Artikel filtreret på dato: Fredag, 05 April 2019

Fredag, 05 April 2019

Skolechef smidt på porten

Efter kommunen har afskediget skoledirektøren, ryger nu også skolechefen.

Fredag har økonomiudvalget i Kolding Kommune besluttet, at fyre skolechef Lars Svenson, skriver jv.dk.

- Økonomiudvalget har besluttet at indlede en afskedigelsessag med Lars Svenson, fortæller borgmester Jørn Pedersen (V) til jv.dk.

Årsagen er et stort millionoverforbrug i skoleforvaltningen samt at der er blevet taget vigtige beslutninger uden om politikerne, skriver avisen.

Udgivet i Politik
Fredag, 05 April 2019

Vandrende arbejdstagere i EU

Læserbrev af Bo Vesterlund (SF), EP-kandidat, Rosenholm 18, 6000 Kolding.

Da Storebæltsforbindelsen blev bygget, da metroen i København blev bygget og da der manglede buschauffører i Århus Sporveje, kom der mennesker til Danmark som løste nogle opgaver. De kom med kompetencer, vi skulle bruge, og de leverede arbejdskraft. Tilsvarende har danskere fået arbejde i andre lande og løst opgaver.

På Århus Sporveje fik tyske buschauffører instruktion i bustrafikken i byen, og gennem 3F fik de orientering om løn- og arbejdsforhold efter den danske model. Så kunne de varetage arbejdet og havde fair overenskomstdækkede forhold.

Men hos firmaet Beier blev filipinske chauffører, som af kyniske arbejdsgivere var lokket til Østeuropa og gjort til “østeuropæere”, omfattet af “fri bevægelighed”- princippet. Herefter blev de ansat til 15 kr. i timen og indkvarteret under kummerlige forhold i Padborg. Så måtte center mod menneskehandel og politiet gribe ind mod dette misbrug af EU´s regler og manglende respekt for dansk overenskomst.

Når chauffører kommer til Danmark med varer, må de køre 3 ture når de læsser af. Dette har kyniske arbejdsgivere misbrugt så de har ladet dem køre ekstra ture for at løse nogle opgaver til en løn under overenskomsten. Denne sociale dumping kostede over 1000 danske chauffører jobbet.

Løn- og arbejdsforhold skal følge overenskomsten og EU´s udstationeringsdirektiv om “samme løn for samme arbejde på samme sted”. Det kan undre at Anders Vistisen og Jørn Dohrmann, DF i Europaparlamentet stemte imod dette direktiv, som skal stoppe social dumping.

Udgivet i Læserbreve
Fredag, 05 April 2019

Store udfordringer med affald

Læserbrev af Elvis Comic (S), byrådsmedlem, Gotthardpasset 8, 6000 Kolding.

Danmarks Naturfredningsforening og Hold Danmark Rent afholdte i den forgangne uge affaldsindsamling i hele landet, og i Kolding Kommune var der 15 forskellige arrangementer til søndagens store indsamling.

Jeg er glad for den store opbakning borgerne viser, når det handler om at fjerne affald fra naturen, gågade, stier osv. Det er chokerende, at folk ikke kan finde en skraldespand og komme affaldet i. I stedet for smides affaldet til højre og venstre.

Jeg lytter mig frem til, at der mangler affaldsspande i City Kolding, og det må jeg tage med mig videre i det politiske arbejde. Men det kan simpelthen ikke passe, at man blot én meter fra skraldespanden kan ramme ved siden af. Det er noget jeg oplever tit, når jeg er ude.

Min opfattelse er, at der er nok med skraldespande i midtbyen, men at vi skal et andet sted. Det gælder nemlig borgeren, og det adfærdsproblem vi er stillet overfor.

Plastik, papir, cigaretskodder, dåser og meget andet var hvad vi fandt på vores indsamling i søndags, som startede ved Tombolapladsen sammen med medlemmer fra Socialdemokratiet. På blot to timer blev det til en hel bagage fyldt med affald.

Det var overraskende, hvor meget affald der blandt andet er at finde ved Koldinghus og Slotssøen. Her er både skraldespande at se, men igen, det er lettere at bare smide det i naturen. Jeg tror desværre, at mange ikke kender konsekvenserne for affald i naturen.

Efter vores affaldsindsamling i City Kolding, tog Christian Rabjerg Madsen, MF og Miljøordfører for Socialdemokratiet og jeg til Løverodde Strand for at iføre os hele dykkerudstyret og blive sendt under havets overflade.

Ønsket var nok at se på livet under havets overflade – men desværre handlede vores første dykning om affald på bunden af havet. Et alvorligt problem og endnu en grund til, at der er krav om politisk handling, både lokalt og nationalt.

Vi skal blive bedre til at tænke os om, hvilke konsekvenser det har hver gang vi smider en plastikflaske i naturen eller andet affald. Vi har affaldsspande til affald, og det skal de bruges til.

Vi skal simpelthen blive bedre til at passe på vores natur. Det er en fælles opgave vi har.

Udgivet i Læserbreve