Artikel filtreret på dato: Søndag, 14 April 2019

Det tog blot 23 dage på det offentlige boligmarked, før ejendomsmæglerne hos Home Hvidovre atter kunne hente deres skilt foran Britta Nielsens hus.

Den 64-årige svindel-mistænktes hjemadresse i Hvidovre nær København er nemlig solgt. Det viser tinglysningen af ejendommen, der ifølge Boliga.dk er gået igennem.

I salgsmaterialet blev det 174 kvadratmeter store hus beskrevet som en “spændende ejendom med rigtig mange muligheder”, og ville man gerne overtage adressen lød udbudsprisen på 4.750.000 kroner.

Der er dog slået en anelse af prisen i handlen, ifølge det endelige skøde er den nemlig gået igennem til 4,6 millioner kroner.

Allerede da huset ramte markedet, var det til en pris, der lå lidt under gennemsnittet for området. Ifølge oplysninger fra Boliga var husene i Hvidovre-postdistriktet nemlig i gennemsnit udbudt til salg for 31.904 kroner 1.marts 2019, mens Britta Nielsens hus derimod stod til en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 27.298 kroner.

Sigtet for underslæb

Britta Nielsen blev anholdt i Sydafrika i efteråret - mistænkt for svindel med statens midler i en sag, der er blevet kaldt en af Danmarkshistoriens største svindelsager - med et omgang på over 120 millioner kroner.

Sagen blev offentliggjort i starten af oktober sidste år - nogenlunde samtidig blev der ifølge tingbogsattesten for Britta Nielsens nu forhenværende ejendom på Hvidovrevej i Hvidovre tinglyst meddelelser om beslaglæggelse og rådighedsfratagelse.

Udgivet i Kendte
Søndag, 14 April 2019

Smag på Koldings forskning

Koldings videregående uddannelsesinstitutioner inviterer til et fælles Forskningens Døgn arrangement.

I anledning af den landsdækkende videnskabsfestival ”Forskningens Døgn”, inviterer SDU Kolding i samarbejde med Designskolen Kolding, IBA, UC SYD og Kolding Kommune indenfor til et fælles forskningsevent. Ud over at etablere mødesteder for borgere og forskere, har Forskningens Døgn til formål at sætte fokus på, hvordan forskning og innovation er med til at løse samfundets udfordringer. Det kan publikum få et indblik i ved arrangementet, der viser en bred vifte af Koldings forskning.

- Vi glæder os til at præsentere et spændende program, hvor vi i samarbejde med de øvrige uddannelsesinstitutioner ikke kun viser bredden i vores forskning, men også bringer den i spil i en konkret og aktuel kontekst. Med en paneldebat, der sætter fokus på Kolding Kommunes vision ”sammen designer vi livet” ønsker vi at anskueliggøre, hvilken rolle forskning spiller i vores hverdag og hvordan designforskning kan være med til at løse aktuelle samfundsmæssige problematikker, fortæller campusleder Per Krogh Hansen i en pressemeddelelse.

TV-vært styrer slagets gang

Det bliver den scenevante TV-vært Ane Cortzen, der styrer slagets gang og holder kog i debatten, når fire forskere og Kolding Kommune diskuterer spørgsmålet ”designer vi livet i Kolding?” Her vil publikum blive præsenteret for en række forskellige perspektiver på design og få mulighed for at komme med input til debatten.

Herudover bliver der skruet op for tempoet, når 12 forskere fra uddannelsesinstitutionerne serverer smagsprøver på deres seneste forskningsprojekter ved hjælp af det japanske præsentationsformat Pecha Kucha.

Det bliver en underholdende og uformel aften, hvor man udover en bid af den friskeste forskning kan få tilfredsstillet smagsløgene med gratis tapas og kolde fadøl i baren.

Arrangementet, der finder sted den 25. april fra 17.30-20 på Syddansk Universitet i Kolding, er gratis og åbent for alle. Tilmelding kan ske her.

