Artikel filtreret på dato: Lørdag, 13 April 2019

Sjølund Gymnastikudvalg har igen et stort navn på plakaten.

Denne gang er det dykkeren Ivan Karadzic, der kommer til Sjølund.

Ivan Karadzic var én blandt 20 frivillige, elitære dykkere fra hele verden, som kom den thailandske regering til undsætning da den bad om hjælp til at redde tolv drenge og deres fodboldtræner, som sad fanget i en grotte i Thailand. Det var et spørgsmål om tid, ville de alle kunne komme ud i live, eller skulle deres skæbne ende i den mørke grotte.

Ivan Karadzic brugte sit talent i den værst tænkelige situation - med sit eget liv, som indsats.

Beundringsværdig historie

Historien er beundringsværdig, enestående og et fantastisk eksempel på, hvor storslåede resultater, vi kan opnå, når vi vælger at samarbejde.

Ivan Karadzic fortæller også om thailandsk kultur og om sædvaner, som måtte gradbøjes, da den alvorlige situation krævede en ualmindelig indsats og en ualmindelig tilgang.

Foredraget finder sted i Sjølund Multiarena, onsdag den 24. april klokken 19.30. Billetter kan købes på billetten.dk.

Udgivet i Sjølund

Flemming Østergaard - i folkemunde bedst kendt som “Don Ø” - har gjort sig som forretningsmand gennem mange år.

De fleste forbinder ham nok med Parken og de blå løver, men han har også investeret i ejendomme. Og det er netop sådan en af slagsen, han for nyligt har sat til salg. Det oplyser Boliga.

Den hvide villa på 97 kvadratmeter ligger på Strandvejen i Skovshoved med kig til vandet - ingen naboer mod havnen og Øresund, som ejendomsmæglerfirmaet Living Homes beskriver det i boligens salgsopstilling.

Selve huset er fra 1989, men Don Ø købte det tilbage i 1994 gennem sit firma Flemming Østergaard Management A/S. Dengang kostede huset ham 1.395.873 kroner. Det viser oplysninger fra Boliga.

I dag - 25 år senere - er ejendommen udbudt til salg for 7.995.000 kroner.

Et godt stykke over gennemsnittet

Boligpriserne i Charlottenlund ligger generelt i den højrere ende. Sidste år lå postdistriktet på en femteplads på landsplan over de højeste salgspriser på huse med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 51.212 kroner. Det viser tal fra Boliga.

Udbudsprisen på lige under otte millioner kroner for Flemming Østergaards fire-værelses villa kan omregnes til en kvadratmeterpris på 82.422 kroner. Det placerer den et godt stykke over gennemsnittet for området.

Flemming Østergaard og hans hustru, Inge Østergaard, overtog ejerskabet over huset i 2013, hvor de købte det af firmaet for 4.400.000 kroner. Selv har de dog adresse i en anden nordkystby; nemlig Skodsborg, hvor de har ejet en villa ned mod Øresund siden 1997 - samme år, hvor Don Ø blev direktør for FC København.

Sidenhen blev han bestyrelsesformand i klubben - en post han besad frem til 2010, hvor han stoppede i Parken efter et stort driftunderskud. Don Ø har siden juni 2018 afsonet sin dom på 18 måneders ubetinget fængsel for kursmanipulation.

Udgivet i Kendte
Lørdag, 13 April 2019

SF vil plante et politisk forår

Det er højtid for valgkamp, og SF Kolding håber på at ”så frø til et politisk forår”. Derfor forærer partiet lørdag et lille træ til haveglade koldingensere.

Påsken står for døren, men det gør valgkampen også. Derfor er folketingskandidat Karina Lorentzen og EU-kandidat Bo Vesterlund på gaden lørdag for at forære koldingenserne en plante til haven.

- Det er forår og mange planter nyt i deres haver. Personligt håber jeg nu mest på et politisk forår, og man kan vel godt sige, at vi er ud og ”gøde jorden” lidt for det. Regeringen kunne i hvert fald godt trænge til en omplantning, så vi bidrager til den del ved at give folk en lille thuja med hjem, som kan sættes i haven, siger folketingskandidat Karina Lorentzen i en pressemeddelelse.

Bo Vesterlund, der er SF’s lokale EP-kandidat, siger:

- Vi må ikke glemme at der også er valg til EUparlamentet, selvom folketingsvalget er lige rundt om hjørnet. Det er vigtigt, at vi får et EU, som kan tage hånd om klimaudfordringen, fordi den kræver et samarbejde på tværs af landene. Og vi kan jo passende starte med at plante lidt træer lokalt, da de også er med til at binde CO2, siger han.

Du kan møde de to SF’er ved tombolapladsen i dag, lørdag, klokken 11.

Udgivet i Politik

Når DTC-køreren i denne weekend trækker styrthjelmen over hovedet, er det ikke for at køre stærkt i sin danske DTC-racer.

