Artikel filtreret på dato: Torsdag, 04 April 2019

Fra den 1. maj leveres dagligvarer til Kolding Kommunes ældre borgere, af en ny leverandør.

Kolding Kommune har gennemført et udbud, hvor Online supermarkedet Osuma afgav det bedste tilbud. Kommunen havde lagt vægt på såvel varesortiment, service og den pris, som borgerne skal betale for deres dagligvarer, som på den pris som kommunen skal betale Osuma for at modtage bestillinger og levere dagligvarerne til de visiterede ældre.

- Vi har via udbudskravene sikret, at Osuma fremadrettet yder den samme gode service til de ældre, som Intervare har gjort. Det vigtigste er nemlig, servicen overfor borgerne. Udbuddet betyder dog også, at Kolding Kommune sparer en del penge, der så kan komme de ældre til gode på anden vis. Det er i øvrigt vores forventning at overgangen fra Intervare til Osuma kommer til at foregå enkelt og uden, at de visiterede borgere vil mærke det store til overgangen, fortæller seniorudvalgsformand Søren Rasmussen i en pressemeddelelse.

Information til berørte borgere på vej

I de kommende dage vil de visiterede borgere, som Intervare har leveret til, modtage yderligere information fra deres hjemmehjælpere eller via brev fra Kolding Kommune. De ældre vil desuden lige efter påske modtage velkomstbrev og katalog fra Osuma, så de kan bestille varerne telefonisk eller med hjælp fra deres hjemmehjælper ligesom hidtil.

- Vi ser frem til at levere dagligvarer til Kolding Kommunes visiterede ældre. Vi har stor erfaring, fra andre kommuner, med at levere dagligvarer til målgruppen og yde de ældre en god service. Vi skal nu i dialog med hjemmehjælpsgrupperne og borgerne i Kolding Kommune, så vi sikrer, at indkøb af dagligvarer fungerer bedst muligt i forhold til den enkelte borger, siger direktør for Osuma, Carsten Pahlke.

- Jeg kan også love, at de borgere der har en privat hjemmehjælpsleverandør til indkøb af dagligvarer påvirkes ikke af ovenstående. De vil fortsat få leveret deres dagligvarer ved at den private hjemmehjælpsleverandør køber ind i nærmeste dagligvarebutik, siger Søren Rasmussen.

Kolding Kommune har indgået en 4-årig kontrakt med Osuma.

Udgivet i Politik

Aktiviteterne hos Falck siver fra Kolding.

Falcks aktiviteter i Kolding siver langsomt. Først gik Falcks ambulancer over til firmaet Responce, så lukkede det store værksted ved Falck stationen, og nu lukkes og slukkes der også på vagtcentralen i Kolding. Det skriver netavisen Sebro Press.

Det betyder, skriver jv.dk, at 110 medarbejdere flytter til nye lokaliteter i Vejle. Falcks vagtcentral i Kolding servicerer primært Falcks privatkunder og bil abonnenter. 112-alarmeringen er for længst overtaget dels af TrekantBrand, dels af Region Syddanmarks vagtcentral i Odense.

Nyheden om flytningen af vagtcentralen fra Kolding til Vejle er tilsyneladende kommet op til overfladen sådan lidt ad bagvejen. Det er åbenbart sket, fordi ejendommen i den nordlige bydel, der nu huser vagtcentralen, er sat til udleje gennem et ejendomsmæglerfirma, skriver Sebro Press.

Den officielle forklaring fra Falck lyder ifølge jv.dk på, at flytningen sker fordi vokseværk har medført, at der ikke mere er plads nok på adressen i Kolding. Kilder fortæller dog, at der nok også skal lægges begrundelser som rationalisering og besparelser ind i billedet. Konkurrencen på markedet er både stor og benhård. Tidligere havde Falck så godt som monopol på vejhjælp her til lands, men sådan er det ikke mere.

Når vagtcentralen flytter til Vejle, så har Falck stort set kun en brandslukningsaftale med Trekantbrand tilbage i Kolding. Så det meget omdiskuterede firmas storhedstid i byen er tilsyneladende ved at være forbi.

Udgivet i Erhverv

En 25-årig mand fra Århus er dømt for tyveri af blandt andet 35 computere fra skoler i Lunderskov og Skanderup.

Dommen lød på to år og ni måneders fængsel plus et erstatningskrav på 1,5 millioner kroner. Det har retten i Horsens netop bestemt. Historien er hentet på Twitter lagt på af Sydøstjyllands Politi, skriver netavisen Sebro Press.

Tyverierne går tilbage til juni 2018, hvor den dømte, Tarik Dozgic, brød ind og stjal 17 computere fra Skanderup Efterskole. Herfra gik turen videre naboskolen, Forbundsskolen, hvor det lykkes ham at stikke af med tre computere. Tyvetogtet her på egnen fortsatte på Lunderskov Efterskole, hvor han fik fingre i 15 computere.

Han benyttede fremgangsmåden ved at gå ind på elevernes ulåste værelser ved højlys dag, når de enten var til undervisning eller fælles spiste. Og som han sagde i retten: "Så var jeg jo helt fri for at begå indbrud".

Efter anholdelsen nægtede den 25-årige sig skyldig, men under et senere retsmøde erkendte han stort set alle anklager.

Stjal 200 computere

Ifølge Sydøstjyllands Politi fik han fat i 200 skoleelevers computere i Jylland og på Fyn, oplyser anklageren for Sydøstjyllands Politi, Lone Petri Kristensen på Twitter.

Da politiet ransagede mandens bopæl, var computerne væk. Han havde solgt dem til en fast hæler. Under ransagningen fandt politiet dog kokain, 11.700 kroner og to Rolex-ure til værdi af 100.000 kroner.

Politiet foretog ransagningen, efter en landbetjent havde genkendt manden på nogle overvågningsvideoer fra to af gerningsstederne.

Udgivet i 112