Artikel filtreret på dato: Tirsdag, 14 maj 2019

Trykkeriet med 39 ansatte lukker og slukker.

Jysk Fynske Medier, der står bag blandt andet JydskeVestkysten, Vejle Amts Folkeblad og Fyens Stiftstidende, lukker i slutningen af juni sit trykkeri på Essen i Vonsild i den sydlige del af Kolding. Det skriver jv.dk.

Årsagen er, at der sælges færre aviser og der er overkapacitet på trykkerierne i Vonsild, Odense og Struer, skriver avisen.

Det forlød i sidste uge, at mediekoncernen kunne spare et tocifret millionbeløb ved at lave en aftale med en ekstern partner. Det blev forsøgt mellem ledelse og medarbejdere, at forhandle sig frem til en tilsvarende gevinst internt - dog uden held.

Nu vil medarbejderne på trykkeriet i Vonsild i løbet af ugen få besked om, hvordan lukningen rammer, når trykkeriet lukker den 23. juni.

Efter lukningen af trykkeriet i Vonsild vil en del af Jysk Fynske Mediers aviser blive trykt på trykkeriet i Odense samt hos den nye partner, Erritsø Tryk.

Der vil fortsat være liv i lokalerne, hvor trykkeriet i dag holder til. Her har JydskeVestkysten, Skala FM, Radio VLR og Ugeavisen nemlig også sit domæne.

Udgivet i Vonsild

Nu bliver den nye cykelsti mellem Taps og Vonsild jævn og behagelig at cykle på.

21. maj går entreprenøren i gang med at lægge nyt slidlag på cykelstien. Arbejdet ventes at vare cirka ti dage.

Cykelstien blev indviet 8. september 2018. På det tidspunkt var cykelstien på visse strækninger noget ujævn, men før det kunne udbedres, skulle stien – ligesom ethvert andet vejprojekt – have tid til at sætte sig.

- Vi er godt klar over, at stien har været lidt træls at cykle på indtil nu. Men det er helt efter planen, at stien først skulle have tid til at sætte sig. Nu udbedrer vi de sætningsskader, som er opstået, og lægger det sidste lag asfalt på. Med det nye slidlag bliver stien jævn og behagelig at cykle på, fortæller trafikplanlægger Steen Langhoff fra Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Mens asfaltarbejdet foregår, vil cyklisterne på den pågældende strækning blive ledt ud på kørebanen.

- Cyklisterne vil kunne køre på det meste af cykelstien, men vi afspærrer den strækning, som der arbejdes på den pågældende dag. Der bliver naturligvis sat skilte op, men både cyklister og bilister skal køre forsigtigt og vise hensyn, siger Steen Langhoff.

Den nye 5,6 km lange cykelsti er sidste brik i den nye supercykelsti, som binder Christiansfeld og Kolding sammen og gør det attraktivt for flere cyklister at pendle mellem Christiansfeld, Taps, Vonsild og Kolding. Nu kan man cykle hele vejen fra Kolding midtby til Christiansfeld på cykelsti.

Udgivet i Vonsild
Tirsdag, 14 maj 2019

Theodor tog tredjepladsen

En rigtig god forretningsidé indbragte Theodor Risager fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium en præmie på 20.000 kroner, da han deltog i finalen ved DLG Business Competition i København.

Flere af finalisterne ved DLG Business Competition i København studerer på kandidatniveau, men med i torsdagens finale var også en enkelt gymnasieelev - nemlig Theodor Risager fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium i Kolding.

Og 3.g-eleven gjorde det så godt, at han kunne tage hjem med en flot tredjeplads - og 20.000 kroner, skriver HANSENBERG i en pressemeddelelse.

- Det føles bare rigtig godt at have taget tredjepladsen i det felt. Det viser, at har man en god idé - og er villig til at lægge energi i den - kan man nå langt. Derudover har alle de projekter, jeg har arbejdet med på HANSENBERG Tekniske Gymnasium, lært mig, hvordan man kan administrere større opgaver, siger en meget glad Theodor Risager, der mandag var tilbage blandt klassekammeraterne i Kolding.

Fikser et problem

Tidligere på året opfordrede grovvareselskabet DLG studerende fra hele landet til at deltage i DLG Business Competition. Opfordringen lød på at skabe en ny fremtid for landbruget. Og Theodor Risagers idé var altså så god, at han var med blandt de seks finalister.

- Min løsning kan fikse et problem, som landmænd har. Samtidig er idéen relativ nem at implementere, fortæller Theodor Risager.