Weekendens fartvåben har cirka lige så mange kræfter, samme antal hjul, et rat og fire pedaler - men så slutter lighederne også.

Racerkøreren fra Kolding får nemlig sin debut i den europæiske Michelin Le Mans Cup for det danske team, KEO Racing.

Anderledes bane

Banen er også anderledes end hvad han er vant til. Circuit Paul Ricard ligger i det sydlige Frankrig og lægger senere på året asfalt til det franske Formel 1 Grand Prix, og så går det en smule stærkere rundt i svingene, end herhjemme. Ikke mindst i Signes-svinget, hvor en LMP3-racer drejer ind i svinget med omkring 275 km/t:

- Det er virkelig vildt! Jeg tror bedst, det kan sammenlignes med en rutschebane. Lige inden man drejer ind i svinget føles det lidt som øjeblikket før man når toppen af rutschebanen og man bare venter på at få et vildt sug i maven, fortæller Michael Markussen efter to dages testkørsler på banen.

- Når man drejer ind i svinget med mere end 250 kilometer i timen tænker man, at der umuligt kan være vejgreb til at gennemføre svinget. Men bilen suger sig bare fast til asfalten, og så er det svært ikke at smile lidt inde bag visiret...

Efter en dags træning på banen har Michael Markussen og hans svenske teamkammerat, Jocke Frid, fået mange kilometer under huden. Og selvom der stadigvæk er afstand op til de hurtigste kørere i feltet, går det lige efter planen. Det gælder nemlig mest af alt om at lære.

- Vi har stille og roligt arbejdet os mod gode omgangstider, og vi er i fornuftig afstand til de hurtige og meget mere erfarne kørere. Jeg kan stadigvæk hente en del ved at forfine min køreteknik, men både teamet og jeg selv er godt tilfredse med udviklingen, så jeg tror at vi har en god løbsweekend i sigte.

Foretrækker aggressiv kørestil

At forfine køreteknikken kan være en udfordring, når man som Michael Markussen går fra en DTC-racer, der skal køres forsigtigt og "pænt" for at komme hurtigt rundt på banen, til en rå og brutal LMP3-bil, som foretrækker en aggressiv kørestil.

- Jeg har skullet bruge noget tid på at omstille mig efter nogle sæsoner i DTC-bilen, men jeg er helt vild med at måtte køre aggressivt og give bilen lidt bank. Det føles vildt fedt, og der er mere tid at hente på den måde, så det skal jeg arbejde mere med.

Lørdag formiddag går det løs med kvalifikationen. Allerede lørdag eftermiddag klokken 16 køres løbet, som varer i to timer og også byder på et køreskifte undervejs. Præcis som på Le Mans.

Løbet kan ses live på hjemmesiden www.lemanscup.com lørdag kl. 16.

Udgivet i Motorsport
Lørdag, 13 April 2019

Godt med campusområdet

Læserbrev af Elvis Comic (S), byrådsmedlem, Gotthardpasset 8, 6000 Kolding.

Det er noget helt særligt, at vi i Kolding Kommune har opbygget et stærkt Campusområde lige midt i Kolding. Jeg er selv studerende og kender vigtigheden i, at man som studerende er samlet et sted – det giver bare en helt anden dynamik.

Vi ser mange studerende der pendler frem og tilbage for at studere i Kolding. Dem syntes jeg, vi skal gøre en indsats for at fastholde – det er nemlig ikke helt umuligt.

Jeg kender selv rigtig mange, som har pendlet til Kolding og sidenhen fundet en studiebolig og nu bor i Kolding Kommune. Det er vigtigt at fastholde studerende her. Det kan vi og virksomhederne få stor gavn af.

Campusområdet rummer Syddansk Universitet, IBC Kolding, Designskolen, IBA Erhvervsakademi Kolding lige om lidt og snart kommer UC Syd også til.

En bred vifte af forskellige muligheder for at vælge den rette uddannelse. Det skaber gode udviklingsmuligheder for de studerende, at kunne mødes på kryds og tværs af de forskellige uddannelsesmuligheder.

Det er en bonus og jeg er glad for, at vi har et stærkt uddannelsestilbud i Kolding Kommune.

Udgivet i Læserbreve
Lørdag, 13 April 2019

Hjælp til selvhjælp

Læserbrev af Søren Rasmussen (DF), formand for fritids- og idrætsudvalget, Primulavej 7, Kolding og Trille Nicolaisen (V), medlem af fritids- og idrætsudvalget, Spurvevej 8, Vester Nebel.

På fritids- og idrætsudvalgets budget er der afsat 4,5 mio. kr. til hvert af stederne: Skanderup, Lunderskov, Vester Nebel og Brændkær, til nye halprojekter. I Vester Nebel er der desuden afsat 2 mio. kr. så aktivitetscentret ”Oasen” og Vester Nebel lokalhistoriske arkiv også kan blive flyttet og en del af det kommende halprojekt.

