Artikel filtreret på dato: Onsdag, 15 maj 2019

Kay Bojesen aben, der blev stjålet i december, er tilbage på Trapholt.

Sydøstjyllands Politi har opklaret tyveriet af Kay Bojesen aben, der den 10. december sidste år, blev stjålet på kunstmuseet Trapholt i Kolding.

- Det er en utrolig lettelse af aben er skaffet tilbage. Den stammer fra Kay Bojesens eget værksted og er derfor helt unik og uerstattelig. Sagen viser, at det er vanskeligt at gemme og afhænde stjålne genstande fra et kunstmuseum. Vi har stor ros til politiet, som vi har samarbejdet tæt med under hele forløbet, fortæller museumsdirektør på Trapholt, Karen Grøn, i en pressemeddelelse.

Kay Bojesen aben er en del af den store Kay Bojesen udstilling Humøret i dansk design, som løber en lille måned endnu inden den tages af plakaten den 10. juni. Den 30 kilo tunge abe er nu tilbage i udstillingen.

Udgivet i Trapholt

Grundlovsdag åbner Legeparken for en helt ny motorikbane for børn.

Grundlovsdag klokken 11 får Legeparken i Kolding et nyt trækplaster for byens børn.

Her åbner man nemlig en helt ny motorikbane, som skal skabe rammerne for endnu mere leg og bevægelse.

Åbningen af den nye motorikbane markerer samtidigt åbningen af Grundlovsdag for børn i Legeparken, en begivenhed som årligt tiltrækker mere end 1.000 gæster.

Legeparken i Kolding har fået en donation på 250.000 kroner, der har gjort opførelsen af motoriksporet til en realitet. Donationen er en gave fra de to Føtex-varehuse i Kolding, der via Salling Fondene har gjort donationen mulig.

- Det betyder meget for os, at vi kan være med til at skabe nogle gode oplevelser for folk i Kolding. Derfor er vi også både glade og stolte over, at Salling Fondene giver denne donation, siger varehuschef i Føtex i Kolding, Marie-Louise Larsen, i en pressemeddelelse.

Projektet er blevet udvalgt blandt en række sociale og bæredygtige initiativer fra hele landet. Donationen blev givet på baggrund at, at Legeparken er med til at gøre hverdagen bedre i lokalsamfundet og med motorikbanen sætter fokus på børns motoriske udvikling i en tid, hvor digitale muligheder kan stå i vejen for fysisk aktivitet.

Motoriksporet er tilpasset børnehavebørn og indskolingsbørn (3-7 år), der på deres udviklingstrin stiller store krav til den motoriske udvikling.

- For mange af institutionerne her i byen, som flittigt benytter sig af Legeparken, vil den nye motorikbane gøre en væsentlig forskel. Og kan vi i Føtex sikre, at vi har nogle faciliteter i området, som tilfører en værdi til børnenes udvikling, så er vi rigtig glade, siger Jacob Neubert, der er varehuschef i Føtex i Kolding Syd i Vonsild.

Et fælles mødested i Kolding

Legeparken er i forvejen et populært mødested for områdets børnefamilier og institutioner, hvor børn og voksne kan alt fra at gynge, rutsje til at køre om kap på mooncars og sejle på søen. Faktisk scorer Legeparken 4,5 ud af 5 på attraktionsvejviseren Tripadvisor og ligger dermed som nr. 3 ud af alle Koldings attraktioner. Legeparken har gennem de sidste 4 år gennemgået en større udvikling med fokus på at gøre parken endnu mere attraktiv for børnefamilier og institutioner. Den nye motorikbane er en spændende tilføjelse til de øvrige legemuligheder.

- Legeparken er et enestående sted for børn og deres voksne, hvor der er fokus på leg i mange aspekter - og uden at det koster en krone for gæsterne at bruge parken. Vi er glade for donationen fra Salling Fondene og samarbejdet med de to lokale føtex-varehuse, fordi det gør det muligt at skabe en fantastisk motorikbane lige midt i Kolding. Det er dejligt, når fonde og lokale aktører er med til skabe attraktive mødesteder for børn og deres voksne, og det økonomiske tilskud har gjort det muligt at lave en rigtig flot motorikbane til glæde for mange, siger leder af Nicolai Kultur og Legeparken, Mette Strømgaard Dalby.

