Artikel filtreret på dato: Lørdag, 09 Marts 2019

Lørdag, 09 Marts 2019

Her finder X Factor-finalen sted

Fredag aften blev det afsløret, hvor X Factor-finalen skal afholdes.

I øjeblikket ruller X Factor over tv-skærmen - for første gang på TV2.

Ved programmets liveshow nummer to blev det afsløret, hvor X Factor-finalen skal afholdes.

Det bliver i Forum Horsens den 12. april. Billetsalget starter fredag den 15. marts klokken 10 via Ticketmaster.dk.

Du kan følge X Factor hver fredag klokken 20 på TV2.

Udgivet i Kendte

Antallet af tilfælde med hærværk og indbrud i biler på samkørselspladsen på Tankedalsvej ved Kolding er faldet drastisk.

Tidligere har der været flere tilfælde af hærværk og tyveri i biler, der holdt på samkørselspladsen på Tankedalsvej ved motorvej E45 ved Kolding.

I 2016 var der 22 indbrud og fem tilfælde af hærværk. I 2017 var der 26 indbrud og to tilfælde af hærværk. I 2018 var der syv indbrud og et enkelt tilfælde af hærværk. I år er der indtil videre ikke registreret hverken indbrud eller hærværk, viser tal fra Sydøstjyllands Politi.

Det er folketingsmedlem Karina Adsbøl (DF), der har forespurgt justitsminister Søren Pape Poulsen (C) om, hvor mange anmeldelser der har været på samkørselspladsen de seneste tre år.

Sydøstjyllands Politi har om de ovennævnte tal bemærket, at politikredsen typisk registrerer anmeldelser om knuste ruder i biler på samkørselspladsen som tyveri fra bil eller forsøg på tyveri fra bil og ikke som hærværk. Politikredsen har desuden bemærket, at det fremgår af en artikel i Jydskevestkysten, der henvises til i spørgsmålet, at fire biler fik ødelagt ruder i 2017.

Politikredsen har imidlertid ved en søgning i politiets sagsstyringssystem (POLSAS) alene identificeret to anmeldelser om hærværk mod biler på samkørselspladsen ved Kolding i 2017. Det skyldes, at forholdene vedrørende de fire biler, som er omtalt i artiklen, er registreret som én anmeldelse om hærværk og tre anmeldelser om tyveri fra bil.

Sydøstjyllands Politi styrkede patruljeringen ved samkørselspladsen.

Unge mænd anholdt for tyverier

Sydøstjyllands Politi besluttede på baggrund af antallet af anmeldelser i 2017 at tage yderligere initiativ til at iværksætte særlige efterforskningsskridt for om muligt at standse hærværk mod biler og tyveri fra biler på samkørselspladsen. Inden disse initiativer nåede at blive iværksat, skete der imidlertid anholdelse af to unge mænd i Kolding, som viste sig at være gerningsmænd til adskillige tyverier fra biler i Kolding. Herefter faldt antallet af anmeldelser om hærværk mod biler og tyveri fra biler på samkørselspladsen, hvorved de yderligere efterforskningsskridt ikke blev iværksat, da det blev vurderet, at der ikke var et behov længere.

Det oplyser justitsminister Søren Pape Poulsen i sit svar til Karina Adsbøl (DF).

Samkørselspladsen på Tankedalsvej er dog fortsat et fokusområde for politiet.

Udgivet i Kolding

Det blev til en kort pause fra boligmarkedet for den verdenskendte violinist, Nikolaj Znaider, der netop har sat sin liebhaver-villa i Hellerup til salg igen.

I januar blev den 240 kvadratmeter store, hvidpudsede villa taget af markedet. Det oplyser Boliga - men nu er den altså til salg igen.

For at købe huset, der ligger på den rigtige side af Strandvejen med udsigt til Øresund, skal en potentiel køber have en god bunke guld på kistebunden: udbudsprisen lyder nemlig på 29.800.000 kroner.

Med det følger til gengæld også en altan med havudsigt, et orangeri og hele ni værelser. Mens de noget mere ekstravagante rum tæller et herreværelse og en hall. Det oplyser ejendomsmæglerfirmaet Claus Borg & Partner, der har huset til salg, i deres salgsopstilling.

