Artikel filtreret på dato: Onsdag, 03 April 2019

Onsdag, 03 April 2019

Beboere genhuset efter brand

Huset blev onsdag eftermiddag røgskadet, oplyser politiet.

Der udbrød brand i et rækkehus på Lucernehaven i Vonsild.

Rækkehuset tog så meget skade, at husets beboere er blevet genhuset, oplyser Sydøstjyllands Politi til Kolding Netavis:

- Huset er røgskadet. Hvor meget ved jeg ikke, fortæller vagtchef Halfdan Kramer til Kolding Netavis.

Hvordan opstod branden?

- Det kommer vi ikke nærmere i dag (onsdag, red.). Nu skal brandteknikere forsøge, at finde frem til brandårsagen, siger Halfdan Kramer.

Tyk røg væltede ud fra huset

Branden startede ved 17.15-tiden. På det tidspunkt væltede en sort tyk røg ud fra huset, da Trekantbrand station Kolding, en ambulance og politi ankom til brandstedet.

Røgdykkere blev sendt ind i huset for at undersøge, om der var personer eller dyr inde i huset. Det var der heldigvis ikke. Der var nemlig ingen hjemme. En nabo fortalte til Kolding Netavis, at husets beboere havde forladt huset cirka 10 minutter før branden startede.

Branden blev hurtigt slukket. Efterfølgende fik Trekantbrand station Kolding udluftet huset.

Se billederne længere nede på siden...

Udgivet i Vonsild
Onsdag, 03 April 2019

Ild i rækkehus

Heldigvis var ingen personer hjemme.

Onsdag eftermiddag ved 17.15-tiden udbrød der brand i et rækkehus på Lucernehaven i Vonsild.

En tyk sort røg væltede ud fra rækkehuset, da Trekantbrand station Kolding, ambulance og politi ankom til stedet.

Ingen hjemme i huset

Røgdykkere blev sendt ind i huset for at underøge, om der var personer eller dyr inde i huset. Det var heldigvis ikke tilfældet.

En nabo fortalte på stedet til Kolding Netavis, at beboerne var kørt cirka 10 minutter forinden branden startede.

Ilden blev hurtigt slukket og efterfølgende gik brandvæsnet i gang med at lufte ud inde i huset.

Det er endnu uvist, hvordan branden startede. Det vides heller ikke endnu, hvor store skader der er sket.

Kolding Netavis laver senere onsdag en opfølgning på branden....

Se billederne længere nede på siden...

Udgivet i Vonsild

Politiet håber, at ejermanden melder sig.

Sydøstjyllands Politi fremlyser nu en sort labrador, der er fundet strejfende rundt i Vamdrup.

Hunden har intet halsbånd og ser heller ikke ud til at være chippet.

Ejermanden kan henvende sig til Sydøstjyllands Politi på 114, for at få hunden udleveret.

Udgivet i 112
Onsdag, 03 April 2019

DSB og arbejdsnedlæggelser

Læserbrev af Knud Erik Langhoff, folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti, Mariavej 9 6091 Bjert.

Kære DSB medarbejdere – Hold igen med arbejdsnedlæggelser, det begrænse udvikling af den kollektive trafik og Co2 begrænsning.

Ja, det er bare øv, for alle de danskere som ellers er indstillet på at skåne miljøet ved at droppe bilen og benytte den kollektive trafik, at vi nu skal leve med frygten for arbejdsnedlæggelser, altså endnu et parameter til fordel for egen bil, der som vi alle ved er en mere miljøbelastende transport form.

Mandag den 1. april lød det, ”Der kører ingen tog på Sjælland, fordi DSB personalet har besluttet at nedlægge arbejdet”.

Det må være en aprilsnar tænkte jeg, men det var det ikke, det var alvor.

Jeg tænkte ”godt jeg har bil, og er uafhængig af offentlige transport, og arbejdsnedlæggelser”.

At medarbejdere i DSB tillader sig at forhindre pendlere i at komme på arbejde, er ikke i orden. Her er tale om lønmodtagere der går på arbejde, for at tjene til det daglige brød, for at tjene til den skattebetaling der er så vigtig for hele det danske samfund.

Jeg tænker bare at der må være andre der havde de samme tanker som jeg, at nu udkæmpes der arbejdskampe til ugunst for miljøet, til ugunst for begrænsning af Co2 udledning.

Der er slet ingen tvivl om, at arbejdsnedlæggelsen 01.04.2019 vil få tvivlere til at fortsætte i egen bil, og få andre til at investere i bil og droppe den ustabile kollektive trafik.

Vi skal være mere miljøvenlige, vi skal ikke finde os i at DSB personalet nedlægger arbejdet og derved mindsker lysten til at droppe bilen og begrænse Co2 udledningen.

