisk Forening i Kolding, Børns Voksenvenner Kolding, Støtteforeningen for Hospice Kolding).

Overrækkelsen er en af flere måder at takke alle de frivillige, som gør et stort ulønnet frivillig arbejde i foreninger og institutioner. Sammen er de frivillige med til at gøre livet mere positiv for andre. Det skal ikke erstatte den indsats, som Kolding Kommune ellers gør, men er en indsats, som er med til at give livskvalitet og meningsfulde fællesskaber. Det er en indsats, som Kolding kommune ikke kan erstatte eller overtage, men er et udtryk for at vi gerne vil hjælpe hinanden, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Hanne Dam bød velkommen og holdt herefter en tale.

Fælles for alle begrundelserne er, at den frivillige er med til at gøre en forskel - uanset om det er en ung, en gammel, en sårbar eller en handicappet medborger frivilligheden omfatter.

Efter talen blev alle frivilligbeviserne overrakt en for en. Der blev serveret kolde drikke og skønne honningkager fra Christiansfeld og to unge blæsere fra Kolding Musikskole var med til at skabe den gode stemning.

Der uddeles frivilligbeviser to gange om året og næste gang er den 26. september.

Udgivet i Kolding

Når der er sportsfest, arrangerer to lokale præster en pilgrimsmarch.

Sognepræsterne i Skanderup og Hjarup, Martin Karkov Kobbersmed og Maria Duesgaard König, vil begge være i spidsen, når der i forbindelse med en sportsfest i Skanderup-Hjarup i dagene 13. til 15. juni arrangeres en lokal pilgrimsmarch. Det skriver netavisen Sebro Press.

Marchen foregår lørdag den 15. juni. Det nøjagtige tidspunkt for starten er fastsat til klokken 13.30.

Sebro Press skriver, at temaet for vandringen bliver "længsel", og at turen får udgangspunkt fra sportspladsen ved Forbundsskolen på Hjarupvej i Skanderup, hvor deltagerne kan møde de to præster ved stien til Kratskoven.

Derfra vandres der i stilhed til Skanderup Sognekirke - og tilbage igen. En strækning på 5,8 kilometer.

Interesserede kan tilmelde sig til turen til en af de to præster, og det skal ske senest 14. juni.

Udgivet i Skanderup