Artikel filtreret på dato: Mandag, 08 April 2019

Når ungdomslandsholdet i bowling i påsken drager til Østrig, nærmere bestemt til Wien, for at spille Ungdoms EM, er det med tre spillere fra Bowlingklubben Trekanten KIF på holdet. Cecilie Dam, Mathias Ankerdal og Marcus Christensen er igen udtaget, og får dermed genvalg fra EM sidste år i Ålborg.

Erfaringerne taler efterhånden sit tydelige sprog for de tre Kolding-spillere: Sidste år blev der hentet bronzemedaljer hjem, og det forventes, at de kan gøre bedriften efter og måske denne gang veksle bronze med noget, som skinner lidt mere.

Om deltagelsen ved EM siger Cecilie Dam: - Det er et stort mål for mig, som nu er opnået ved, at jeg endnu en gang er blevet udtaget til at repræsentere Danmark i de rød-hvide farver. Sidste år gik over alt forventning, og jeg tager derfor den samme målsætning i brug, som jeg brugte sidste år, da den virkede ganske udmærket.

- Jeg vil have fokus på en masse gejst og viljestyrke samt spille det bedste bowling, jeg nu engang kan. Derudover vil jeg huske på, hvad jeg er der for og kæmpe til det sidste. Selvom det er mit andet EM, er der stadig nogle nerver, som skal holdes under kontrol, men jeg håber, at jeg kan lære mere om mig selv både personligt og som bowler i forbindelse med de udfordringer og det pres, som nu engang venter på mig dernede.

Mathias Ankerdal:

- Jeg tager erfaringerne med fra mine to EM’er, og jeg kender strategierne, og jeg ved, hvad der er vigtigt for os som hold og individuelt. Min målsætning i Wien er, at jeg skal gøre mit bedste og være den bedste version af mig selv, og så kommer resultaterne af sig selv. Jeg håber på to medaljer, da jeg har været tæt på begge år i flere discipliner.

Marcus Christensen har ikke ønsker at udtalelse sig inden afgangen til Wien.

Udgivet i Bowling
Mandag, 08 April 2019

Seniorbofællesskaber

Læserbrev af Birgitte Kragh (V), formand for Plan-, bolig- og miljøudvalget og Søren Rasmussen (DF), formand for Seniorudvalget.

Ved begyndelsen af denne Byrådsperiode, enedes alle Byrådets partier om, at der skulle arbejdes for etablering af seniorbofællesskaber.

Der er heller ingen tvivl om interessen for seniorbofællesskaber, blandt borgerne i Kolding Kommune. Godt 6.200 mennesker svarede på vores spørgeskemaundersøgelse. Omkring 400 deltog i borgermøderne.

Vi vil gerne takke alle de mennesker der har brugt tid på, at hjælpe os, ved at udfylde spørgeskema eller deltage i borgermøderne. Det har givet os et rigtig godt indblik i seniorernes ønsker, drømme og behov med hensyn til boliger. Samtidig giver det et meget brugbart grundlag, for det videre arbejde.

Det grundlæggende arbejde skal være færdigt til behandling på Seniorudvalgsmødet i juni i år. Derefter overdrages materialet til Plan-, bolig- og miljøudvalget, der skal arbejde med, at omsætte ønskerne til noget konkret via planlægning og etablering.

Vores ambition er, at første spadestik til et nyt bofællesskab tages i denne byrådsperiode, altså inden udgangen af 2021. Vi vil gøre vores for, at det lykkes.

Udgivet i Læserbreve
Mandag, 08 April 2019

Grøn fortsætter i Kolding

Muskelsvindfonden har tegnet en ny kontrakt med MusikKolding og Kolding Kommune, der sikrer Grøn Koncert i Kolding frem til 2025.

Sidste år slog Grøn Koncert i Kolding alle rekorder med 18.000 solgte billetter. Det betød, at Grøn Koncert for første gang i historien kunne melde om alt udsolgt i Kolding og det vidner om, at sommerens store musikbegivenhed for alvor er blevet en tradition, der er godt forankret i byen.

