Artikel filtreret på dato: Torsdag, 16 maj 2019

Der er næsten for mange favoritter med i torsdagens semifinale til Eurovision, så det danske bidrag ”Love is forever” kan få det svært, vurderer Danske Spils oddssættere.

Der bliver hård kamp om de ti finalepladser i den anden semifinale i dette års Eurovision Song Contest, vurderer Dansk Spils oddssættere.

- I den første semifinale stak sangene i alle retninger fra opera-pop til heavy metal og feltet var utrolig åbent. Det kunne man tydeligt se i forhold til, hvem der gik videre til finalen lørdag. I aften går Sverige, Rusland og Holland stensikkert videre, de er også de tre store favoritter til at vinde Eurovision, siger Peter Emmike Rasmussen, oddsansvarlig hos Danske Spil, i en pressemeddelelse.

- På pladserne lige efter ligger Aserbajdsjan, Schweiz og Malta, der i min vurdering også går videre, og så er seks af de ti pladser til finalen taget, tilføjer han.

Lige nu får man odds 1,02 på, at Aserbajdsjan går videre, mens man får odds 1,04 på Schweiz og odds 1,10 på Malta til at gå videre.

Den oddsansvarlige spår også Norge gode chancer for at få en finaleplads. Den store kamp kommer således til at omhandle de sidste tre pladser, og herunder hvorvidt Danmark snupper en af dem.

- Der kommer til at være hård kamp om de sidste pladser. Jeg tror, de går til Armenien, Nordmakedonien og Danmark, men Rumænien og Albanien kan også gå videre. Selvom ”Love is forevner” har fået meget ros, så er det en af de sange, der ligger på vippen. Det er let pop, som man husker, men i kamp med de andre deltagere i den anden semifinale, er det langt fra sikkert, at Danmark klarer den, siger Peter Emmike Rasmussen, og henviser til, at man lige nu får det samme odds - 1,87 både på om Danmark går videre eller om de bliver stemt hjem.

Selvom der er en tæt kamp i toppen, er der dog nogle sange, som Peter Emmike Rasmussen ikke regner med har en chance i den svære finale.

- Vi vurderer ikke, at Østrig, Kroatien, Moldova og Litauen kommer i finalen. Og vi tror heller ikke på Letland og Irland, selvom Irland har stolte Eurovision-traditioner, men deres bidrag kan ikke klare sig i den svære semifinale, slutter Peter Emmike Rasmussen.

Du kan se semifinalen torsdag aften klokken 21 på DR1.

Udgivet i Kendte
Torsdag, 16 maj 2019

Valgkamp i Legeparken

På Store Bededag kan man få sig en ekstra overraskelse. SF deler popcorn ud til alle børn og barnlige sjæle i Legeparken i Kolding.

Hvordan laver man valgkamp på en helligdag. Ja, man tager da en popcornmaskine med og deler popcorn ud i Legeparken, hvor mange familier formentlig vil slappe af på en fridag. Det er SF’s folketingskandidat Karina Lorentzen, der suser forbi børnefamiliernes lokale samlingssted.

- Jeg glæder mig til at snakke med børnefamilierne. Jeg synes endelig, at et valg handler om børns vilkår. Alle kommuner skal spare i de her år, og det berører hverdagen for børn og ældre. Jeg vil gerne give vores børn mere ro på i hverdagen med flere pædagoger og færre test i vores skoler, fortæller folketingskandidat for SF, Karina Lorentzen, i en pressemeddelelse.

Karina Lorentzen er at finde i Legeparken fra kl. 10-12, så man kan lige nå lidt af de saltede, poppede majs inden middagsluren for de mindste.

Udgivet i Politik

Borgerne i Lunderskov kan godt glæde sig.

Den planlagte forskønnelse på Storegade – byens hovedgade - gennemføres helt som planlagt. Også selv om det bliver væsentligt dyrere, end de fem millioner kroner kommunens egne folk havde beregnet udgiften til, skriver netavisen Sebro Press.

De seneste tal lyder på 6,2 millioner kroner. Men det får ikke konsekvenser for projektet. Det bliver, efter de oplysninger aviser har, alligevel gennemført helt som planlagt. Det nye større beløb har set dagens lys efter, at projektet har vært ude i licitation.

Steen Sparvath, formand for Lunderskov Lokalråd, fortæller, efter forhandlinger med kommunen, dækkes de 900.000 kroner af det manglende beløb på 1,2 millioner ind af ubrugte midler fra kontoen til brug for realiseringen såkaldte af den borgerplan - eller helhedsplan – for Lunderskov. Penge, som i forvejen er øremærket udelukkende til brug for løbende udvikling af Lunderskov by.

- Restbeløbet på 300.000 kroner, der mangler op til de 7,2 millioner, har forvaltningen for Vej og Park lovet selv at finde på forvaltningens eget driftsbudget for 2019, og det kan vi naturligvis være meget tilfredse med, siger Steen Sparvath.

Han fortæller også, at kontoen ”borgerplan” for Lunderskov tilskrives med ca. en million kroner årligt. Planen blev besluttet i 2016, og frem til i dag er der faktisk kun brugt i omegnen af 600.000 kroner, og det er til etableringen af stiprojektet omkring Dollerup Sø.

- Derfor er der stadig penge tilbage på kontoen, og vi synes i lokalrådet, det er helt på sin plads at bruge nogle af dem på gennemførelsen af den planlagte forskønnelse på Storegade, siger Steen Sparvath.

Og han føjer til, at han glæder til, at arbejdet med forskønnelsen på Storegade nu snart kan komme i gang.

Som tidligere omtalt her i avisen er det meningen, at forskønnelsen på Storegade skal gennemføres løbende i kølvandet af det omfattende kloakeringsprojekt, som forsyningsselskabet Blue Kolding på vegne af Kolding Kommune i øjeblikket er fuld gang med.

Et projekt, hvor formålet er at skille spildevandet fra overfladevandet gennem to separate afløbssystemer.

Udgivet i Lunderskov