Artikel filtreret på dato: Lørdag, 18 maj 2019

Socialdemokratiet vil i en anden retning end Venstre og blå blok, siger Christian Rabjerg Madsen (S).

Folketingsmedlemmet fra Kolding, Christian Rabjerg Madsen (S), er i fuld gang med valgkampen hen mod valget den 5. juni. Og han er klar til valget:

- Vi glæder os til at møde vælgerne. Vi har knoklet på i fire år og politisk har vi vist, at vi vil i en anden retning end blå blok. Vi vil have et land, som passer bedre på vores velfærd og passer meget bedre på vores miljø, drikkevand og rene luft. Så jeg synes vi har et andet tilbud end det som Lars Løkke Rasmussen kommer med, fortæller Christian Rabjerg Madsen til Kolding Netavis, da vi mødte ham på gågaden i Kolding.

Hvorfor skal danskerne sætte kryds ved dig?

- Det jeg de sidste fire år har brugt meget tid på er miljøet - netop som miljøordfører. Det har været forureningen i Grindsted, Kærgård Klitplantage, kampen for at sikre rent drikkevand. Vi fik faktisk forbuddet igennem mod at bruge sprøjtegifte tæt på drikkevandsboringer. Så der har været nogle konkrete resultater for miljøet, som kunne være et stærkt argument for, at sætte et kryds ved mig. Og så vil jeg sige, at uanset hvilket parti man sætter kryds ved, skal man huske at stemme personligt. Som folketingspolitikere varetager vi interesser for hele Danmark, men det er vigtigt, at Kolding har en stærk stemme på Christiansborg. Jeg vil gerne være Kolding Kommunes stærke stemme i en socialdemokratisk folketingsgruppe, siger Christian Rabjerg Madsen til Kolding Netavis.

Hvilken sammensætning af partier i rød blok vil være bedst?

- Det bedste for folkestyret vil være en ren socialdemokratisk regering, som kan samarbejde henover midten med forskellige partier. Vi kan lave meget med forskellige partier, men der er ikke ét parti, som vil kan lave alt med. Derfor bliver vi nødt til, at samarbejde med andre partier. Det kan vi bedst gøre fra en ren socialdemokratisk regering. Du spørger sikkert fordi, Lars Løkke Rasmussen (V) har været ude med denne V-S-regering. Han har ønsket at række hånden frem, men i realiteten tror jeg ikke så meget på hans idéer. Der er simpelt hen for stor forskel på vores partier. Venstre har kørt en benhård nedskæring i den offentlige sektor de seneste fire år. Venstre har trukket Danmark i en sort retning, hvad angår miljøet - med masser af miljøforringelser. Og jeg kan heller ikke lade være med at se på, at Lars Løkkes forslag netop kommer nu, hvor Venstre er meget bagefter i meningsmålingerne, forklarer Christian Rabjerg Madsen.

I meningsmålingerne fører Rød Blok fortsat suverænt. Hvordan ser du det?

- Det giver energi, at se danskerne - i meningsmålingerne - bakker op om os, men den eneste stemme der tæller, er jo vælgernes stemme på selve valgdagen. Så vi fortsætter frem til valgdagen med at kæmpe for det vi tror på, slutter Christian Rabjerg Madsen.

Folketingsvalget finder sted den 5. juni, Grundlovsdag.

Udgivet i Politik
Lørdag, 18 maj 2019

Fra Koldinghus til Vamdrup

Kongeåmuseet i Vamdrup overtager i år værtsskabet fra Koldinghus, når der lørdag den 15. juni holdes flagdag her til lands – eller også kaldet Valdemarsdag.

Dagen i Vamdrup fejres i den nu lukkede Fakta-butik på Nørregade, der ligger som nabo til museet, skriver netavisen Sebro Press.

Og netop i år er der noget særligt ved flagdagen. Det er nemlig præcis 800 år siden Dannebrog – ifølge legenden - faldt ned fra himlen ved det berømte slag i Estland.

Og helt traditionelt - som kendes fra Koldinghus - vil det også foregå i Vamdrup, hvor lokalafdelingen af Danmarks Samfundet uddeler dannebrogsflag til foreninger, spejdere og organisationer, som har fået deres ansøgning om et flag bevilget.

