Artikel filtreret på dato: Lørdag, 06 April 2019

I Arena Næstved kunne Vibe Sonne fra erhvervsskolen HANSENBERG lørdag eftermiddag lade sig hylde som Danmarks bedste mediegrafikerelev. Prisoverrækkelsen stod statsminister Lars Løkke Rasmussen for.

Hun har været på noget af en rutsjetur i de seneste tre dage, men lørdag eftermiddag kunne Vibe Sonne høste frugterne af sit hårde arbejde.

Den 21-årige mediegrafikerelev fra HANSENBERG har nemlig vundet DM i Skills 2019, skriver skolen i en pressemeddelelse:

- Jeg er i choktilstand. Og helt overlykkelig, fordi jeg hele tiden er så selvkritisk, så jeg havde slet ikke regnet med at vinde, var den umiddelbare reaktion fra Vibe Sonne, der er i lære hos Trademark Textiles A/S i Kolding.

Kæmpe udfordring

Under konkurrencerne - som fandt sted i Arena Næstved - har hun løst en lang række opgaver, der alle er relateret til en ny rutsjebane i BonBon-Land. De i alt syv deltagere i Skills-finalen har blandt andet designet en plakat, en app og en video, der alle fortæller noget om den nye forlystelse.

- Bare det at være blandt de syv bedste mediegrafikerelever i Danmark er en sejr. Det har været stressende at være med, men det har været en god oplevelse at prøve at arbejde i det høje tempo. Det bedste har været at finde ud af, hvor meget man kan nå på kort tid. Det har været en kæmpe udfordring for mig, fordi jeg godt kan lide at nørkle med detaljerne, siger Vibe Sonne.

Alle er i samme båd

Hun fortæller, at det også har været en rigtig god oplevelse at møde de andre deltagere:

- Det er fedt, at alle mine konkurrenter har været så støttende. Vi har alle været i samme båd.

Den båd anbefaler Vibe Sonne andre mediegrafikerelever at hoppe med på:

- DM i Skills er en helt anden måde at arbejde på, men det er godt at prøve noget nyt. Jeg har fundet ud af, at jeg faktisk kan nå at lave et logo på to timer - og en app på en time. Det er virkelig et boost for selvtilliden.

Sindssyg skarp

På HANSENBERG har Vibe trænet ad flere omgange op til DM i Skills. Blandt andre sammen med faglærer Jørn A. Hansen, som har masser af ros til sin elev:

- Vibe kan eksekvere. Stiller man hende en opgave - visuelt, designmæssigt og kommunikationsmæssigt - vil hun kunne analysere sig frem til en målgruppe, og så kan hun ramme helt præcist. Det gør hun vel at mærke helt ubekymret og overordentlig rutineret. Hun har nogle medfødte kompetencer inden for det visuelle, og hun er en originalitet med sin egen tone. Hun er sindssyg skarp til at designe.

Vibe Sonne er efter planen færdigudlært i maj 2020.

Udgivet i Skole

Lørdagens gymnastikopvisning i Vonsild var også i år godt besøgt.

Vonsild Gymnastikforening afholdt lørdag den årlige gymnastikopvisning i Vonsild Hallen. Og opvisningen var godt besøgt. Faktisk var Vonsild Hallen fyldt til bristepunktet.

Dagen startede med indmarch, fællessang og opvarmning. Herefter gav 12 forskellige hold opvisning samt gæsteholdet Rytme Quinder smagsprøver på, hvad de har lært i løbet af vintersæsonen.

Se billederne fra lørdagens gymnastikopvisning længere nede på siden...

Udgivet i Vonsild

Strømmen forsvandt lørdag ved 15.40-tiden.

Over 2.700 husstande mistede lørdag ved 15.40-tiden strømmen - blandt andet på Frederik 7's Vej i Kolding.

I følge Ewii er det kunder i dele af Kolding og Sjølund, der er ramt af den uventede strømafbrydelse.

Ewii forventer, at strømmen er tilbage klokken 17.40.

El-selskabet oplyser intet om, hvad årsagen til strømsvigtet er.

Udgivet i Kolding
Lørdag, 06 April 2019

Landets love skal overholdes

Læserbrev af Karina Adsbøl (DF), medlem af Folketinget, Koldingvej, 6580 Vamdrup.

En skoleleder fra Vejen på Grønvangskolen tog en rigtig god beslutning, da han afviste en niqabklædt kvinde i at møde skolens ældste elever.

Kvinden var en af to unge kvinder fra organisationen 'Kvinder i Dialog', og de var mødt op på Grønvangskolen for at holde et foredrag for nogle elever om, hvordan det er at være muslimsk kvinde i Danmark.

Men det går jo ikke, at man ikke overholder landets love. For det er ulovligt at bære niqab. Det vedtog Folketinget sidste år med Dansk Folkeparti i spidsen.

Personligt synes jeg også, det er en smule underligt at kalde deres organisation for Kvinder i Dialog, når man render rundt i et stort telt, og man er fuldstændig tildækket.

Det viser en tillukkethed, når man ikke kan se en persons ansigt, og i min verden fremmer det ikke god dialog, at kvinder dækker sig til.

Det hører ganske enkelt ikke hjemme i Danmark.

Udgivet i Læserbreve

Et nyt mødested for idræt i naturen skal skabe mulighed for, at endnu flere kan dyrke idræt og aktivt udeliv i den bynære natur i Kolding. Projektet er et samarbejde mellem Lokale og Anlægsfonden, Danmarks Idrætsforbund og Kolding Kommune. Lokale og Anlægsfonden støtter projektet med 1,95 mio. kr.

Det aktive udeliv i Kolding får et løft i fremtiden.

