Artikel filtreret på dato: Fredag, 24 maj 2019

Næsten dobbelt så mange borgere i Kolding Kommune har brevstemt til Europa-Parlamentsvalget sammenlignet med valget i 2014.

De seneste dage har der været travlhed i brevstemmelokalet i Havestuen på Kolding Rådhus, og i perioder har folk stået i kø for at afgive deres stemme. Det oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Torsdag den 23. maj udløb fristen for at brevstemme til EU-valget. Nu er brevstemmerne talt op, og i alt har 2.942 koldingborgere stemt til Europa-Parlamentsvalget mod 1.486 ved EU-valget i 2014.

Hvad det øgede antal brevstemmer skyldes, er umuligt at sige. En stigende interesse for valget til Europa-Parlamentet kan være én forklaring. Den seneste uge har man kunnet brevstemme til både EU-valget og folketingsvalget på samme tid, og det har måske også fået flere til at brevstemme.

På søndag går Danmark til valg for at vælge de danske repræsentanter til Europa-Parlamentet.

5. juni – på Grundlovsdag - følger valget til Folketinget. Her kan du fortsat brevstemme til og med 1. juni. Læs mere om, hvornår du kan brevstemme på www.kolding.dk/brevstem.

Udgivet i Politik

Mai Ginge Jensen slår dansk rekord.

BK Trekanten KIF tager masser af metal ved Danmarksmesterskaberne 2019 i single og double.

Desuden tager klubben begge individuelle titler også ved Mai Ginge Jensen og Mik Stampe.

- Det er en helt ubeskrivelig følelse. Kroppen er fyldt med energi og glæde, og smilet bliver større og større for hvert sekund lige nu. Det er min tredje DM titel, hvilket er en tangering af rekorden for flest danske mesterskaber hos herrerne, en ære jeg deler med Jesper Agerbo, som var min modstander i finalen. Det er jeg helt vildt stolt over, fortæller Mik Stampe i en pressemeddelelse.

Mai Ginge Jensen som også ved lejligheden blev kåret til årets Bowlingspiller siger om triumfen:

- Jeg er stolt og ydmyg over at have gjort det igen. Back-to-back. Der var stor fokus på spillet gennem hele weekenden og det føltes bare helt rigtigt.

Det er Mai´s 5 titel og det er rekord i Danmark.

Mai Ginge Jensen vinder også double med klubkammeraten Kamilla Kjeldsen.

Bemærkelsesværdigt er at den blot 16-årige Mathias Ankerdal fik en individuel bronzemedalje og meldte sig ind som et stort ungt talent, der kan gøre sig gældende i seniorrækkerne.

Derudover var der sølv til Anders Lousdal og Mik Stampe – og bronze til Thomas Larsen og Jan Andersen i double.

Udgivet i Bowling

Vamdrup Byforum afholdt sit 12. årsmøde.

- Der er en rigtig joker med i spillet om udviklingen af vores lokalområde, og det er snakken om den nye motorvej. Da der skulle bygges dobbelt togspor gennem Vamdrup lykkedes for os, at få Banedanmark til at anerkende os som partner. Det håber vi også, at vi kan blive til Vejdirektoratet, hvis den nye motorvej skal anlægges her i området.

Dette forklarede Helge Paulin, formand for Vamdrup Byforum, på foreningens 12. årsmøde, da linjeføringen for den kommende Hærvejsmotorvej på ny dukkede op som debatemne. Det skriver netavisen Sebro Press.

Men omkring dette spørgsmål var borgmester Jørn Pedersen (V), som var til stede ved årsmødet, usædvanligt kortfattet. Han nøjedes, i følge Helge Paulin, med en kort omtale af de tre forslag, der ligger for linjeføringen af den kommende motorvej.