I forbindelse med arrangementet bliver der musik i gaderne, gamle foreningsfaner bliver udstillet, der kan høres et foredrag om dannebrogs historie, og der bliver underholdning med sang og musik i Fakta-bygningen, lyder det fra folkene på Kongeåmuseet.

Festlighederne i Vamdrup starter klokken 13.30 og slutter klokken 17.

Udgivet i Vamdrup

Læserbrev af Bo Vesterlund (SF), EP-kandidat, Rosenholm 18, 6000 Kolding.

Når vi færdes i naturen, får vi motion, (overvejende) frisk luft og oplevelser. Men Danmark har mindre skov og natur end andre lande i Europa.

Derfor skal vi bevare og genskabe vild natur med skov der kan optage noget af den co2 vi udleder for meget af, og vi skal ikke ødelægge et NATURA 2000-område i Sønderjylland med et nyttesløst hegn.

Mange plantearter, fuglearter, insekter og sommerfugle er forsvundet blandt p. g. a. pesticider som nu også truer vores drikkevand. Da halvdelen af verdens bier er forsvundet, kan det blive svært at få frugttræer bestøvet og at producere honning.

Derfor skal vi bevare blomstrende grøftekanter og skabe grønne områder i byerne.

Mange steder har vi strande med blåt flag og rent badevand. Men det flyder med plastik i havene, hvor 8 millioner tons dumpes årligt. På bunden af Marianergraven, i 11 kilometers dybde, fandt en ubåd plastik. Det er sundt at spise fisk – men ikke med plastik i!

I naturen er der også smulret mikroplast fra plastikprodukter. EU´s 2025-mål for genanvendelse af plastik er 50 %, men i Danmark genanvendes kun 20%. Heldigvis vil EU´s plastikdirektiv, som SF har arbejdet meget for, mindske mængden af engangsbestik af plastik i naturen.

EU har en havstrategi for et godt havmiljø i 2020, men den danske regerings havstrategi for 2020-26 opfylder ikke denne strategi. Danske havbrug udleder for meget kvælstof, men regeringen vil have EU´s frist for at forbedre havmiljøet udskudt til efter 2027.

Udgivet i Læserbreve

Efter et stort drama fredag aften reddede KIF Kolding sig endnu en sæson i herreligaen.

I en tredje og altafgørende kamp skulle KIF Kolding fredag aften forsøge at undgå nedrykning til 1. division. Men TM Tønder gav igen KIF Kolding kamp til stregen, men KIF kunne efter en formidabel indsats trække sig sejrigt ud med cifrene 33-28 (pausestillingen var 17-14).

Men TM Tønder overgav sig ikke sådan undervejs i kampen. Med et kvarter tilbage bragte Tønder sig i front med 21-22 og med godt ti minutter tilbage var Tønder fortsat i front med 24-25. Da sitrede Sydbank Arena i nervøs spænding, men så trådte flere KIF-spillere i karakter, skriver KIF Kolding på deres hjemmeside.

Martin Mauer Larsen, som har haft en svær sæson, scorede et par fantastiske mål, unge Jeppe Larsen scorede på en kontra sit tredje mål, og både Jens Svane Peschardt og Kasper Irming lavede vigtige mål i slutfasen samtidig med, at Anders Petersen diskede op med vigtige redninger, da TM Tønder var tvunget til at forcere.

Samtlige KIF-spillere fortjener at blive nævnt, fortsætter klubben. Cyril Viudes spillede en flot afskedskamp, Flodman på fløjen var som altid scoringssikker, Olafur Gustafsson og Alexander Morsten leverede en klippestærk indsats både i forsvar og angreb, og Richard Frisk havde også nogle vigtige redninger og en super aflevering, som endte i hænderne på Andreas Flodman, som gav en vigtig kontrascoring.

Efter kampen var cheftræner Lars Rasmussen en lettet mand:

- Det er nok det største pres nogensinde; den hårdeste, sværeste periode i mit liv som spiller og træner. Man skal være tæt på mig for at forstå, hvad man har været igennem. Lettelsen er svær at beskrive. Det har været et helvede i tre og en halv måned. At slutte af sådan her gør det hele, siger klubbens cheftræner Lars Rasmussen til TV2 Sport.

Fredag aften var der 4129 tilskuere, hvilket var sæsonrekord.

Udgivet i Håndbold