Et nyt mødested i naturen skal give mountainbikere, OCR-løbere, vandrere, orienteringsløbere og mange andre i fritidslivet større mulighed for at opleve og dyrke det grønne, når et trailcenter får placering i Hylkedalen i det bynære naturområde ved Seest i Kolding. Det skriver Lokale og Anlægsfonden i en pressemeddelelse.

Trailcenter Seest skal være et mødested, som understøtter den store interesse blandt danskerne for at dyrke idræt i naturen. Hylkedalen i Kolding rummer, med en varieret natur og landskab, et uforløst potentiale som knudepunkt for naturoplevelser og motion i det fri – for nuværende og nye brugere.

Projektet er ét ud af i alt fem trailcentre, som skal etableres forskellige steder i landet. Det nye center er et samarbejde mellem Lokale og Anlægsfonden, Danmarks Idrætsforbund og Kolding Kommune, og det får placering på kanten mellem by og natur i den sydvestlige del af Kolding by tæt på Seest Idrætspark.

Jens Øyås Møller, udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden siger om projektet:

- Trailcentrets geografiske placering skaber en unik mulighed for at forløse Hylkedalens potentiale for et aktivt udeliv. Det bliver et oplagt støttepunkt og port til området og er et spændende bud på en facilitet, der kan understøtte en lang række udeidrætter og samtidig skaber synergi med trailcentrets nærmeste nabo – både i dagligdagen og i eventsituationer.

Søren Rasmussen, formand for Fritids- og idrætsudvalget i Kolding Kommune siger:

- Det er en imponerende ildhu, der er blevet lagt for dagen, af foreninger og borgere i arbejdet med at udvikle trailcentret. Det har være vigtigt for os, at det også kom til at indeholde de servicefunktioner, der kan understøtte de mange idræts- og motionsaktive brugere af stier og ruter i naturen. Det er lykkedes og giver foreninger, kommunale institutioner og alle andre mulighed for at gøre endnu mere brug af området. Jeg håber, det kan være med til at inspirere nye brugergrupper til at komme ud, så endnu flere kan bevæge sig for livet.

Casper Lindemann, konsulent i Danmarks Idrætsforbund siger om projektet:

- Trailcenter Seest ved Kolding er et rigtig godt bud på et bynært trailcenter. Det er porten fra byen og ud i naturen, og det viser på fornem vis, hvordan et klassisk idrætscenter kan opgraderes til også at fungere som støttepunkt for outdooridræt. Jeg tror, mange andre idrætscentre i hele landet kan finde inspiration i det.

Trailcentret er en invitation til mere brug af naturen

Trailcentre skal bygge bro til et allerede eksisterende fodboldanlæg og tilhørende klubhus og er tiltænkt både foreninger, institutioner, skoler, turister og selvorganiserede for at understøtte den daglige trivsel, sundhed og fællesskab.

Projektet er udviklet gennem en stærk brugerinvolvering, og planerne for den fremtidige brug af trailcentret viser en tydelig deledagsorden for både organiserede og selvorganiserede.

Faciliteten er designet, så den indbyder til det uformelle møde, hvor man kan få information om de lokale spor, klæde om og tage afsted. Den er fleksibel og funktionel indrettet med ophold både ude og inde.

Trailcentret matcher Kolding Kommunes outdoorstrategi, der har til formål at skabe nye udeaktiviteter og mødesteder og samtidig være social løftestang for sårbare grupper. Hylkedalen er udpeget som et hotspot i outdoorstrategien for nye friluftsaktiviteter.

Udgivet i Politik
Lørdag, 06 April 2019

Attraktiv stiprojekt på vej

Kommunen vil anlægge sti rundt om Dollerup Sø.

Kolding Kommune er nu stærkt på vej med at realisere anlæggelsen af et stinet rundt om den attraktive Dollerup Sø, skriver netavisen Sebro Press.

I hvert fald har Lokaldemokratiudvalget, på dets seneste møde besluttet at søge om frigørelse af 650.000 kroner til stiprojektet af et samlet beløb på 2.895.000 kroner, der er afsat til realisering af en borgerplan - eller som vil sige helhedsplan - for hele Lunderskov.

Beslutning blev taget på det seneste møde i udvalget. Og herfra oplyses, at midlerne, som formentlig nu snart slippes løs, ønskes anvendt primært til anlæg af et stiprojekt ved søen i forbindelse med den nye boligudstykning, Koralvænget, beliggende i den nordlige del af byen.

Fra sagsfremstilling

Det fremgår af sagsbehandlingen, at Lunderskov Lokalråd tilbage i 2017 anmodede, som et led i en samlet borgerplan, om at få udarbejde et stiprojekt ved den nye boligudstykning Koralvænget. Det er dette ønske, som nu har medført, at kommunens forvaltning er klar med et projekt.

Her fremgår det, at stiprojektet vil give mulighed for en sti rundt om søen, samt at der kan færdes på grønne områder tæt på og med udsigt over Dollerup Sø. Endvidere indgår der også borde/bænkesæt ved med stien med udsigt til Dollerup Sø.

Hovedparten af stien skal anlægges med grus. På en mindre del, tættest på Dollerup Sø, indgår en såkaldt naturlig trampesti, og tæt på søen vil der blive etableret et opholdssted, med borde/bænkesæt.

Endvidere bliver der klaplåger til græsningsområdet, og hegn rundt om opholdsområdet, tættest ved Dollerup Sø.

Projektet går nu via økonomiudvalget til endelig godkendelse i byrådet.

Hvad de resterende 2.245.000 kroner, der er afsat til den samlede borgerplan for Lunderskov, skal anvendes til, skal Lunderskov Lokalråd i løbet af året drøfte med kommunen.

Udgivet i Lunderskov