Artikel filtreret på dato: Mandag, 20 maj 2019

Knud Erik Langhoff, der er tidligere byrådsmedlem for De Konservative i Kolding byråd, stiller for første gang op til Folketinget og er dermed i gang med sin første valgkampagne til netop Folketinget.

Knud Erik Langhoff har 15 børnebørn og vil blandt andet styrke familielivet:

- Jeg ved, hvilken belastning det kan være for familierne, hvis daginstitutionerne ikke har åbent den tid, som forældre har behov for. Og her er der store forskelle i kommunerne og her kunne jeg godt tænke mig, at man fra regeringens side siger til kommunerne, at de skal sikre, der er pasningsmuligheder, så forældre ikke behøver at køre med lynets hast eller få tidligere fri fra arbejde for at hente børn. Det er en stresset tilværelse. Den gode start på livet er at give familierne bedre rammer, fortæller Knud Erik Langhoff til Kolding Netavis.

Hvad arbejder du ellers for?

- Lokalt arbejder jeg for en sekssporet motorvej omkring Kolding - gerne helt fra nord for Kolding og ned til grænsen. Men første etape skal være rundt om Kolding by. Og så skal vi have nogle ekstra afkørsler, så trafikken inde i byen kan blive aflastet. Vi får aldrig en ordentlig logistik før vi får en afkørsel i Seest. Og så vil jeg arbejde for, at vi får ingeniøruddannelsen til Kolding, fordi vi har virksomheder, som skal bruge dem. Men de pendler fra Aarhus. Og når først de unge har etableret sig og fået børn, så flytter de ikke til Kolding. På landsplan vil jeg arbejde for klimaet. Jeg vil anvende de energier vi i forvejen har liggende i vort samfund - blandt andet overskudsvarme fra spildevand. Og jeg ser gerne, at sundhedssystemet får et løft. Jeg vil gerne have nedlagt regionerne, så vi kan få sygehusbehandlingerne ensrettet, siger Knud Erik Langhoff og fortsætter:

- Jeg ser gerne, at vi får et fælles edb-system. Jeg synes det er en katastrofe, at der har siddet fem regionsråd rundt om i Danmark, som hver især har skullet have et fingeraftryk på, hvilket edb-system deres sygehuse skulle have - og det er så ikke fælles. Det skal være sådan, at hvis man kommer til skade, når man er i Skagen, så skal journalen kunne læses, når man er i Kolding.

Blå blok er i følge meningsmålinger en del bagud. kan I nå at indhente rød blok?

- Jeg har armene oppe i forhold til meningsmålingerne for Det Konservative Folkeparti. Det ser ud til, at vi næsten får en fordobling i mandater. Det fortjener vi også. Og nu efter Lars Løkke Rasmussen (V) har meldt ud, at han nærmer sig Socialdemokratiet mere og mere, så vil det nok være oplagt, at vi får endnu flere stemmer til Det Konservative Folkeparti. Der er jo ingen der siger, at der ikke kan være en regering på tværs af rød og blå blok. Jeg mener bare, at hvis det er de to store partier, der sætter sig sammen og vil styre Danmark, så kommer der ikke noget godt ud af det - ikke hvis de udelukker alle andre partier. Jeg håber på en mindretalsregering, som får støtte fra fløjene, fortæller Knud Erik Langhoff.

Nye Borgerlige og Stram Kurs er nye yderliggående partier i blå blok. Hvordan har du det med dem?

- Hvis du tager Nye Borgerlige er det en ny DF. Derimod er jeg voldsomt overrasket over, at der er nogen danskere, som vil stemme på Stram Kurs. De har overhovedet ingen politik. De fortæller kun, at de vil af med muslimerne, men jeg tror faktisk slet ikke, de aner, hvad økonomi er, slutter Knud Erik Langhoff.

Danskerne skal sætte sit kryds den 5. juni, Grundlovsdag.

Udgivet i Politik

Læserbrev af Tobias Jørgensen (V), byrådsmedlem og folketingskandidat, Fovsletvej 21, 6580 Vamdrup.