Indsamlingschef hos Muskelsvindfonden Theis Petersen glæder sig derfor over en ny femårig kontrakt med MusikKolding og Kolding Kommune:

- Vi har et fantastisk godt og tæt samarbejde med MusikKolding og Kolding Kommune, og med den nye aftale glæder Grøn og Muskelsvindfonden sig til at stoppe op i Kolding i de næste mange år. Festen i Kolding er blevet en stærk tradition og et fælleskab, og den bynære og smukke grønne plads ved Seest boldbaner møder os hvert år fyldt med festglade koldingensere, siger Theis Petersen og fortsætter:

- De mange mennesker, der fester og hygger sig på Grøn, gør en forskel for mennesker med Muskelsvind, for overskuddet går ubeskåret til foreningens arbejde. Derfor er det vigtigt for Grøn, at Kolding Kommune bakker op om festen med det gode formål, og at der nu er indgået en femårig aftale, som sikrer, at festen fortsat lander midt i Kolding.

Kulturudvalgsformand: -Et stort skulderklap

Også formand for Kulturudvalget, Jesper Elkjær, glæder sig over den nye kontrakt, der giver koldingenserne og mange gæster udefra store musikoplevelser.

- At Muskelsvindfonden ønsker at lægge turnéplanen forbi Kolding de næste fem år ser jeg som et stort skulderklap til alle de frivillige og gode kræfter i og omkring musiklivet i Kolding. Der er ingen tvivl om, at Grøn Koncert har en stor betydning for kulturlivet og musikscenen i byen, og det er virkelig en glædens dag, at vi kan se frem til at fortsætte det gode samarbejde med Muskelsvindfonden, siger Jesper Elkjær.

Ligeledes er borgmester i Kolding Jørn Pedersen begejstret for udsigten til flere store musikevents i årene fremover:

- Større events som Grøn Koncert med 18.000 besøgende skaber liv og omsætning i kommunen. Det er derfor glædeligt, at vi kan forlænge samarbejdsaftalen med Muskelsvindfonden, udtaler Jørn Pedersen.

Det er eventkoordinator Lise Jelsbak fra MusikKolding, der står i spidsen for afviklingen for Grøn Koncert i Kolding og hun er naturligvis også begejstret for udsigten til fem år mere med sommerens største kulturbegivenhed.

- Jeg er vildt glad for, at Kolding bliver ved med at lægge græs til Grøn Koncert de næste mange år. Grøn Koncert er blevet så fast en tradition i Kolding at mange faktisk planlægger deres sommerferie, så de kan være med i festen. Men det er ikke kun gæsterne i Kolding som har taget Grøn til sig. Vi er så privilegerede, at vi har en stor flok lokale frivillige og nogle rigtig gode naboer i Seest, som år efter år er med til at gøre Grøn Koncert i Kolding til en succes.

Fakta

Grøn Koncert blev holdt første gang i Kolding i 1985 i Byparken.

Efter en lang pause, hvor Grøn Koncert i stedet lagde vejen forbi Vejle og Børkop, var Grøn Koncert tilbage i Kolding i 2006, de første år på Mosevej, men siden 2009 på Seest Boldklubs baner.

Udgivet i Grøn

Hun nåede kun at træne specifikt til DM i Skills 2019 i et par uger, men i lørdagens finale serverede tjenerelev Xenia Dalgaard Sørensen fra HANSENBERG en flot præstation.

Det var en meget glad Xenia Dalgaard Sørensen, som lørdag eftermiddag kunne lade sig hylde som Danmarks tredjebedste tjenerelev.

Xenia Dalgaard Sørensen - der er i lære på Hotel Koldingfjord - klarede sig nemlig flot ved lørdagens finale ved DM i Skills i Arena Næstved. Her skulle hun blandt andet lave en orientalsk salat med kylling, flambere crêpes almonde og servere tre retter med tilhørende vine for gæsterne. Det skriver skolen i en pressemeddelelse.

- Det har været en fed og lærerig oplevelse, for det er kun dig selv, der kan gøre tingene. Det bedste har været at få muligheden for at være med. Mit mål var at nå i finalen, og jeg føler, at jeg fik lavet en god salat. Ved Skills-testen gjorde jeg, hvad jeg kunne. Og ved service gjorde jeg det, jeg skulle.

