Artikel filtreret på dato: Fredag, 19 April 2019

Prinsessens 75 års fødselsdag markeres på Koldinghus. Hovedpersonen selv kommer også til byen.

Den 29. april kan dronning Margrethes lillesøster, prinsesse Benedikte, fejre sin 75 års fødselsdag.

To dage før sin fødselsdag kommer prinsesse Benedikte til Kolding. Anledningen er, at Koldinghus markerer prinsessens 75 års fødselsdag med en stor særudstilling, der hedder "Prinsesse af Tiden. H.K.H. Prinsesse Benedikte og 75 års Danmarkshistorie".

Besøgende i udstillingen kan gennem et udvalg af prinsessens personlige brugs- og beklædningsgenstande komme helt tæt på Benediktes personlige historie. Udover gallakjoler, smykker og ordner udstilles blandt andet også prinsessens brudekjole fra 1968.

Fire etagers udstilling

Den fire etager store ruinsal på Koldinghus danner rammen om udstillingen. Hver etage behandler et centralt tema, som har været omdrejningspunkt i prinsessens liv og virke, lige fra prinsesserollen til det store protektionsarbejde, som prinsessen gennem årene har udført for en lang række nationale og internationale organisationer inden for blandt andet spejderbevægelsen, ridesporten og handicap- og sundhedsorganisationer.

En af etagerne er viet til Benediktes store interesse for og engagement i den danske og internationale spejderbevægelse. Her vil besøgende blandt andet kunne se både Dronning Ingrids og Prinsesse Benediktes spejderuniformer, og i en række spejdertelte formidles spejderbevægelsens værdier om fællesskab og personlig udvikling.

På en anden etage fokuserer udstillingen på prinsessens livslange interesse for heste, hestesport og hesteavl – en interesse, som hun deler med sin datter, Prinsesse Nathalie, der i mange år har været i verdenseliten inden for dressur og som var med til at sikre Danmark en bronze-medalje for hold ved OL i Hong Kong i 2008. En medalje, som man naturligvis kan se i udstillingen.

Udstillingen på Koldinghus åbnes af prinsesse Benedikte lørdag den 27. april, som også vil overvære et stort hesteshow i Staldgården ved foden af Koldinghus med bl.a. Gardehusarregimentets Hesteskadron, Det Danske Dressurlandshold og Paradressurlandsholdet.

Interesserede kan se udstillingen på Koldinghus fra den 28. april til den 3. november.

 

Udgivet i Koldinghus

53 elever fra Kolding Kommunes folkeskoler samt 21 elever fra Stepping Friskole får fri fra skole og blive kørt til en stor fest i Legoland. Formålet er at takke dem for deres indsats som skolepatrulje på kommunens veje.

Året rundt og uanset vind og vejr møder eleverne i landets skolepatruljer ekstra tidligt i skole for at hjælpe deres klassekammerater trygt og sikkert over vejen. Skolepatruljerne yder en fornem indsats, der er med til at gøre skoletrafikken mere sikker og tryg, og elevernes indsats er helt frivillig.

En gang om året bliver skolepatruljerne belønnet med en stor festdag i enten Legoland eller Tivoli i København. Festdagene arrangeres i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring.

- Vi vil meget gerne have børnene til at cykle i skole, og så skal trafiksikkerheden selvfølgelig være i orden. Her spiller skolepatruljerne en vigtig rolle, og derfor er jeg glad for, at vi igen i år får mulighed for at hylde de elever, som passer på deres kammerater, fortæller formand for Teknik- og Klimaudvalget, Jakob Ville, i en pressemeddelelse.

Festdag for skolepatruljerne

I alt har flere end 7.800 elever i hele landet fået fri fra skole for at deltage i festlighederne i enten Legoland eller Tivoli.  Det sker onsdag den 24. april. Her vil Rådet for Sikker Trafik, LB Forsikring og Politiet hylde skolepatruljerne, og derefter er der forskellige konkurrencer, hvor eleverne kan vinde præmier bl.a. i form af cykler og cykelhjelme. Dagen sluttes af med fri adgang til forlystelserne i begge forlystelsesparker.