Udgivet i Læserbreve

I 40 år har Rita brugt saks og føn i salonen. Tirsdag den 9. april kan Rita Skak i Tiufkær fejre 40 års jubilæum med egen salon.

Da muligheden bød sig, var hun ikke længe om at slå til. Dermed blev drømmen om at få egen salon opfyldt kun 2 1/2 år efter endt uddannelse hos frisørmester Vagn Jensen i Vejle. Drømmen gik i opfyldelse den 9. april 1979, og Rita Skak har nu i 40 år arbejdet med saks og føn i Frisør Rita. Jubilæet bliver fejret fredag den 12. april med en reception fra kl. 14 til kl. 18 på adressen Tiufkærvej 152 i Tiufkær.

Siden 1998 har Salon Rita haft adresse på Tiufkærvej 145 i Tiufkær, men det hele startede på Højskolevej i Kolding, da en salon var sat til salg. Rita Skak var på det tidspunkt lige kommet hjem efter et år som frisør på et krydstogtskib og havde et stort ønske om at få sin egen salon, så da muligheden bød sig, var der ikke langt fra tanke til handling og en underskrift. På denne adresse holdt salonen til frem til 1982, hvor den blev flyttet til nye lokaler på Eliassensvej.

I 1998 fik Rita Skak og hendes familie mulighed for at overtage forældrenes hus i Tiufkær, og efter at have bygget til, så salonen kunne etableres, har den været på denne adresse. Og beslutningen om flytningen har fra dag ét vist sig at være den helt rigtige, hvilket fremgår af, at frisøren har mere end rigeligt at se til. Den yngste kunde er seks måneder – den ældste 101 år.

- I forbindelse med jubilæet har jeg gjort mig mange tanker om den udvikling, der er sket inden for frisørbranchen siden starten for 40 år siden. En af de ting, jeg sætter meget stor pris på, er, at alle produkter er blevet meget miljøvenlige. Interessant er det også at se, at mange af de frisurer, der var moderne i 70´erne, er ved at vende tilbage, så det sker da, at jeg tænker ”den har jeg vist set før”, når jeg på et kursus bliver præsenteret for et nyt tiltag, lyder det med smil i øjnene fra Rita Skak.

Selv om jubilaren har nok at se til i salonen, giver hun også sig selv lov til at være frivillig på en lang række områder. Hun mener, at det med at give en hånd med, hvor der er brug for det, er noget, hun har fået med hjemmefra. Det giver gode oplevelser, det er spændende, og så møder hun mange dejlige mennesker.

I flæng kan nævnes: Formand for Tiufkær Vandværk siden 2000, i bestyrelsen for Tiufkær Fællesråd, frivillig i Kolding Krisecenter, i udvalget for julebalskomitéen Smidstrup og aktiv i sanggruppen Solong.

Udgivet i Erhverv

Hver dag får 12 mænd prostatakræft. For at øge opmærksomheden om det, åbner social- og sundhedsudvalgsformand i Kolding Karina Lorentzen den 10. april en udstilling om mænds liv med sygdommen.

Fire fotografer har portrætteret tre danske mænd med prostatakræft. Resultatet er en unik fotoudstilling, der giver et sjældent, men stærkt og livsbekræftende indblik i den tabuiserede sygdom. Udstillingen bærer navnet ”12 mænd står frem” og kan i den kommende tid ses på Sundhedscenteret i Kolding.

- Tallet 12 er valgt, fordi det netop er det tal, der hver dag diagnosticeres med prostatakræft, forklarer Henning Martinussen fra prostatakræftforeningen PROPA i en pressemeddelelse.

- Udstillingen skal skabe opmærksomhed om den hyppigste kræftform blandt mænd, fordi det ikke er en sygdom, vi taler meget om. Vi ved dog, at livet med prostatakræft og dets konsekvenser er nemmere at tackle, når man har mulighed for at dele sine bekymringer og udfordringer med andre.

På Sundhedscenteret

Alle er velkomne til åbningen, som finder sted 10. april kl. 16 på Sundhedscenteret. Det er Social- og Sundhedsudvalgsformand Karina Lorentzen (SF), der åbner udstillingen.

- Det er vigtigt, at vi har nogle mænd som vil stå frem og nedbryde tabuer. Det vil helt sikkert være hjælpsomt for andre, som er ramt. Vi ved, at der er forskel på mænd og kvinders reaktioner, hvis de rammes af sygdom. Mænd reagerer, i højere grad end kvinder, ved at skubbe bekymringerne væk, og er længere tid om at gå til læge, forklarer Karina Lorentzen.

Udstillingen kan besøges frem til 10 maj.

Udgivet i Kolding