Det antages, at tavsheden kan hænge sammen med, at Jørn Pedersen, som tidligere omtalt i Sebro Press, sammen de øvrige fem borgmestre i Trekantområdet, på et tidspunkt skriftligt har anbefalet en linjeføring umiddelbart vest om Vamdrup. En holdning, som i øvrigt har mødt ret kraftig modstand i Vamdrup. Blandt andre hos byforum.

Derimod havde borgmesteren, kommentarer til spørgsmålet om, hvornår der kommer en cykelsti, dækkende hele strækningen fra Vamdrup til Kolding.

Her henviste han til, at et sådan projekt nok ikke bliver til noget, før der eventuelt kommer ny cykelstipulje fra staten, som kommunen kan søge tilskud fra, så den ikke selv skal af med de 8-11 millioner kroner, som cykelstien nok kommer til at koste.

Der var på årsmødet denne gang ikke meget direkte brugbart at hente fra Jørn Pedersen. Han gennemgående forbavsende fåmælt, og hans svar på spørgsmålene var meget runde, lyder det fra Helge Paulin:

Vedrørende Vamdrup midtbys fremtid kunne borgmesteren dog godt forestille sig, at forretningslivet i byen bliver koncentreret på og omkring Østergade, og at tomme butikslokaler i den øvrige del af byen i et vist omfang bygges om til boliger.

Om bibliotekets fremtid sagde han, at det ikke kan bliver, hvor det er nu. Bygningen er utidssvarende. Men han havde ingen konkrete forslag for en ny placering. Han nævnte dog kino-området, som en mulighed, fortæller Helge Paulin.

- Vi byforum har jo forslået, at der indrettes bibliotek i den nu ledige Fakta-bygning på Nørregade, føjer han til.

Årsmødet i Vamdrup Byforum blev holdt i Vamdrup Kino, og der meldes om at 40-50 borgere var mødt frem.

Udgivet i Vamdrup
Fredag, 24 maj 2019

Christiansfeld i gult

Læserbrev af Molle Lykke Nielsen (DF), byrådsmedlem, Mosegyde 11, 6094 Hejls.

Selvfølgelig skal Kolding Kommune på landkortet når Tour de France skal gennem Danmark. Vi skal ikke bruge millioner af kroner på det, som nogle andre kommuner, men vi skal have alt det ud af det vi kan få.

Der skal være folkefest og borgerne skal have en god oplevelse. Jeg håber også det lykkes os, at få cykelløbet forbi over den tidligere dansk/tyske grænse ved Frederikshøj og videre forbi Christiansfeld. Så vi også her kan give borgerne en god oplevelse og få UNESCO byen Christiansfeld med på tv-billederne, der ses verden over.

Hvis ikke turen kommer over den gamle grænse ved Frederikshøj, så kunne det også være en mulighed, at løbet gik via Skamlingsbanken. Der jo er en nyligt udbygget historisk attraktion. Turen kunne fortsætte ned gennem Hejls, forbi Præstegården der i januar 1658 havde den Svenske hær på overnatning, inden den gik over isen på Lillebælt. Videre over Hejlsminde, hvor den gamle 1864 – 1920 grænse passeres og over udløbet fra Hejlsminde nor. Videre til Christiansfeld.

Vi har så meget at byde på og vise frem i Kolding Kommune, der skal vi være stolte af og arbejde for at synliggøre.

Jeg har derfor med stolthed sagt ja til, at vi skal give et mindre bidrag til folkefesten i Kolding Kommune, og jeg vil arbejde for Tour de France også kommer forbi Christiansfeld.

Udgivet i Læserbreve

Når en lovende løbsweekend går i vasken på grund af tekniske defekter, kan det være svært at finde smilet frem.

En topplacering i DTC-klassen ved Classic Race Aarhus var målet for Michael Markussen, som ikke helt fik hvad han kom efter - men til gengæld viste teamet sig fra sin stærkeste side og udrettede mirakler udenfor banen, skriver Markussen Racing i en pressemeddelelse.