- De her festdage for skolepatruljerne er noget helt særligt. Der er en fantastisk stemning, når elever fra hele landet møder hinanden og bliver fejret for deres indsats på skolevejene. Og de fortjener i den grad den her hyldest, for eleverne gør en stor forskel i trafikken hver dag, siger Rosa Nissen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Elever bliver mere sikre i trafikken

Der er omkring 20.000 elever med i skolepatruljerne. Jobbet som skolepatrulje er frivilligt og ulønnet, og på flere skoler er der ligefrem rift om at være med i skolepatruljen.

Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring, der står bag skolepatruljerne, gennemførte sidste år en undersøgelse blandt 2.937 skolepatruljeelever for at finde ud af, hvordan eleverne har det med at være med i en skolepatrulje.

Undersøgelsen viser, at et meget stort flertal af eleverne er glade for at være med i skolepatruljen, at eleverne vurderer, at de gør en positiv forskel i trafikken for andre, og at eleverne desuden selv er blevet mere opmærksomme på deres egen sikkerhed fx i forhold til at bruge reflekser og cykelhjelm i trafikken.

Det er typisk elever fra 6.-7. klasse, der er med i skolepatruljerne.

Udgivet i Skole

Træningerne op til Michael Markussens debut i Michelin Le Mans Cup på Paul Ricard viste gode takter. Omgangstider blandt de fem hurtigste kørere indikerede at en stærk weekend var forude.

Tidtagningen til løbet blev kørt af teamkammeraten, svenske Jocke Frid. Han fik imidlertid ødelagt sin bedste omgang på grund af et rødt flag andetsteds på banen, så selvom svenskeren gjorde en stærk indsats for at få bilen til tops, blev det blot til en startplacering som nummer 10.

Det var til gengæld Michael Markussen som fik til opgave at få KEO Racing's bil godt fra start. Og det blev en god start; måske endda for god:

- Jeg kom til at overhale en konkurrent få meter før startstregen. Den slags bliver takseret til en Drive Through-straf, forklarer Michael Markussen, som også blev sendt ud af kurs af en ivrig konkurrent i andet sving. Det kostede placeringer - og en oplagt mulighed for at træne overhalinger, siger Michael Markussen i en pressemeddelelse.

Som absolut sidste mand i feltet på 31. pladsen måtte der fart på. Her fik Michael bevist, at de gode takter i træningen ikke var tilfældige. Omgangstiderne var igen gode nok til at være blandt de fem hurtigste biler, og da halvdelen af løbet var kørt, kunne han aflevere bilen til Jocke Frid på 12. pladsen.

Den svenske medkører overså desværre - præcis som otte andre konkurrenter - at der var rødt lys ved pitudkørslen, og det resulterede i en to minutters stop and go-straf. Dermed blev slutresultatet kun til en samlet 14. plads.

Et godt udgangspunkt

Selvom resultatet langt fra afspejler indsatsen, er Michael Markussen tilfreds med sin Le Mans Cup-debut. For det handler nemlig om at lære:

- Vi har evalueret på weekenden, og vi tager ved lære af vores fejl. Både Jocke og jeg har brug for flere kilometer bag rattet af bilen før vi kan være med i toppen, for det er skarpe modstandere vi er oppe imod!

- Alt i alt har det været en kæmpe oplevelse. Jeg har aldrig oplevet så hårdt et racerløb før - ikke engang 24 timers-løbet i Dubai i januar var så hårdt! Det var reelt set et to timers sprintløb, hvor der på intet tidspunkt blev givet ved dørene.

Nu gælder det DTC

Allerede mandag sad Michael Markussen igen bag rattet. Mens han trænede forud for weekenden blev Markussen Racing's DTC-racer nemlig transporteret til Frankrig, så han og teamet kan varme op til sæsonstart med en tredages test på Albi racerbanen i det sydlige Frankrig .

- Efter en komplet renovering af raceren og vores nye team, har vi booket et en tredages test på den lille franske racerbane, Circuit d'Albi. Det er en bane som minder lidt om de danske baner, og så er vejret meget lig det, vi kommer til at opleve i løbet af sæsonen herhjemme. Det bliver rigtig godt at få rystet bilen og teamet godt sammen inden det for alvor går løs på Ring Knutstorp d. 4. maj.

Det næste løb i Michelin Le Mans Cup køres den 11. maj på Monza-banen i Italien.

Udgivet i Motorsport