Artikel filtreret på dato: Tirsdag, 21 maj 2019

Det står skidt til med Kolding Kommunes økonomi, der igen har blodrøde - eller i hvert fald røde tal.

Økonomien i Kolding sejler endnu engang. I følge JydskeVestkysten ender det i år med et underskud på 60-100 millioner kroner, hvis forbruget fortsætter på samme niveau resten af året. I følge avisen er det på socialområdet, at der for alvor er et overforbrug. Det er penge til Koldings syge og udsatte borgere, der koster kommunen mere end forventet.

Borgmester Jørn Pedersen (V) bekræfter over for JydskeVestkysten, at underskuddet kan ende på mellem 60 og 100 millioner kroner i 2019. Det gør han med baggrund i kommunens økonomieksperters beregninger.

- Hvis billedet fortsætter, er vi nødt til at reagere. Nu afventer vi lige indberetningerne fra maj, og så tager vi stilling til, hvad der skal ske, siger Jørn Pedersen til avisen.

Han tilføjer, at hvis forbruget i de første fire måneder fortsætter uændret i maj, er politikerne nødt til at gribe ind.

Du kan læse mere om sagen her...

Udgivet i Politik
Tirsdag, 21 maj 2019

DMI: Risiko for voldsomt vejr

Tirsdagens vejr kan vise sig fra den lidt mere voldsomme side.

DMI har udsendt et varsel om risiko for skybrug og torden. Varslet gælder tirsdag frem til klokken 21.

I forbindelse med en koldfront er et område med torden er vokset op over Sjælland og har allerde give enkelte skybrud. Koldfronten bevæger sig langsomt ind over Fyn og Jylland. I den forbindelse er der risiko for der vokser andre tordenceller op som kan give skybrud.

Lokale tordenbyger og skybrud kan lokalt give mellem 15 og 25 millimeter regn på 30 minutter.

Skybrud medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter (akvaplaning), nedsat sigtbarhed.

Udgivet i Kolding