Rådgivning om brug af pesticider er i korte træk, hvad Theodor Risagers forretningsplan handler om:

- DLG skal hjælpe den enkelte landmand med optimering og med lovgivningen på pesticidområdet. Derved kan landmanden fokusere på andre dele af sit landbrug, forklarer den 20-årige gymnasieelev fra Sdr. Hygum.

I finalen skulle han præsentere sin forretningsplan for en jury. Og det var en god oplevelse, selv om Theodor Risager gik ind til præsentationen med sommerfugle i maven:

- Da jeg først var inde ved juryen, var det lige før, at det hele var nemmere end ved en eksamen. De var meget flinke, og det føltes helt naturligt at fremlægge planen.

God idé fra start

Netop det at fremlægge sin idé på en god måde er alfa og omega i konkurrencer. Det fortæller lektor på HANSENBERG Tekniske Gymnasium Morten Jørgensen, som har Theodor Risager i faget erhvervsøkonomi - og som var den første til at opfordre gymnasiets elever til at deltage i konkurrencen:

- Jeg er kommet med indspark, og Theodor og jeg har haft nogle snakke om projektet. Han havde en god idé fra begyndelsen - uden sådan en, kommer man ingen steder. Kunsten er så at få andre til at se, at idéen er god. Feltet var meget bredt, men jeg havde en god mavefornemmelse om, at det her godt kunne være en idé, der kunne bære, siger Morten Jørgensen.

Læser videre i Aalborg

Theodor Risagers forretningsplan kunne i den grad bære. Og han ved godt, hvad præmien på 20.000 kroner skal gå til:

- Nogle af pengene skal bruges på en ny bærbar, som jeg skal bruge på universitetet. Det, der så er tilbage, skal jeg bruge, når jeg skal flytte.

Theodor Risager har planer om at begynde på datalogistudiet på Aalborg Universitet til september.

Udgivet i Skole
Tirsdag, 14 maj 2019

Designskolen modtager pris

Designskolen Kolding modtager Designrådets Ærespris 2019.

Designskolen Kolding modtager prisen som ”en hyldest for en lang og tro tjeneste for designs virke, anvendelse og udbredelse,” siger Designrådets formand Lars Thøgersen.

Skolen indskriver sig dermed i fornemt selskab med tidligere modtagere som Verner Panton, Jacob Jensen, Nanna Ditzel, Knud Holscher og Coloplast, skriver Designskolen Kolding i en pressemeddelelse.

Designrådet lægger i sin begrundelse særligt vægt på skolens mange samarbejder med offentlige og private aktører og kolossale indsats for at integrere design i virksomheder. Rådet henviser særligt til designforløb med over 800 danske små og mellemstore virksomheder, som skolen har klædt på til at møde kunderne med brugerorienterede designmetoder.

- Designskolen Koldings arbejde med designmetoder i små og mellemstore virksomheder er helt unikt og er med til at manifestere designprofessionens betydning for ikke bare designvirksomheder i traditionel forstand, men design som innovationsdriver på tværs af virksomhedskategorier, siger Thomas Graversen, ejer af Fredericia Furniture og medlem af Designrådet, om valget af Designskolen Kolding.

Han beskriver desuden skolen som ”en ukuelig optimistjolle, som sejler på trods”:

- Det stod ikke skrevet ved dens vugge, at den skulle manifestere sig som en virksomhed, der har lært rigtig mange ikke bare at stave til design, men at bruge design.

Ifølge Designrådsmedlem Henrik Vibskov fortjener Designskolen Kolding blandt andet prisen for sit store designarbejde uden for Københavnsområdet:

- Designskolen Kolding har fået store designvirksomheder i nærområdet aktiveret og har løftet niveauet tværfagligt. Skolen har desuden været med til at sikre, at der er et stærkt internationalt designmiljø af høj kvalitet uden for København. De har gjort dansk designs DNA – baseret på værdier og æstetik – relevant på det 21. århundredes betingelser.

Rektor for Designskolen Kolding, Elsebeth Gerner Nielsen, kalder prisen en fantastisk påskønnelse af det arbejde, medarbejdere og studerende har præsteret gennem de sidste 50 år. Det er en anerkendelse af et langt sejt træk med at vise, at en kunstnerisk uddannelse kan skabe stor værdi i forhold til de problemstillinger, samfundet og verden står med. Det er samtidig et cadeau til det samlede designmiljø i Kolding. Et miljø, skolen skylder stor tak.

Udgivet i Skole