Sprang til

Det var først for et par uger siden, at den 21-årige tjenerelev fra Fredericia fik chancen for at være med ved DM i Skills. En deltager fra en anden skole sprang fra i sidste øjeblik - og HANSENBERG sprang til. Og fik dermed to deltagere med ved den prestigefyldte konkurrence.

Og det er administrerende direktør ved Hotel Koldingfjord Peder J. Madsen utrolig glad for. Han var med på sidelinjen i Næstved under finalen:

- Det er dejligt, at vi har en skole, der kan handle hurtigt og kvikt, når der skal ske noget. Det er enormt vigtigt, at vores unge mennesker bliver animeret til den slags konkurrence. Det kræver noget af erhvervsskolerne, og det skal vi holde fast ved, sagde Peder Madsen efter finalen.

- Det, at der kan blive afviklet konkurrencer som den her, er med til, at vi får flyttet tjenerfaget fra at være 'ufaglærte tallerkentaxaer' til at være et stolt og anerkendt håndværk, tilføjede han.

To HANSENBERG-elever blandt landets fem bedste

I finalen deltog også tjenerelev Marc Thejl Hansen fra HANSENBERG. Og Marc Thejl Hansen - som er i lære på Restaurant Høfde4 ved Blåvand - kan også se tilbage på en forrygende oplevelse:

- Det var sjove udfordringer. Det bedste har været at være sammen med de andre tjenerelever, for vi har et godt fællesskab. Jeg har gjort, hvad jeg kunne - og jeg er blevet meget klogere.

Xenia Dalgaard Sørensen bliver til juni udlært tjener fra Hotel Koldingfjord, men hun ved allerede, hvad hun skal bagefter:

- Jeg er blevet fastansat på Koldingfjord, og det er jeg meget glad for. Jeg kan rigtig godt lide min arbejdsplads, siger hun.

I alt deltog ti talentfulde tjenerelever i DM i Skills. Fem af dem gik efter de indledende runder videre til finalen - heraf altså begge elever fra HANSENBERG.

Udgivet i Skole

Manden blev søndag reddet i land ved Rebæk Strand. Nu er han død, oplyser Kolding Kajak Klub.

Søndag kort før middag blev en mand reddet i land, da han fik det dårligt, mens han sejlede i en kajak på Kolding Fjord. Manden faldt i vandet, men en person inde på Rebæk Strand sprang resolut i vandet og med sit padleboard fik han reddet den nødstedte kajakroer i land. Det skete inden Trekantbrand station Kolding, politi, lægebil og ambulance nåede frem til stedet.

Manden er død

Kolding Kajak Klub oplyser mandag på deres Facebook-side, at det var et af deres medlemmer, der fik et ildebefindende, mens han sejlede i kajak på Kolding Fjord:

- Det er med stor sorg, at jeg har modtaget meddelelsen om, at vores kære æresmedlem Poul Erik Jensen er afgået ved døden. Poul Erik fik et ildebefindende i går under sin rotur. Han vil virkelig blive savnet i klubbens daglige liv. Æret være hans minde, skriver klubben.

Manden, der søndag reddede kajakroeren ind på Rebæk Strand, var i følge jv.dk Michael Nexø, der er formand for Kolding Windsurfingclub:

- Inden jeg nåede derud, faldt han i vandet, men han holdt fast i kajakken. Han nåede vist kun at være i vandet i et minuts tid, inden jeg nåede ud til ham. Han var medtaget, og han sagde, at han havde det meget dårligt, fortalte Michael Nexø til jv.dk.

En betjent fra Sydøstjyllands Politi bekræftede søndag på ulykkesstedet til Kolding Netavis, at manden havde det meget dårligt.

Manden blev kørt væk i ambulancen, men hans liv stod ikke til at redde. Han døde senere.

Udgivet i Rebæk

Ved weekendens stævne i Polen kæmpede Mille Fabricius, fra Asia Sport Center i Kolding, sig til en flot bronzemedalje i U21.

Medlemmer af Det danske karatelandshold var denne weekend med ved et udtagelsesstævne i Polen. I disciplinen kata, der er en serie øvelser uden synlig modstander, kom Mille Fabricius ind på en 3. plads i U21. I senior-kategorien placerede hun sig flot i Top 5.

Mille Fabricius er fast kæmper på det danske karatelandshold, så weekendens gode resultat ved udtagelsesstævnet var endnu et vigtigt trin op ad den professionelle karrierestige.

