Artikel filtreret på dato: Søndag, 19 maj 2019

Jørn Dohrmann smækker med døren lige inden lukketid, hvor han forlader politik.

Den snart forhenværende politiker Jørn Dohrmann (DF) fra Drenderup ved Vamdrup retter her på falderebet en hård bredside mod partitoppen i DF. Det gør han på Danmarks Radio's hjemmeside.

Dohrmann synes, at årsagen til partiets nedtur ved det kommende valg skyldes, at både Venstre og Socialdemokratiet har været langt bedre til at kommunikere deres sejre til vælgerne.

- Venstre har været gode til at sige, at de fører en stram udlændingepolitik. Og Socialdemokratiet har været gode til at tale pension og sætte en alder på. Folk har svært ved at forstå vores udmeldinger. Det, der er gået galt, er, at vi er blevet overhalet indenom og udenom. De andre har lagt 10 til 20 procent oven i retorikken, siger Jørn Dohrmann til Danmarks Radio.

Den markante DF-politiker og stemmesluger Jørn Dohrmann genopstiller ikke til det kommende valg til Europarlarmentet og forlader samtidig helt politik efter 18 år som én af DF's absolutte markante skikkelser, skriver netavisen Sebro Press.

Udgivet i Politik

Karina Adsbøl (DF) vil kæmpe for at rød bloks forspring i meningsmålingerne indhentes.

Handicap- og ligestillingsordfører, Karina Adsbøl (DF), er på gaden - ude for at møde vælgerne:

- Jeg er fortsat klar til at kæmpe kampen i Folketinget, ligesom jeg har gjort i de seneste syv år, hvor jeg blandt andet har arbejdet for mennesker med handicap, ældreområdet, sundhedsområdet, mere national selvbestemmelse og grænsekontrol. Det vil jeg gerne fortsætte med, fortæller Karina Adsbøl til Kolding Netavis.

Hvorfor skal man stemme personligt?

- Jeg synes det er vigtigt at stemme personligt i forhold til, at have en lokal stemme på Christiansborg - således at man kan henvende sig til den lokale folketingsmedlem. Det har vi haft succes med i Kolding - blandt andet med videoovervågning i midtbyen og støjskærmen ved Bramdrupdam - det tredje spor. Derfor er det vigtigt at stemme lokalt, så der er en sammenhæng og rød tråd fra lokalt til Christiansborg. Og så kan man tage udfordringer og problemstillinger med, som borgerne rejser. Noget jeg er rigtig glad for er patienterstatningssystemet, som jeg fik ændret på - netop hvor vi så de sager, som regionerne kørte mod patienterne og fejlbehandlinger i sundhedssystemet. Så jeg synes, at jeg har fået mange gode ting igennem på Christiansborg, siger Karina Adsbøl til Kolding Netavis.

Meningsmålinger tegner et svært billede for blå blok. Der er kommet to nye yderliggående partier - Nye Borgerlige og Stram Kurs. Hvordan ser du på det?

- Det er klart, når der kommer sådan nogle yderliggående partier, så kan det give nogle udfordringer. For mig er det valgresultatet, der er vigtigt for mig. Så må jeg fortsætte mit arbejde og tale om min politik - og så lade andre partier tale deres politik, fortæller Karina Adsbøl.

Meningsmålinger viser, at blå blok er langt bagud. Kan det indhentes?

- Det må vi jo arbejde for. Jeg er i arbejdstøjet, jeg er klar og jeg vil fortsætte med at arbejde, som jeg hidtil har gjort. Det er det, der er vigtigt for mig. Så man man jo bare sige, at politik er lidt som et ægteskab. Det går op og ned - i med- og modgang. Så er det jo bare vigtigt, at komme ud og fortæller om sine mærkesager og hvad man vil arbejde med - og være synlig, slutter Karina Adsbøl.

I den seneste meningsmåling fra Epinion, som DR har offentliggjort, vil Dansk Folkeparti få 11,6 procent af stemmerne.

Sammenlignet med valgresultatet fra 2015, så står Dansk Folkeparti til at miste 17 mandater i Folketinget, hvis der var valg i dag.

I følge Berlingske står rød blok nu til 54,8 procent mod 45,1 til blå blok.

Udgivet i Politik

Jury og seerne var nogenlunde enige om den danske placering.

Lørdag aften blev vinderen fundet i Eurovision Song Contest 2019, der blev afholdt i Israel.

Danske Leonora klarede sig hæderligt - eftersom både bookmakere og især musikeksperter på forhånd havde dømt Leonora ude og at hun ikke ville nå finalen.

Det gjorde hun dog - men dog kun på et hængende hår, viser tal fra Eurovision. Leonora fik blot et point mere end Litauen på 11. pladsen i torsdagens semifinale.

I finalen var det så som så med den nordiske opbakning. Sverige, Finland og Island gav 0 point til Danmark, mens vi fik fire point fra Norge. Leonora endte med i alt 120 point fra jury og seerne, hvilket rakte til en 12. plads. Leonora fik dog et enkelt 12-tal og det kom fra Italien.

Forberedelserne til Dansk Melodi Grand Prix 2020 er allerede i gang. Arrangementet afholdes i Royal Arena i København den 7. marts. Billetsalget er allerede i gang.

Det blev Hollands Duncan Laurence, der løb med sejren i Eurovision Song Contest og popslaget skal derfor næste år afholdes i Holland.

Udgivet i Kendte