Den nye motorikbane får blandt andet balancebomme, kolbøttestativer, svævebane og et stort edderkoppespind, som børnene kan klatre rundt i. Banen åbnes Grundlovsdag d. 5. juni kl. 11, som en del af Grundlovsdag for børn og alle er velkomne til åbningen, hvor Føtex giver kaffe og kage.

Udgivet i Det sker...

Har du et ældre eller bevaringsværdigt hus, du gerne vil istandsætte eller har du en faldefærdig bolig, du gerne vil rive ned? Så kan du søge om støtte fra Byfornyelsespuljen eller Landsbyfornyelsespuljen.

Som tidligere år kan du få økonomisk hjælp fra Kolding Kommune, hvis du vil renovere facaden på dit hus. Det kræver dog, at boligen er af ældre dato eller er bevaringsværdigt. Du kan søge to forskellige puljer: Byfornyelsespuljen og Landsbyfornyelsespuljen, der begge er åbne for ansøgninger nu og frem til den 13. juni. Det skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Det er Plan-, Bolig- og Miljøudvalget, der fordeler midlerne, og formand Birgitte Kragh håber, at der er mange, der vil søge om at få økonomisk hjælp til renovering.

- Der er i alt 1,6 millioner kroner i puljerne og en pæn del heraf er statslige midler, som bortfalder, hvis de ikke bliver brugt i år. Derfor vil jeg gerne stærkt opfordre til, at man sender en ansøgning af sted, så vi kan få glæde af muligheden her i området, siger Birgitte Kragh.

Du kan søge tilskud til at renovere ydermure, vinduer, døre og til energirenovering, fx øget isolering eller forsatsvinduer. Derudover kan du søge om støtte til at få revet en utidssvarende og faldefærdig bolig ned.

Midler øremærket til Christiansfeld og Kolding midtby

Sædvanligvis er en del af Byfornyelsespuljen øremærket til renoveringsprojekter i Christiansfeld og i år er ingen undtagelse.

- Vi har en forpligtigelse til at styrke UNESCO-området, hvis vi vil blive på verdensarvslisten og derfor vil vi forsat prioritere bykernen i Christiansfeld med puljemidler, fortæller Birgitte Kragh og fortsætter:

- I år har vi også valgt at prioritere bygninger med boliger på Jernbanegade i Kolding mellem Buen og Banegårdspladsen, hvor vi i gang med at renovere efter den nye bydesignguide. Det passer fint i tråd med det fokus vi i øvrigt har på at give Kolding midtby et løft.

Hvis du vil søge eller læse mere om puljerne, så gå ind på kolding.dk/byfornyelse.

Udgivet i Kolding

Den canadiske duo Mike Hall og Beverly MacLean gæster Nicolai Scene.

Der er besøg fra den anden side af Atlanten, når den canadiske duo Mike Hall og Beverly MacLean gæster Nicolai Scene den 21. maj klokken 19.30.

Duoen, der består af violinisten Mike Hall og pianist og violist Beverly MacLean spiller traditionel musik fra Cape Breton Island, der ligger i provinsen Nova Scotia – derudover spiller de også musik fra New Foundland.

Mike Hall, der er født og opvokset i St. John, i den canadiske provins New Brunswick, blev opfostret i et meget musikalsk hjem, hvor besøg af venner og musikere var dagligdag. Musikken var en integreret del af livet. Hans far Sean introducerede Mike for traditionel musik, allerede fra han blev født. Mikes onkler var desuden kendte harmonikaspillere på Newfoundlands vestkyst, og havde et alsidigt repertoire af musik med skotsk, irsk og franske rødder.

Mike er i dag en af de mest dynamiske violinister og harmonikaspillere i sin generation.

Beverly MacLean der er hjemmehørende i Boularderie, Cape Breton Island har spillet piano, violin og dyrket stepdans siden hun var 6 år. Hun er stærkt inspireret af flere af de største navne bl.a. Hovie MacDonald og Natalie MacMaster. Hun udøver sin passion for den traditionelle musik og er en yderst powerfuld og charmerende akkompagnatør.

Koncerten arrangeres i samarbejde med Kolding Musikskole.

Billetter kan købes på www.nicolai.kolding.dk. Billetter i døren kan kun købes med MobilePay.

Udgivet i Nicolai