Artikel filtreret på dato: Onsdag, 22 maj 2019

Det lokale folketingsmedlem kiggede forbi seniortræffet.

Onsdag var der seniortræf i Arena Syd i Vamdrup.

Her kom det lokale folketingsmedlem Karina Adsbøl (DF) forbi.

Det startede med uddeling af valgflæsk, og senere et besøg indenfor ved standene.

- Jeg synes, at det er vigtigt og komme ud og høre om, hvilke tilbud der er til ældre. Jeg besøgte flere stande, herunder Diabetesforeningens stand, hvor man kunne få lavet en risikovurdering ud fra et spørgeskema, om man var i risikogruppen for at få diabetes. Det er der mange der er, uden at vide det, fortæller bestyrelsesmedlem Inger Irene Hansen i en pressemeddelelse.

Der var også smagsprøver. Ved Elbokøkkenet var der hønsesalat og citronfromage, og så var der også opvisning med linedance.

Der var fællesskab og menuen stod på tarteletter.

- Selvom jeg ikke er senior endnu, så er det vigtigt for mig, at der er nogle tilbud og hjælp og hente, når man har behov for det. Jeg ønsker at alle, skal kunne gå en værdig og god alderdom i møde. Det vil jeg arbejde for, siger Karina Adsbøl (DF) i pressemeddelelsen.

Udgivet i Vamdrup

Det må være Løkkes febervildelse der fører til, at han kommer med forslag om en S-V-regering, siger Karina Lorentzen (SF).

Folketingskandidat Karina Lorentzen (SF) kæmper for at få stemmer nok til Folketingsvalget den 5. juni:

- Jeg manglede jo 91 stemmer sidste gang og det håber jeg ikke gentager sig. Så jeg må kæmpe det bedste jeg har lært. Det går jo godt for SF lige nu. Vi står lige nu til to mandater. Så man kan jo håbe, at Kolding og Trekantområdet igen får en stemme, der er en SF'er. Vi har de gode mærkesager på plads. Vi skal have minimumsnormeringer til vores børn, en ordentlig klimaindsats og skal passe på vore ældre borgere, fortæller Karina Lorentzen til Kolding Netavis.

Hvorfor skal danskerne stemme på dig?

- Det skal de, fordi de får en kandidat, som er lokal. Jeg synes det er en uskik ikke at bo i sin valgkreds. Jeg tror løsninger for Syddanmark skabes bedst ved, at bo her. Og jeg har erhvervserfaring. Jeg har været ude og prøve nogle forskellige ting. Jeg har også haft familiemedlemmer, der har været fyret under finanskrisen. Så jeg har også set bagsiden af, hvordan livet kan udvikle sig. Jeg er en lokalpolitiker, der har megen erfaring og kæmper for de udsatte i samfundet, børn og vore ældre, siger Karina Lorentzen.

I følge meningsmålingerne ser det godt ud for rød blok. Hvordan ser du det?

- Det er rigtig positivt. Meningsmålingerne viser, at mange danskere bakker op om, at vi skal have en ny regering. Jeg vil også kæmpe for, at den nye regering får en ny politik. En stemme på SF er med til, at Socialdemokratiet kan trækkes lidt til venstre, forklarer Karina Lorentzen.

Lars Løkke Rasmussen har luftet tanken om en V-S-regering. Hvad mener du om det?

- Det er utænkeligt med en S-V-regering, når man ser på hvordan politikken har været i de senere år. Der er blevet sparet hårdt på børn, de udsatte og ældre. Det er en politik, som er uforenelig med den politik, som Socialdemokratiet står for - og som vi i SF også bakker op om. Kommunerne skal have flere penge - de er nødlidende netop nu. Løkkes forslag er helt galimatias. Det må være Løkkes febervildelse der fører til, at han kommer med den slags forslag, fortæller Karina Lorentzen.

Danskerne kan sætte deres kryds Grundlovsdag - den 5. juni.

Udgivet i Politik

Nedrivning af Klostergården i Kolding går nu i gang.

Nedrivningen af Klostergården i Kolding går så småt i gang, og i første omgang sættes der byggehegn op. Parkeringspladsen i Klostergade inddrages om en måneds tid til byggeplads. Deefter kan parkeringspladsen ikke længere benyttes, oplyser Kolding Kommune.

