Artikel filtreret på dato: Tirsdag, 09 April 2019

Tirsdag, 09 April 2019

Davidsen-bygninger solgt

De tidligere tømmerhandel-bygninger på Bavnevej i Vamdrup er åbenbart nu solgt til et firma, som hedder Tree Tops.

Sælgeren er Davidsens Tømmehandel i Vojens. Med handlen kan Vamdrup godt vinke definitivt farvel til et længe ønsket om byggemarked i byen. I hvert fald på denne adresse. Det nye firmas virkefelt ligger nemlig mile vidt fra et byggemarked. Handlen er Davidsens exit fra Vamdrup, skriver netavisen Sebro Press.

Det var i følge netavisen Davidsen - ja selveste indehaveren af firmaet, Poul Davidsen - som længe holdt Vamdrup-borgerne hen med lovning om snarlig etablering af et længe ønsket byggemarked på adressen på Bavnevej. Med det skete bare ikke.

I stedet for blev bygningerne udbudt til salg, og er som nævnt nu solgt. Og oven i købet så flyttede Davidsen også sin webbutik på Industrivej i Vamdrup til Vojens.

Firmaet, Tree Tops, som åbenbart nu købt komplekset på Bavnevej af Davidsen er i øjeblikket hjemmehørende på Fredericia-kanten. Det oplyses, at det udvikler og producerer produkter til byggebranchen.

Men det varer formentligt lidt tid inden firmaet fysisk kan flytte til Vamdrup, idet grunden og bygningerne på Bavnevej i øjeblikket er udlejet og blandt andet benyttes stedet som lager for nabovirksomheden, Isover.

Udgivet i Vamdrup

I den bæredygtige bydel Kløvkær er et nyt boligprojekt med 80 boliger ved Max Jørgensens Vej på tegnebrættet. Plan-, Bolig- og Miljøudvalget sender derfor en lokalplan for området i høring.

Ejendoms- og udviklingsselskabet Pierre Ejendomme har planer om et stort boligprojekt ved Max Jørgensens Vej i Seest få kilometer fra Koldings midtby. Det kræver en lokalplan for området og Plan-, Bolig- og Miljøudvalget sender derfor den 8. april et lokalplan-forslag i høring i fem uger, der kan bane vej for byggeriet. Lokalplanen giver mulighed for at bygge 80 boliger fordelt på 20 byggefelter.

Formanden for udvalget, Birgitte Kragh glæder sig over, at byggeprojektet nu kommer et stort skridt videre i processen.

- Kløvkær-grunden ligger attraktivt tæt på centrum af Kolding og i naturskønne omgivelser og der er ingen tvivl om, at de nye boliger bliver efterspurgte og kan bidrage til at imødekomme den stigende efterspørgsel vi oplever på attraktive boliger, siger Birgitte Kragh i en pressemeddelelse.

Lokalplanen giver mulighed for byggeri i højst to etager med en højde på op til 8,5 meter. Det nye område får indkørsel fra Max Jørgensens Vej.

Bæredygtig bydel

I 2013 vandt tegnestuen Dissing + Weitling architecture en konkurrence om at udforme ’Fremtidens Bæredygtige Almene Boliger’ med et projekt på Kløvkær-grunden, hvor en fyrværkeriulykke tilbage i 2004 skabte store ødelæggelser i området. Byggeriet er nu færdigopført med Alfabo som bygherre og det bæredygtige byggeri har været med til at forme en målsætning for Kløvkær-grunden om at skabe en bæredygtig bydel med fokus på grønne løsninger og fællesskab.

Lokalplanen lægger derfor blandt andet vægt på, at regnvandet skal bidrage til at udvikle et grønt miljø og derfor skal regnvandet håndteres på overfladen til gavn for dyre- og plantelivet. Desuden skal boligerne bygges, så de understøtter mødesteder og styrker fællesskabet i området.

Udgivet i Seest