Artikel filtreret på dato: Fredag, 26 April 2019

Jesper Skibby er med til at sætte fokus på verdensmål og sundhed.

En kampagne for FN’s verdensmål skydes i gang lørdag den 4. maj i Vamdrup. ’Sundhed for alle’ er temaet for det første arrangement, hvor et af indslagene bliver et underholdende foredrag af den tidligere professionelle cykelrytter Jesper Skibby. Senere følger fem andre arrangementer om FN’s Verdensmål forskellige steder i kommunen.

Arrangementerne er en del af den store Danmark for Målene-kampagne, som hen over sommeren besøger 48 danske byer. Målet er med spændende aktiviteter for hele familien at udbrede kendskabet til FN’s verdensmål og bidrage til bæredygtig udvikling.

I Vamdrup foregår arrangementet på Kinotorvet, Kinovej 2, kl. 11-15. Folkekære Jesper Skibby tager ordet kl. 14, hvor han vil inspirere flere til at cykle i Danmark. Da sundhed og cykling er temaet, venter der en lille præmie til alle, der ankommer til Kinotorvet på cykel.

Ud over at hilse på Jesper Skibby kan du besøge og hygge dig i seks forskellige pavilloner med overskrifter som ’her kan du lære noget’, ’her kan du tegne noget’, ’her kan du prøve noget’, ’her kan du gøre noget’, ’her kan du læse noget’ og ’her kan du sætte dine egne mål’. Alt sammen med sundhed som omdrejningspunkt.

At kampagnen i Kolding Kommune starter i Vamdrup, hilses velkomment af Helge Paulin, formand for Vamdrup Byforum.

- Vi synes, det er rigtigt dejligt, at Kolding Kommune har sagt ja til at være med til at gøre verdensmålene kendte ved hjælp af Danmark for Målene–kampagnen. Vi er i særdeleshed glade for, at vi får lov at præsentere den første temadag i netop Vamdrup på vores nye Kinotorv. Både fordi temaet er vigtigt, og fordi torvet passer så godt til arrangementet, fortæller Helge Paulin i en pressemeddelelse.

- Og så er det en fin lejlighed til at få vist Kinotorvet frem for alle, der endnu ikke har set den flotte plads, understreger han, og opfordrer borgere fra hele kommunen til at tage et smut forbi Kinotorvet lørdag den 4. maj.

Alle er velkomne til arrangementet, som er gratis.

Danmark for Målene i Kolding Kommune

Her kan du se, hvornår de øvrige arrangementer i kampagnen finder sted:

Lørdag den 25. maj, kl 11-15: Agtrup, v/ Rema. Tema: Genbrug og Cirkulær Økonomi. Gæst: Lise Vandborg

Lørdag den 15. juni, kl. 11-15: Christiansfeld. Tema: Fødevarer i Balance. Gæst: Anne Hjernøe

Lørdag den 3. august, kl. 11-15: Akseltorv, Kolding. Tema: Emballage som Ressource. Gæst: Katrine Bille

Lørdag den 24. august, kl. 11-15: Kolding Storcenter. Tema: Energi i By og Bolig. Gæst: Søren Dahl

Lørdag den 14. september, kl. 11-15: Akseltorv, Kolding. Tema: Natur og Grøn omlægning. Gæst: Mikael Jarnvig.

Udgivet i Vamdrup