Artikel filtreret på dato: Mandag, 01 April 2019

Annette Heick skal spille den ene kvindelige hovedrolle som Donna. Den anden hovedrolle spilles af det 24-årige stortalent Matilde Zeuner Nielsen. I de øvrige roller medvirker bl.a. Trine Gadeberg, Nicoline Siff Møller, Gordon Kennedy, Jesper Lundgaard, Peter Oliver Hansen og René Wormark.

Som det blev offentliggjort i efteråret, vender den ultimative feel-good musical MAMMA MIA! – inspireret af ABBAs udødelige hits – tilbage til Danmark næste forår på dansk. Da forestillingen sidst spillede i Danmark i 2010, oplevede 190.000 publikummer den i København og Aarhus. Denne gang spiller forestillingen i Koncertsalen i Tivoli og skal derefter rundt til Holstebro, Aalborg, Randers, Vejle, Esbjerg og Viborg.

Over 400 til audition i København

I dag kan PER SE, selskabet bag forestillingen, præsentere sit danske cast. Efter en periode på knap to måneder, hvor mere end 400 professionelle danske skuespillere, sangere, musical-performere og dansere har været til gentagne auditions, er puslespillet nu faldet på plads! ABBA- og musical-legenden Björn Ulvaeus udtaler:

- PER SE har samlet det optimale hold på og bag scenen til at skabe en dansk MAMMA MIA! i verdensklasse. Og jeg er sikker på, at både nye og gamle fans får en once-in-a-lifetime-oplevelse i Danmark næste forår.

Hele castingprocessen har været lagt i hænderne på det internationale hold, der skal skabe forestillingen, bl.a. international associate instruktør Paul Garrington, associate musical supervisor Seann Alderking samt associate koreograf Nichola Treherne. De har haft til opgave at finde de 30 skuespillere, sangere og dansere, som er perfekte lige præcis til castet i MAMMA MIA!, og som samtidig lever op til forestillingens høje krav ang. både sang og dans.

Paul Garrington udtaler:

- Vi er dybt imponerede over det tårnhøje professionelle niveau, som et lille land som Danmark har. Overalt i verden, hvor vi har castet MAMMA MIA!, har vi haft udfordringer, fordi forestillingen stiller så store krav til kombinationen af teknik og personlighed. Men i Danmark har vi fundet et fantastisk cast i første forsøg. Det bliver fantastisk spændende at komme til at arbejde med dette enestående ensemble, som, jeg er sikker på, vil fange hjertet i MAMMA MIA!.

Annette Heick i spidsen for stort ensemble

På scenen står en blanding af 30 fremadstormende talenter og rutinerede skuespillere, sangere og dansere. I den store kvindelige hovedrolle som Donna kan publikum glæde sig til at møde Annette Heick. Musical-stjernen, Grand Prix-legenden, sangerinden, skuespilleren og klummeskribenten har før haft store musical-roller i bl.a. My Fair Lady, Elsk mig i nat, Wicked og helt aktuelt i titelrollen som Evita. Nu skal hun for første gang spille rollen som Donna – den rolle som Meryl Streep udødeliggjorde i filmen.

Ungt stortalent i kæmperolle

Som hendes giftemodne datter Sofie i forestillingens anden kvindelige hovedrolle får det blot 24-årige stortalent Matilde Zeuner Nielsen chancen. Hun bliver udklækket fra Den Danske Scenekunstskole Musicalakademiet i Fredericia til sommer og har bl.a. medvirket i Fredericia Teaters kæmpesucces Disneys Tarzan i efteråret og til sommer i Skagensmaler-musicalen Lyset over Skagen.

Som Sofies tilkommende mand Frej kan publikum se frem til at møde et andet nyt stjerneskud på den danske teaterhimmel i skikkelse af René Wormark, og som Donnas to slyngveninder Bibi og Tanya ses revystjernen, skuespilleren og sangeren Trine Gadeberg og skuespilleren Nicoline Siff Møller, som spillede Donna i 2010.

Forestillingens tre potentielle fædre bliver levendegjort af skuespilleren Gordon Kennedy som Henrik, sangeren og musicalveteranen Jesper Lundgaard som Stig og skuespilleren Peter Oliver Hansen som Bill – den samme rolle han havde i opsætningen i 2010.

I de øvrige roller medvirker Anna Jørgensen Kaack, Tara Toya, Benjamin Dupont Igens, Christina Elisabeth Mørkøre, Nynne Christine Holmen, Astrid Højgaard Lundgreen, Lea Palme Skriver, Nadin Reiness, Fie Alberte Damgaard-Lauritsen, Sara Östberg Diakité, Steffen Raabjerg Jakobsen, Pål Jensen, Kristian Jensen, Mikkel Rosleff, Simon Glæsel, Lasse Dyg, Steffen Hulehøj Frederiksen, Christofer Nilsson, Julia Öhman og Josephine Stenberg Ellefsen.

Holdet bag forestillingen

Det er produktionsselskabet PER SE, der står bag opsætningen af MAMMA MIA! i Danmark. Det gjorde selskabet også, da forestillingen blev opført på dansk første gang, og tidligere har PER SE også stået bag opsætningen i Göteborg og siden hen også i Helsinki og Warszawa.