Da jeg er far til 3, er fødegangen ikke ukendt for hverken min hustru eller mig. Vi har oplevet 3 vidt forskellige fødselsforløb, der heldigvis er endt godt hver gang. At der fandtes alternativer til sygehuset vidste jeg måske nok, her tænkte jeg som det første på hjemmefødsel, og det var aldrig rigtig på tale, da hverken Tina eller jeg havde lyst til dette.

I efteråret 2017 hæftede jeg mig for første gang ved ordet fødeklinik! På Sjælland er der private fødeklinikker, og jeg har besøgt først Birgit Thalwitzer på jordemoderklinikken Jordemoder.dk i Fredericia, (jordemoderklinikker er ikke fødeklinikker), og senest Louise Zielinski der er indehaver af Storkereden, der netop er en privat fødeklinik.

Sammen med regionsrådsmedlem Henriette Schlesinger (V) fra Region Syddanmark vil jeg kæmpe for, at kvinder hele landet over, får det frie valg og mulighed for at føde på private fødeklinikker. I dag er det kun på Sjælland at dette kan lade sig gøre, og det er ærgerligt. En fødeklinik har en høj faglighed, og er akkrediteret af regionen, de er underlagt samme tilsyn som på hospitalerne og er godkendt af patient sikkerhedsstyrelsen.

Desuden er bruger tilfredsheden høj og arbejdsmiljøet er i top. Bruger tilfredsheden og arbejdsmiljøet hænger naturligt sammen med, at der er nogen helt andre og afslappede rammer på en fødeklinik, og arbejdstrykket er meget lavere end på hospitalerne.

Mit besøg på Storkereden gjorde stort indtryk på mig, da det var varmt, venligt og hjemligt, her slapper man af, og oplever ikke samme ”stress” som jeg selv har set på fødegangen.

Jeg spurgte Louise hvad man gør, hvis der opstår komplikationer under fødslen, og svaret var meget beroligende, for hvis der under graviditeten (eller den forrige graviditet), er nogen som helst bekymringer eller opmærksomhedspunkter, så kan man ikke visiteres til klinikken, ligesom der er fokus på at afstanden til et hospital ikke er længere end man kan rykke ud akut, det sidste har der dog aldrig været brug for på Storkereden.

Fødeklinikker er en god ide fordi det understøtter det frie valg. Det gør det lettere at genrekruttere eller holde på de dygtige jordemødre der ellers forlader faget pga. arbejdstrykket. Det kan fungere som en ”buffer” for fødegangene hvis der opstår spidsbelastninger der ikke er hensigtsmæssige, hvilket Tina og jeg selv har oplevet.

Det skal selvfølgeligt gøres ordentligt! Derfor skal klinikkerne placeres meningsfuldt, jeg ser en i Trekantområdet og gerne i Fredericia, men dette skal foregå sammen med fagligheden. Klinikkerne SKAL være akkrediteret ved Regionen. En smileyordning tænker jeg vil være en god ide. Ensretning i visitationen er vigtig. De ansatte jordemødre skal have tilknytning/vagter på sygehusene, for fortsat at sikre den faglige standart. Sidst men ikke mindst så skal der være én pris pr. fødsel, og den skal være sammenlignelig med prisen på hospitalet.

Fødeklinikker, det vil jeg kæmpe for.

Udgivet i Læserbreve

På lørdag vil Karina Adsbøl være bartender, mens hun svarer på politiske spørgsmål.

Valgkamp og politik behøver ikke være kedelig. Lørdag den 25. maj besøger folketingsmedlem Karina Adsbøl Daddy’s Pub på Tvedvej i Kolding, skriver Dansk Folkeparti i Kolding i en pressemeddelelse.

Karina Adsbøl vil stå bag baren, som bartender, og serverer kolde øl og andre forfriskninger, samtidig med hun svarer på spørgsmål fra kunderne.

- Jeg mener det er vigtigt, at være alle mulige steder i en valgkamp, men selvfølgelig også til hverdag. Det er forudsætningen for vi som Folketingsmedlemmer ved hvad der rører sig blandt borgerne, siger Karina Adsbøl.

Karina Adsbøl er på Daddy’s Pub den 25. maj fra klokken 15-17. Forud for dette er hun at træffe i Koldings gågade hvor hun sammen med sin kandidatkollega, Karsten Brønnum, serverer valgkage.

Udgivet i Politik