Artikel filtreret på dato: Torsdag, 02 maj 2019

Læserbrev af Elvis Comic (S), byrådsmedlem, Gotthardpasset 8, 6000 Kolding.

Kolding Kommunes økonomi er for alvor udfordret - Det er desværre ikke nyt, men alvoren begynder nu for alvor at sætte sine spor og konsekvenserne står i kø for borgere og medarbejdere i hele kommunen.

Det er simpelthen for dårlig økonomistyring og alt for kortsigtet planlægning, der er forklaringen i Kolding Kommune.

Årsregnskabet viser endnu engang de barske sandheder. Jeg frygter for fremtiden for borgerne med behov for en anstændig og ordentlig service i Kolding Kommune. Det serviceniveau vi giver til børn og unge, ældre, de socialt udsatte og andre med behov, bliver sammen med medarbejderne de første der rammes af konsekvenserne. Det er simpelthen for dårlig ledelse og styring.

Kommunens førstemand uddeler fyresedler fremfor at få løst udfordringerne, men hvad med det politiske ansvar som Venstre og Borgmesteren bør stå til ansvar for?
Hvis borgmesteren havde været Økonomidirektør i Kolding Kommune, så er der ingen tvivl om, at han var blevet fyret.

Vi bør som byråd sikre en ansvarlig økonomisk styring fremover, der holder hånden under de svageste borgere i vores samfund. Men det ansvar sejler sammen med økonomien i disse år i Kolding Kommune. Jeg håber borgerne efterhånden får øjnene op på den kortsigtede planlægning og manglende ansvar over for borgerne, som udvises fra hjørnekontoret på Rådhuset.

Der er brug for en kaptajn på broen som kender sit ansvar og som tager kommunens udfordringer alvorligt. Lige nu padler kaptajnen rundt i egen andedam i en optimistjolle og med retning mod afgrunden.

Udgivet i Læserbreve

Det går rigtig godt på dagtilbudsområdet. Det viser den seneste kvalitetsrapport.

Andelen af børn i optimal udvikling er endnu engang steget, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Hovedkonklusionerne i rapporten vidner om et samlet dagtilbudsområde med fokus på kvaliteten af det pædagogiske arbejde. Rapporten vidner desuden om at institutionerne arbejder konstruktivt med glidende overgang, samt at arbejdet med rammen for sprogvurdering har haft effekt.

Andelen af børn i optimal udvikling er steget og indikerer, at dagtilbuddene i Kolding Kommune er ved at få godt fat om den tidlige indsats. En af årsagerne hertil kan tilskrives Skole og Dagtilbudsrådgiverne, som medvirker til at dagtilbuddene lykkes med den tidlige indsats.

- Kvalitetsrapporten på Børneområdet er et rigtig godt arbejdsredskab, når vi politisk skal agere, hvis der er områder, der trænger til en ekstra indsats. Og så er det også dejligt, at vi sammen med medarbejdere og forældre kan glædes over de initiativer, der går godt, siger Kristina Jørgensen, formand for Børne og uddannelsesudvalget, i pressemeddelelsen.

I kvalitetsrapporten vurderes kommunes dagtilbud på et generelt niveau. Det sker på baggrund af oplysninger om børneområdets visionsarbejde, nøgletal samt kompetenceprofiler for dagtilbuddenes børnegruppe.

- Jeg er rigtig glad for, at det målrettede arbejde alle medarbejderne på børneområdet leverer giver gode resultater for børnene, som jo er dem det hele handler om. Og så understøtter rapporten også, at der er mange gode grunde til at være stolt af Kolding Kommunes dagtilbud, og det må du meget gerne citere mig for, fortsætter Kristina Jørgensen.

Kvalitetsrapporten udarbejdes årligt og er et redskab, der har tre formål:

- At skabe refleksion over den pædagogiske praksis i de enkelte dagtilbud
- At generere brugbar information til politikere, borgere og andre interessenter på børneområdet
- At indgå som et element i forvaltningens lovbundne pædagogiske tilsyn med dagtilbuddene.

Kvalitetsrapporten for Børneområdet 2018 er netop behandlet i Kolding Byråd.

Udgivet i Kolding

Du kan varme op til EU-valget med forestillingen HVA SÅ EUROPA.

For en kort periode er det igen muligt at opleve den anmelderroste forestilling HVA SÅ EUROPA og fordi valget til Europa-parlamentet er nært forestående, inviterer Mungo Park Kolding i den anledning til to aftener, hvor teater møder virkelighed.

Mandag den 6. maj klokken 19 holder Christel Schaldemose, mangeårigt medlem af Europa-parlamentet, pre-talk før forestillingen. Her vil hun fortælle om det europæiske fællesskab og hvordan hun har oplevet Europa og resten af verden udvikle sig i de 12 år, hun har siddet i Parlamentet.

Tirsdag d. 7. maj klokken 16.30-19.00 afholdes oplæg og debat under overskriften ”Hvor skal Europa hen?”. Eftermiddagen starter med oplæg af professor i statskundskab ved Aarhus Universitet, Derek Beach. Han vil sætte Europa-parlamentet ind i en dansk kontekst og gøre dét, der for mange forekommer som en fjern og svær størrelse, mere håndgribeligt.

Oplægget vil handle om, hvad Europa-parlamentet er, hvilken rolle det har i EU-systemet, og hvad repræsentanterne, som vi stemmer på, egentligt laver. Efter Derek Beachs oplæg er der EU-debat, hvor spørgsmål fra publikum er velkomne. Arrangementet er gratis og afholdes i samarbejde med DEO (Demokrati i Europa Oplysningsforbundet) og EuropaNU – Folkeuniversitetets Europaoplysning. Tilmelding via Folkeuniversitetets website.

Forestillingen HVA SÅ EUROPA kan opleves d. 6.-8. maj, alle dage kl. 19.30.

Udgivet i Kolding

Komponisten, dirigenten og tv-værten Philip Faber gæster Nicolai Scene med sit musikalske foredrag ”Løft din glædes vinger”.

Torsdag den 9. maj klokken 19.30 kan du høre om Philip Fabers arbejde med musikken og samtidig få lov til at synge med, når han kommer forbi Nicolai Scene med foredraget ”Løft din glædes vinger”.

Til foredraget fortæller Philip Faber om sit arbejde med musikken, med DR PigeKoret og musikformidling på tv. Han dykker desuden ned i den danske sangskat og stemmens udtryksmuligheder og får publikum op af stolene og får dem til at synge flerstemmigt – også selv om de aldrig har prøvet det før.

Phillip Faber er uddannet komponist og dirigent fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han blev chefdirigent for DR PigeKoret i 2013, og har lige fra begyndelsen sat sit særlige præg på korets klang og udtryk.

Han gæstedirigerer bl.a. DR VokalEnsemblet, DR KoncertKoret og DR SymfoniOrkestret, og modtog i 2017 DR’s Sprogpris. Phillip faber har desuden været tv-aktuel som vært og dirigent i DR K’s Danmark synger julen ind og Den klassiske Musikquiz, som fagdommer i DR 1’s Vidunderbørn og senest som vært i DR K’s Live fra Højskolesangbogen.

Billetter i døren kan kun købes med MobilePay. Billetter kan også købes på www.nicolai.kolding.dk.

Udgivet i Kolding