Som sidste gang kommer det kreative team fra London til København og står for at lave en originalproduktion af forestillingen – på dansk. MAMMA MIA! er skrevet af Catherine Johnson og instrueret af Phyllida Lloyd, med musik af Benny Andersson og Björn Ulvaeus. Koreografien er skabt af Anthony Van Laast, scenografi af Mark Thompson, lysdesign af Howard Harrison, lyddesign af Andrew Bruce og Bobby Aitken samt musikalsk supervision, musikmateriale og musikarrangementer af Martin Koch.

Publikum kan også glæde sig til igen at opleve Anne Linnets oversættelse af ”Mamma Mia”, ”Dancing Queen”, ”The Winner Takes it All” og i alt 22 udødelige hits fra forestillingen.

Et globalt fænomen

Siden premieren i London i 1999 har den uimodståelige feel-good musical betaget millioner over hele kloden. Indtil videre har over 65 mio. mennesker set musicalen i 50 produktioner på 16 forskellige sprog. MAMMA MIA! er lige nu også på tysk turné i Tyskland, Østrig og Schweizis, ligesom en hollandsk produktion spiller i Utrecht, og en produktion på mandarin opføres i Kina. Kommende opsætninger inkluderer en turné i England og internationalt samt produktioner i Korea og Berlin. MAMMA MIA! fortsætter med at begejstre publikummer i Londons West End på Novello Theatre, hvor den fejrer sit 20-års jubilæum 6. april.

MAMMA MIA! The Movie – produceret af Judy Craymer – blev den bedst omsættende live action musical-film nogensinde, da den fik premiere I 2008. Endnu en film, MAMMA MIA! HERE WE GO AGAIN, fik premiere i Juli 2018 og blev den mest succesfulde live action musical-film opfølger nogensinde.

MAMMA MIA! – historien

Fra West End til globalt fænomen. MAMMA MIA! er Judy Craymers opfindsomme vision af teaterudgaven af den historiefortællende magi i ABBAs tidløse sange med en solbeskinnet, morsom historie om en mor, en datter og tre mulige fædre som den folder sig ud på en idyllisk græsk ø.

Udgivet i Kendte

Søndag dykkede to socialdemokratiske politikere ned på havbunden for at samle affald op.

Byrådsmedlem Elvis Comic og folketingsmedlem Christian Rabjerg Madsen var begge med, da Ocean Adventures Dykkercenter for femte år i træk lavede deres oprydningsdyk af havbunden ved Løverodde strand nær Kolding, skriver Ocean Adventures dykkercenter i en pressemeddelelse.

Den årlige affaldsindsamling fra Danmarks Naturfredningsforening fandt sted søndag. Denne event ligger samme dag som Ocean Adventures dykkercenter foretager deres første oprydningsdyk på året ved Løverodde strand nær Kolding, som er deres kyststrækning gennem Project Aware Fonden.

50 dykkere, vandhunde og strandgæster hjalp til i fællesskab med at indsamle 150 kilo affald på blot fire timer. Ocean Adventures Dykkercenter har adopteret kyststrækningen ved Løverodde og har forpligtiget sig til at rydde op og samle data ind på området.

To politikere deltog i dykningen

Byrådsmedlem Elvis Comic og folketingsmedlem Christian Rabjerg Madsen deltog i oprydningsdykket for at være med til at sætte fokus på budskabet omkring affaldsproblemet i havet.

- Først og fremmest var det en sjov oplevelse at kigge nærmere på livet i Kolding Fjord, da det for mig var første gang, jeg var i fuldt dykkerornat. Når det er sagt, var det temmelig chokerende, at vi på tyve minutter kunne finde den mængde plastik, bildæk, flasker og fiskeudstyr på relativt lavt vand. Der ender, hvad der svarer til en lastbil fyldt med plastik i verdenshavene hvert minut, og desværre får Kolding Fjord også sin del af affaldet, fortæller socialdemokratiets miljøordfører, Christian Rabjerg Madsen og tilføjer:

- Det kalder på politisk handling men også på en holdningsændring helt generelt. Vi bliver simpelthen nødt til at stoppe med at bruge naturen som affaldsspand. Stor tak til Ocean Adventures Dykkercenter for oplevelsen og for jeres indsats for en renere fjord.

Sætter pris på at politikere lytter

Martin Pedersen, som er er ejer af dykkercentret, sætter stor pris på at politikerne lytter til budskabet fra havet.

- Der er ingen tvivl om at man som arrangør af disse events gerne vil have, at der bliver fundet en del, men samtidig gør det også ondt i hjertet at man på bare fire timer kan samle 150 kilo affald op fra havbunden. Det er tankevækkende at vi på fem år, stadig kan finde den mænge affald under overfladen, siger Martin Pedersen og fortsætter:

- Sidste år var det 250 kilo. Eventen er en isoleret indsats, men faktum er at havet rummer meget affald fra os mennesker og med den hastighed vi fylder det op, lurer et kæmpe miljømæssigt problem i fremtiden.

Martin Pedersen håber at dette emne er noget som vil præge debatten i et kommende Folketingsvalg, da havet virkelig fortjener at blive hørt.

Se billederne længere nede på siden...

Udgivet i Kolding