Allerede i det tredje kvalifikationsheat knækkede flere bolte i bagtøjet på Michael Markussens DTC-racer. En mystisk fejl, der ikke tidligere er set i topklassen. Udfordringen blev taget i stiv arm; tekniske defekter forekommer, så et nyt blev indkøbt og monteret inden søndagens fire kvalifikationsheats skulle afvikles. Her gav Michael Markussen den igen fuld fart, men i det sidste kvalifikationsheat var noget ikke som det skulle være:

- Jeg kunne mærke at bilen kørte mærkeligt, og da mekanikerne fik løftet bilen op kunne de se, at den var helt gal igen. Det nyindkøbte bagtøj var glohedt – og hele bagenden var smurt ind i olie. Vi kunne hurtigt konstatere at en pakdåse havde revet sig løs på grund af en manglende låsering, så olien langsomt var løbet ud, fortæller Michael Markussen, hvis mekanikerteam fik travlt.

Det defekte - og voldsomt overophedede - bagtøj skulle udskiftes med et nyt. Det var der 15 minutter til, for finaleheatet ventede lige rundt om hjørnet. Det er ikke lang tid, når reparationen skulle ske i pitten, kun med en lille værktøjskasse til rådighed, under en brandvarm bil.

- Det var så imponerende at se hvordan hele teamet knoklede for at få bilen klar til mig. Lige fra mekanikerne, som kastede sig ned på asfalten og skruede på flere hundrede grader varme dele, til VIP-teamet, der stod klar med kolde vandflasker og heppede. Det er team spirit, når det er bedst!

Og bilen blev klar. Michael Markussen var klar til start i finaleheatet, hvor han startede på en beskeden syvendeplads. Her blev der kæmpet for at komme frem i feltet, men allerede efter fire omgange ramte endnu et uheld den efterhånden hårdt prøvede kører. Kardanakslen sprang, og uden forbindelse mellem motor og hjul var weekenden slut før tid.

- Det var noget af en mavepuster. Ét er, at det første bagtøj gav op. Det andet bagtøj var defekt fra start, uden at vi havde en chance for at opdage det. Men at kardanakslen også går i stykker til sidst - det er altså hårdt.

Til Michael Markussens held består Markussen Racing ikke kun af dygtige og vedholdende "familiemedlemmer" i form af mekanikere og hospitalityfolk. I teamets VIP-afdeling stod mere end 100 gæster klar til at klappe humøret op igen.

- Jeg var helt nede, da jeg udgik af finaleheatet, og vejen op til alle gæsterne var virkelig lang. Men de tog så godt og varmt imod os, at humøret fik et par solide spark opad. Det var også tiltrængt!

Nyt løbsformat fyldt med køreglæde

Løbet i de aarhusianske gader var også første gang, hvor DTC-feltet skulle tage et nyt afviklingsformat i brug. Med inspiration hentet fra speedwaysporten blev der kørt i alt otte korte kvalifikationsheats og et længere finaleheat. Spørger man Michael Markussen er det en kæmpe succes:

- Det var super fedt! Som kører er man nødt til at være 100% på hele tiden, og der er slet ikke tid til at tænke strategisk og spare på dækkene og hvad vi ellers har gjort hidtil, da løbene var længere. Det er en helt anden måde at køre racerløb på, og jeg synes at det fungerede godt for mig som racerkører. Det er lidt som om det er helt råt racerløb, hvor det gælder om at komme først - og ikke så meget andet.

Der går kun et par uger, før Michael Markussen får muligheden for at få revanche. Her kører DTC-feltet tredje afdeling af mesterskabet på FDM Jyllandsringen, og målet er helt tydeligt:

- Jeg skal have hentet en masse point til mesterskabet, så vi skal sørge for at have gjort vores hjemmearbejde og undgå flere tekniske problemer. Jeg glæder mig til at komme tilbage på banen og vise at vi hører til i toppen.

Udgivet i Motorsport