Artikel filtreret på dato: Mandag, 29 April 2019

Mandag middag lavede pizzeriaet ved en fejl 32 pizzaer til én kunde.

Der var 32 pizzaer i overskud hos Victoria Pizzeria på Esbjergvej i Kolding mandag middag. Det skete, da der skete en misforståelse i forbindelse med en bestilling.

Derfor lavede Victoria Pizzeria et opslag på facebook, hvor de gav gratis pizzaer ud - et styk per person og de kunne hentes indtil klokken 14. De resterende pizzaer ville blive givet til Folkekøkkenet på Haderslevvej.

Men der blev slet ikke nogle pizzaer til Folkekøkkenet. Victoria Pizzeria kunne nemlig kort tid oplyse, at alle pizzaer var revet væk.

Så 32 pizzaer, der ved en misforståelse blev lavet, gik ikke til spilde - men mættede i stedet 32 personer.

Udgivet i Kolding

Socialdemokraterne fejrer traditionen tro 1. maj og dagen starter tidligt.

1. maj får Socialdemokraterne i Kolding Kommune besøg fra Fagbevægelsens Hovedorganisation. Næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation Ejner Holst, er førstetaler ved 1. maj-mødet, der afholdes i forsamlingshuset Dannevirke i Sdr. Stenderup. (Stenderupvej 224B, Sdr. Stenderup).

Derfor er der ikke noget med at hygge sig under dynen. Klokken 06 går Dannebrog til tops, der er morgenkaffe og rundstykker, (der betales 30 kroner, red.) og der er fællessange samt flere talere.

- Vi er stolte af at få sådan et besøg til vores traditionsrige morgenmøde, fortæller fællesledelses formand Filip Bekic, der også selv er på taler listen for første gang.

Folketingsmedlem Christian Rabjerg Madsen er også på taler listen ligesom regionsrådsmedlem Poul Fremmelev og gruppeformand Poul Erik Jensen.

Alle er velkomne.

Udgivet i Politik

BKF Sydjylland tager Haven ind i Nicolai Kunst & Design.

På udstillingen ”Haven” i Nicolai Kunst & Design vil 26 billedkunstnere på meget forskellig vis – fortolker og forholder sig til HAVEN, som begreb.

Det er BKF Sydjylland, der står bag udstillingen ”Haven”, der kan ses i Nicolai Kunst & Design i perioden 4. maj – 30. juni. Der er fernisering fredag den 3. maj fra klokken 15-17 og åbningstale af direktør for Geografisk Have, Lene Holm.

Er haven idyl – et socialt rum – et fristed eller et politisk rum? Det første er den for mange, og det sidste kan den være i denne tid, hvor naturen, klima, dyrevældfærd o. lign. er et vigtigt del i den daglige debat. Den er et sted, hvor det individet kan dyrke og udfri sine holdninger.

Der er ikke lagt op til en specifik indgangsvinkel til udstillingen, så derfor vil det være 26 meget individuelle betragtninger og fortolkninger, hver enkel kunstner præsenterer på denne udstilling.

Så lige så mangfoldigt et rum haven kan være, lige så stor mangfoldighed vil denne udstillings værker bringe beskueren rundt i.

De udstillende kunstnere fra BKF Sydjylland er:

Astrid Liebing Brunø, Annette Hornskov, Harald Jacobsen, Helle Koch, Heike Jacobsen, Ingrid Villesen, Jens Christian Top, Johannes Cramer –Møller, Jørgen Steinicke, Karen Ozmec Zachariasen Kolstrup, Karin Mohrdieck, Kate Skjerning, Kirsten Skov Bjerre, Lars Waldemar, Lisbeth Ellinor, Marianne Schneider, Marie-Louise Exner, Herschbach &Møller/Markus Herschbach & Søren Møller, Margit Enggaard, Niels Jakobsen, Niels Vollertsen, Pernille Bejer, Pia & Lisbeth Group/ Brix- Thomsen & Ellinor, Susanne Baldus, Viggo Böhrnsen-Jensen, Vibeke Jerichau.

Værker af Johannes Cramer-Møller og Lars Waldemar vil være udstillet i Geografisk Have i udstillingsperioden.

HaveArtistTalk – torsdag d. 23.5 kl. 17 -18 med Landskabsarkitekt Signe Moos & nogle af de udstillende kunstnere.

ArtistTalk torsdag d. 20.6 kl. 17 – 18 Kollektive værker.

Kolding Bibliotek har gående sommerlæsekreds med HAVEN som tema 8. Maj kl. 10-11.30.

Udgivet i Kolding

Karina Lorentzen, folketingskandidat for SF, taler traditionen tro ved en række arrangementer 1. maj – og så skal hun spise insekter ved ”Klimaets første maj” i Vejle.

Karina Lorentzen Dehnhardt er spidskandidat for SF og efterhånden en garvet første maj taler, og der er ikke tvivl om, hvad temaet bliver i år:

- Ny regering uden tvivl. Jeg håber personligt på, at det bliver Lars Løkkes sidste første maj som statsminister. Vi har brug for en ny kurs, der sætter stop for skattelettelser og prioriterer klimaet og velfærden, forklarer hun i en pressemeddelelse.

Sluger en melorm for klimaet

Men foruden de mere traditionelle første maj-talere, afholder hun sammen med Birgitte Vind (S) ”Klimaets første maj” på Økolariet. Et af indslagene er prøvesmagning af insekter, fordi de af flere er udråbt til løsningen på klimakrisen, da de ikke påvirker klimaregnskabet så negativt som oksekød.

- Jeg har det nok lidt spøjst med at spise melorme og græshopper, og jeg tror da heller ikke, at det er løsningen på klimakrisen. Men vi stiller det vigtige spørgsmål: Hvordan vi får opbakning til klimasagen fra alle, for der er ingen tvivl om, at hvis almindelige mennesker oplever store afgifter på kød og CO2, så taber vi deres opbakning. Det handler altså om at finde en model, der er socialt retfærdigt, forklarer Karina Lorentzen.

Program

8.30 3F Kolding, Galgebjergvej 4, 6000 Kolding
9.30 3F Fredericia, Venusvej 32, 7000 Fredericia
10.30 Klimaets første maj, Økolariet, Dæmningen 11, 7100 Vejle

13.30 LO Kolding, Stejlbjerganlægget, 6000 Kolding
14.30 LO Fredericia, Tøjhuset, Gothersgade 34, 7000 Fredericia
16.30 LO Varde, Varde Sommerland, Gellerupvej 49, 6800 Varde

Udgivet i Politik