Vi synes der er gjort et fantastisk stort stykke frivilligt arbejde, i lokalområderne. Der samles penge ind, planlægges og meget andet. Men der er også rigtig meget der skal laves og det er ikke alt sammen lige let, for den frivillige arbejdskraft. Der kan godt være brug for en hjælpende hånd. Derfor har fritids- og idrætsudvalget besluttet, at der skal gives administrativ og projektmæssig hjælp til de selvejende institutioner og foreningers anlægsprojekter, i en 3 årig periode. Der ansættes en projektkoordinator, som skal hjælpe med at få projekterne på skinner.

Vi er rigtig glade for, at det er lykkedes et enigt Fritids- og idrætsudvalget, selv at finde midlerne til koordinatoren. Pengene går derfor ikke fra tilskuddet til hallernes projekter, der uændret er på 4,5 mio. kr. pr. styk.

Det er så godt og positivt med det store frivillige engagement i hele Kommune og på mange områder. Så er det også kun rimeligt, at vi i fritids- og idrætsudvalget støtter op.

Udgivet i Læserbreve

Sangkoret U-Noderne synger foråret ind på Godset i Kolding.

Kom og bliv i forårshumør. Det er 3. Sct Georgs Gilde, som arrangerer koncerten med U-Noderne, der vil synge de mest populære forårssange. Der bliver garanteret også mulighed for, at publikum kan få lov til at synge med på flere af dem.

3. Sct Georgs Gilde Kolding fortæller, at hele overskuddet går til humanitært hjælpearbejde.

Billetter kan købes hos Leif Lind på tlf. 30 48 85 03 eller på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller John Preben Hansen tlf. 27 31 65 31 og mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Koncerten på Godset foregår søndag den 28. april klokken 15.

Udgivet i Kolding

Foreningen er i gang med at skaffe 400.000 kroner til formålet.

Børneafdelingen på Kolding Sygehus trænger i den grad til at få en ny legeplads, da den nuværende er slidt helt ned. Afdelingen har imidlertid ikke de nødvendige økonomiske midler, og derfor har foreningen Hospitalsklovne Trekantsområdet påtaget sig opgaven med at skaffe 400.000 kroner.

På børneafdelingen er legepladsen ikke ”bare” en legeplads, men en central del af behandlingsforløbet af de omkring 3.000 børn, der årligt bliver indlagt. Derfor har alle personalegrupper også været med til at udvælge de legeredskaber, som skal bruges. Det er sket i et tæt samarbejde med den koldingensiske virksomhed Ledon.

- Selv om vores primære opgave er at skaffe økonomi til klovnetimer, har vi tidligere hjulpet børneafdelingen med penge til indkøb af tv, elektroniske spil, legetøj og andre ting. Det åbner vores vedtægter heldigvis mulighed for. Da vi hørte, at der var problemer med økonomien til en ny legeplads, tilbød vi omgående at tage over, og vi etablerede projekt ”Leg dig glad, siger formand for Hospitalsklovne Trekantsområdet, Geert Madsen, i en pressemeddelelse.

Fristed

Legepladsen skal være et fristed for de indlagte børn og deres familier. Det centrale er, at legeredskaberne og legemiljøet understøtter børnenes udvikling mest muligt med blandt andet fysisk udvikling, kreativ udvikling, emotionel udvikling, social udvikling og kognitiv udvikling.

- Det er et meget spændende og lærerigt projekt, vi har sagt ja til at stå i spidsen for, og vi håber, at mange af de ansøgninger om økonomisk støtte, vi har sendt ud, vil blive modtaget positivt. Vores håb og mål er, at vi kan få etableret den nye legeplads, så den kan tages i brug i løbet af sommeren til gavn og glæde for de mange indlagte børn, slutter Geert Madsen.

Udgivet i Kolding
Lørdag, 13 April 2019

Borgermøde for unge på vej

Et borgermøde for unge er i støbeskeen.

Der er et borgermøde for unge i Vamdrup i støbeskeen. Nyheden kan læses i referatet fra det seneste møde i Vamdrup Byforum.

Efter hvad netavisen Sebro Press erfarer er man så langt fremme, at mødet er berammet til tirsdag den 23. april. Altså lige efter påske og stedet bliver Vamdrup Skole Vest.

Initiativtagerne er Ungdomsskolen Kolding, Vamdrup Skole og Lokaldemokratiudvalget. Et flertal i byforum har, i følge referatet imidlertid takket nej som aktiv deltager med begrundelsen, at mødet ligger uden for forums virkeområde.

Initiativtagerne til borgemødet ser det som et tilbud til de unge i Vamdrup. Mødet begynder klokken 19, men det forlyder, at allerede en halv time forinden bydes deltagerne på en pølse i skolegården, skriver Sebro Press.

Udgivet i Vamdrup