Udgivet i Skole

Politiet landet over gennemfører traditionen tro i påskedagene en målrettet indsats mod hastighed, spiritus- og narkotikakørsel.

Påsken forbindes for mange med ferie, hvor bilen ofte anvendes som transportmiddel. Her kan hastigheden spille en rolle, og der ses en klar sammenhæng mellem farten på vejene og antallet af dræbte og tilskadekomne. Derfor vil hastighedskontrollerne primært foregå på uhelds- og hastighedsbelastede vejstrækninger.

Derudover opretholder politiet et præventivt kontroltryk ved at gennemføre kontroller på andre vejstrækninger.

Hastighed var en betydende faktor i mere end halvdelen af de dødsulykker, som skete i perioden 2012-2017.

Samtidig er påsken en højtid, hvor man mødes i festligt lag, og hvor der ofte indtages spiritus. Politiet opfordrer til, at man på forhånd aftaler, hvem der skal køre bilen hjem efter festlighederne, eller at man tager en taxa eller bus hjem.

Spiritus i hver femte dødsulykke

Selvom den generelle holdning er, at det er uacceptabelt at køre i påvirket tilstand, er spirituspåvirkede bilister fortsat involveret i hver femte dødsulykke.

Politiets patruljer vil også være på vejene i påsken, og udover spirituspåvirkning vil politiet kontrollere, om bilisterne er påvirkede af narkotika eller medicin.

Politiets påskekontrol varer frem til og med 2. påskedag.

Udgivet i Syddanmark

Læserbrev af Karina Lorentzen (SF), social- og sundhedsudvalgsformand, Sindalvej 4, 6000 Kolding.

Ingen skal stå alene med svær sygdom. Det kan derfor være befriende at få lov at møde andre, der døjer med det samme, som man selv gør, fordi det gør byrden halvt så tung at bære.

Men prostatakræft er i højere grad end andre sygdomme sværere at tale om og mere tabubelagt. Måske fordi den kan give problemer med inkontinens eller seksualiteten, er det ikke lige en sag, man rejser hen over kaffebordet.

Men vi skal bryde de tabuer ned. Hver dag rammes 12 mænd af prostatakræft, og dermed er det den hyppigste kræftform blandt mænd. Vi skal derfor tale om prostatakræft – især fordi vi ved, at mænd og kvinder reagerer forskelligt på sygdom. Mænd skubber i højere grad bekymringerne væk, end kvinder gør.

I den kommende tid danner Kolding Sundhedscenter ramme om en udstilling om prostatakræft i den kommende tid. Her står en række mænd med prostatakræft frem og fortæller om deres liv med sygdommen. Jeg håber, det giver lyst til at tale om sygdommen – og jeg håber, at det giver sygdomsramte noget at spejle sig i.

For ingen skal stå alene med sin sygdom og til dem, der rammes, er der også hjælp at hente. Er man bedt til fællesskaber med handling, kan man spille fodbold med ligesindede på FC Prostata, og har man brug for at tale om sin sygdom og sin hverdag, har vi gruppesamtaler og træningsforløb på sundhedscenteret. Brug det!

Udgivet i Læserbreve

Mille Fabricius vinder sølvmedalje til Swedish Karate Open 2019.

For anden weekend i træk kunne Mille Fabricius træde op på podiet til et stort internationalt karatestævne, for at få overrakt en medalje.

Broderlandet Sverige var vært for weekendens karatestævne, Swedish Karate Open 2019, der blev afholdt i Kristanstad. Mille Fabricius deltog i seniorklassen, hvor hendes præcision og dygtighed kvalificerede hende til en flot sølvmedalje i kata, der er en serie af karateøvelser.

Foruden mange timers ugentlig træning og stævner rundt i Europa passer Mille Fabricius også sit studie på IBC i Kolding samt træning af karatebørn i Asia Sport Center i Idrætsbygningen, Kolding.

Udgivet i Karate