Ingen fald i pris

Selvom boligen for en kort stund var taget af markedet, er der ikke blevet ændret på prisen, der svarer til en kvadratmeterpris på 123.651 kroner.

Dermed ligger kvadratmeterprisen noget højere end gennemsnittet for området. For til trods for at området er blandt landets dyreste at købe hus i, så blev villaerne i Hellerup i gennemsnit solgt for 50.550 kr. pr. kvadratmeter sidste år.

Der kan dog også sælges liebhaveri i den absolutte topklasse i det kystnære område. Sidste år gik fem huse i Hellerup for summer over 20 millioner kroner, hvor højdespringeren, der har adresse under én kilometer fra Znaiders ejendom, blev solgt for svimlende 70,5 millioner kroner.

Nikolaj Znaider har ejet palæ-villaen i godt et årti. I den tid har han rejst kloden rundt og spillet violin med nogle af verdens bedste orkestre og dirigenter. Han regnes for at være et stort virtuost talent og vandt som 16-årig den prestigefyldte pris Den Internationale Carl Nielsen Violinkonkurrence.

Udgivet i Kendte
Lørdag, 09 Marts 2019

Patienterstatninger

Læserbrev af Karina Adsbøl (DF), medlem af Folketinget, Koldingvej, 6580 Vamdrup.

I Dansk Folkeparti kæmpede vi for en lovændring, så fejlbehandlede patienter ikke kunne risikere at skulle tilbagebetale, en erstatning, som de havde fået udbetalt. Og vi fik heldigvis ændret loven.

Men lovændringen virker desværre ikke med tilbagevirkende kraft, sundhedsministeren oplyste under forhandlingerne, at dette ikke var muligt.

Og det har desværre givet anledning til, at vi har set flere sager, hvor patienter har måttet betale erstatninger tilbage også i den sidste tid. Det er ikke rimeligt. Hvorfor så vi lige pludselig disse sager? Lovgivningen var på daværende tidspunkt ikke ændret, men trods det poppede flere historier op i pressen, om tilbagebetaling.

En af grundene var at i 2014 laver region Syddanmark et sparekatalog, hvor de ville hente 11. mio. kr. ved at ændre ankepraksis og køre flere sager mod patienterne. Tænk engang, ja det er virkeligheden. Det var helt kalkuleret.

Det fortsætter de så med efter den tidligere lovgivning, ikke fordi de skal, men fordi de kan.

Jeg tænkte, at denne praksis nok ville stoppe, da vi jo lovgivningsmæssigt, havde sendt det signal, at det ikke var den vej landspolitikerne ønskede. Men nej, empati og moral skal man kigge langt efter. Og gad vide hvor mange penge regionerne så bruger på at køre disse sager mod fejlbehandlede patienter?

Udgivet i Læserbreve
Lørdag, 09 Marts 2019

Stil krav

Læserbrev af Jørn Dohrmann (DF), medlem af Europa-Parlamentet, Drenderupvej 30, 6580 Vamdrup.

Arbejdsmarkedsudvalget i Kolding Kommune går nu med overvejelser om at åbne en jobbutik i ghettoområdet Munkebo.

Man henviser til, at der skulle være gode erfaringer fra lignende projekt i Skovparken, samt at nærheden spiller en rolle.

I min verden ændrer det ikke en tøddel, om et jobcenter ligger i Skovparken, Munkebo eller et helt tredje sted, for sådan fungerer arbejdsmarkedet ikke.

Man kan "flytte" folk over i uddannelse eller kurser, men hvis man er mand eller kvinde fra den tredje verden, der ikke kan dansk, så er det fløjtende ligegyldigt om Jobbutikken så lå i nabolejligheden.

Kolding Kommune kan som mange andre kommuner gang på gang smide penge ud til noget, der ikke nytter. Stil da hellere nogle krav til folk – bed dem selv gøre en indsats for at lære vores smukke, danske sprog. Bed dem tilpasse sig og undlade at stille krav om special-mad, bederum eller hvad ved jeg.

Sådan får man nemlig integreret folk. Men både i Danmark og i de andre europæiske lande mangler vi at forstå den sammenhæng.

Udgivet i Læserbreve