Nedrivningen begynder med inventaret indenfor, og derfor går der nogle uger, før man kan se nedrivningen udefra.

Lige nu begynder nedbrydningsfirmaet at sætte byggepladshegn op. Det betyder, at pladsen ud mod Brostræde inddrages. Det er ikke en offentlig parkeringsplads, men mange har benyttet den som p plads. Nedrivningsfirmaet sætter et skilt på byggepladshegnet, hvor de informerer om, at det ikke er mulighed at parkere på området mere.

Tunnel lukkes for cykler og kørestole under byggeriet

I samme forbindelse bliver tunnelen under Brostræde lukket på den sydlige side af Brostræde, og dermed er det ikke længere muligt at cykle eller bruge kørestol, da der kun er en trappe op til Brostræde. Cykler, kørestole og lignende kan følge den sti, der løber langs åen og går under jernbanen op til I. P. Jensens Plads. Eller man kan trække din cykel op ad trappen.

Om en måneds tid bliver den offentlige parkeringsplads i Klostergade inddraget til byggeplads.

Kolding Kommune er klar over, at der vil være gener under byggeriet, til gengæld vil der være 92 lejligheder og flere p pladser, når det nye er bygget færdig.

Udgivet i Kolding
Onsdag, 22 maj 2019

DM i guld på Koldinghus

Fredag den 24. maj åbnes dørene til årets danske mesterskab i guldsmedekunst på Koldinghus.

Mesterskabet, der arrangeres af de to skoler, der uddanner guldsmede, EUC Lillebælt og Next Uddannelse København, afholdes for 3. gang på Koldinghus, hvor de besøgende har mulighed for på allertætteste hold at se de unge guldsmede udfolde sig i det ædle håndværk.

I løbet af tre dage vil fem unge lovende og nyuddannede guldsmede kæmpe om den eftertragtede titel om at blive dansk mester i guldsmedehåndværk. På konkurrencens første dag får deltagerne udleveret en tegning over et smykke, som de ikke har set før. I løbet af de følgende dage skal de så fremstille en nøjagtig model af smykket.

Alle får udleveret materiale og værktøj, der gør dem i stand til at fremstille smykket. Vinderen, der kåres søndag 26. maj kl. 15.00, er den deltager, der laver den mest præcise model med de flotteste lodninger og den mest nøjagtige finish.

- Når det danske mesterskab er henlagt til Koldinghus er det ikke tilfældigt. Koldinghus har en imponerende samling smykker og korpus og har i en lang periode manifesteret sig som det førende museum for netop dansk smykke- og korpuskunst, siger direktøren for Guldsmedebranchens Leverandørforening, Jens R. Møller, i en pressemeddelelse.

- Vi er meget glade for at lægge slot til DM i Guld. Mesterskabet på Koldinghus er både med til at understøtte Koldings vision som designby og museets satsning på og formidling af smykker. Konkurrencen er også en virkelig god måde at formidle og skabe interesse for et meget gammelt håndværk, som fortsat lever i bedste velgående, siger museumsdirektør for Koldinghus Janus Møller Jensen.

Info

DM i Guld kan opleves på Koldinghus:

fredag 24. maj: 10.00 - 17.00
lørdag 25. maj: 10.00 - 17.00
søndag 26. maj: 10.00 - 16.00
Søndag den 26. maj kl. 15.00: Direktør på Koldinghus Janus Møller Jensen vil kåre vinderen.

Arrangementet kan frit overværes, når der er betalt entré til museet.

Deltagere

Nanna Ravn
Lærested:Dauf og Pede, Århus

Louise Viborg Petersen
Lærested:Kristian Otte, Aalborg

Theis Bahne Bresson Böttcher
Lærested: Marlene Juul Jørgensen, København

Deltager: Lærke Lund Fabricius
Lærested: Michael Strøm, København

Deltager: Nanna Østergaard
Lærested: Art of Jan Jørgensen, Aabybro

DOMMERPANEL
Dommerpanelet består af sidste års vinder Johanne Kahr og to guldsmede, hvis navne først offentliggøres på søndag.

Udgivet i Koldinghus