Ud over landsholdstræningen er Mille Fabricius hjælpetræner i Asia Sport Center, hvor hun hjælper de øvede karatebørn med at dygtiggøre sig.

Udgivet i Karate

Det blev i weekenden til tre medaljer til Asia Sport Center.

En guld- og to bronzemedaljer vandt de dygtige kæmpere fra Asia Sport Center, Kolding, der i weekenden deltog i et stort Karatestævne i Sydbank Arena i Kolding.

De to unge kæmpere Sofie Christensen og Luis Laedtke vandt begge en flot bronzemedalje i to store grupper i henholdsvis kata (serie af øvelser) og kumite (kamp). Blandt de voksne kæmpere deltog Tina Møller i kata, hvor hun modtog en guldmedalje.

Søndag var et stort antal karateudøvere samlet i Sydbank Arena. Her deltog karatekæmpere fra hele landet i Kaizen Sakura Doryoku Cup 2019. Der var deltagere i både voksen, unge og børnepuljer.

Udgivet i Karate

Du kan udfolde din fantasi i Nicolai for børn i påskeferien.

Sædvanen tro har Nicolai for børn åbent hver dag i hele påskeferien fra 10-15. Der er derfor rig mulighed for at tage en familietur i det 1300 kvadratmeter store hus og udfordre sine kreative evner i Det 5. Element, hvor du kan tegne, male, bygge og meget mere, lege med ansigtsmaling og kulisser i Den 2. Verden eller tage sig en svingtur i Den 4. Dimension.

Der er med andre ord næsten ingen grænser for, hvad du kan bruge din påske på i Nicolai for børn, det vigtigste er, at børnene selv er i gang – gerne sammen med deres voksne – og sætter gang i foretagsomheden, fantasien og skabertrangen.

Påskeferiens åbningstiden strækker sig fra og den 13. april til og med den 22. april.

Udgivet i Nicolai
Mandag, 08 April 2019

Nyt tiltag i Slotssøbadet

Nu lancerer Slotssøbadet et alternativ til de populære "stilleaftener".

Vanen tro sættes Slotssøbadets populære "Stilleaften" i bero ved skift til sommertid. Og i år har SlotssøBadet udarbejdet et nyt koncept med familien i fokus fredag aften, frem til urene stilles tilbage til vintertid.

Nu kan hele familien starte weekenden sammen i svømmehallen fra klokken 20-24 med både action og sansestimulering til Familie Bade Sjov, oplyser Slotssøbadet.

Hvor Stilleaften arrangementet kun er for voksne er Familie Bade Sjov for alle på de lange sommeraftner.

Går "all in"

SlotssøBadet går ”all in” med det nye familietilbud og ønsker at tilbyde familier at samles i svømmehallen til forskellige vandaktiviteter, som eksempelvis saunagus og Aqua Fitness og leg på bl.a. det nye ”Mountain” badedyr og øvrige badedyr i bassinerne. Svømmetræning er også muligt på baner reserveret til det.

Alt i alt er ønsket med Familie Bade Sjov at tilbyde en aften, hvor socialt samvær kan prioriteres og der vil derfor også være mulighed for at købe mad, drikkevarer og fredagsslik i selve svømmehallen.

- Dette er et tiltag, som ikke er set andre steder i de danske svømmehaller og så ønsker vi at give hele familien en mulighed for en social og god fælles oplevelse i stedet for måske altid at tænde for TV’et hjemme i stuerne, fortæller direktør i Slotssøbadet, Otto Skak, i en pressemeddelelse.

For at tilgodese dem af vores gæster, der værdsætter voksen-tid i svømmehallen, vil der nu være voksenaften torsdag aften fra klokken 19-22. Her skal man være 15+ for at komme i svømmehallen og der vil ikke være børneaktiviteter eller badedyr i bassinerne. Så svømningen vil hovedsageligt være i højsædet torsdag aften.

- Så nu giver vi de voksne en mulighed for at koble af torsdag aften fra kl. 19.00 til 22.00 i sommerperioden - vi har altid fokus på at tilgodese alle vores gæster med vores tilbud, slutter Otto Skak.

Udgivet i Slotssøbadet