Artikel filtreret på dato: Mandag, 04 Marts 2019

Mandag, 04 Marts 2019

Klovneforening nomineret

Fem frivillige indsatser er nomineret til Region Syddanmarks Frivillighedspris 2019.

De nominerede kommer fra hele regionen og repræsenterer et bredt felt af frivillige indsatser, der hver dag gør en forskel for patienter og pårørende. Blandt de nominerede er Klovneforeningen Trekantsområdet.

De fem nominerede er med i opløbet om hovedprisen på 50.000 kroner og to øvrige priser på hver 10.000 kroner. Vinderne udpeges ved en prisoverrækkelse 2. maj 2019 på bo- og beskæftigelsestilbuddet Østruplund, som er regionens Specialcenter for Unge og Voksne.

Blandt de fem nominerede er bestyrelsen bag klovneforeningen Hospitalsklovne, Trekantsområdet, der sørger for, at der er penge til at have fem hospitalsklovne på sygehuset i Kolding.

Foreningen afholder blandt andet arrangementer på afdelingen, der sammen med sponsorater skaber det økonomiske grundlag, der er nødvendigt, for at betale for klovnene. Årligt skal der skaffes ca. 300.000 kr. til veje.

Det er anden gang, Hospitalsklovne Trekantsområdet er nomineret til Frivillighedsprisen. Første gang blev det ved nominerende; denne gang håber bestyrelsen på at komme helt til tops men erkender samtidig, at alle fem nominerede fortjener at vinde.

Præmiepengene skal bruges i samarbejde med den afdeling eller institution, som vinderen er tilknyttet. Det kan være til at videreudvikle samarbejdet med de frivillige eller til at skabe endnu bedre rammer for den frivillige indsats.

Udgivet i Kolding

Efter skolen lukkede på grund af virus i sidste uge, er elever og lærere nu atter tilbage.

Omkring 100 elever og lærere på Designskolen Kolding blev i sidste uge ramt af en virus. Det endte med, at skolen lukkede helt ned onsdag på grund af en meget smitsom virus, der gav kvalme, diarre, hovedpine og opkast.

Mandag åbnede skolen igen og i følge kommunikationschef Charlotte Melin ser alt normalt ud igen:

- Det ser normalt ud med fremmøde blandt elever og lærere, siger Charlotte Melin til Kolding Netavis.

Har I fundet ud af, hvad det var for en virus?

- Nej, vi ved ikke, hvad det var for en virus, og det er ikke sikkert, at vi nogensinde finder ud af det, fortæller Charlotte Melin.

Grundig rengøring

Hele skolen er siden onsdag blevet gjort grundigt rent. Alle kontaktflader er blevet vasket med klorholdigt rengøringsmiddel, oplyser kommunikationschefen.

Som nævnt er det ikke sikkert, at man nogensinde finder ud af, hvilken virus, der ramte elever og lærere på Designskolen Kolding. Skolen er nu i dialog med Fødevaremyndighederne og Seruminstituttet.

Udgivet i Kolding
Mandag, 04 Marts 2019

Buschauffør fik ildebefindende

Chaufføren blev kørt væk i en ambulance.

En buschauffør fra firmaet Bjert Busser fik det mandag kort før middag dårligt, mens han i bussen holdt og ventede foran Slotssøbadet i Hospitalsgade i Kolding. Han fik formentlig et ildebefindende.

Trekantbrand station Kolding, en ambulance samt politiet kom hurtigt til stedet. Mandskabet fra Trekantbrand fik hjulpet chaufføren ud af bussen og så tog ambulancepersonalet over. Manden blev sendt med ambulancen til Kolding Sygehus.

- Vi kender ikke mandens tilstand, fortæller Trekantbrands indsatsleder på stedet til Kolding Netavis.

En anden chauffør overtog bussen og fik kørt børn, der havde været i Slotssøbadet, videre til deres destination.

Se billederne længere nede på siden...

Udgivet i Kolding

Uheldet gav en del kø i Kolding-området.

Mandag morgen var fire biler impliceret i et harmonikasammenstød på motorvejen mellem Brandrupdam og Kolding Ø:

- Bilisterne holdt tilsyneladende ikke den fornødne afstand. Heldigvis kom ingen personer noget alvorligt til, fortæller vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Lars Grønlund, til Kolding Netavis.

Morgentrafikken var udfordret på grund af uheldet. Der var derfor massiv kø på motorvejen i nordgående retning mellem Vonsild og motorvejskryds Kolding.

Ved 7.45-tiden var der ryddet på motorvejen. Der er dog fortsat tæt trafik.

Udgivet i E45

En person var teknisk fastklemt.

Mandag morgen ved 06-tiden skete der et færdselsuheld i krydset Ndr. Ringvej/Koldingbjerg i Kolding.

To biler ramte hinanden i krydset.

En person var teknisk fastklemt - det betyder, at personen ikke ved egen hjælp kunne komme ud af bilen. Mandskab fra Trekantbrand station Kolding fik personen ud af bilen. Vedkommende kom over i en ambulance.

- Der skete ingen personskade. Der er muligvis tale om et vigepligtsuheld, fortæller vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Lars Grønlund, til Kolding Netavis.

Bilerne fik skader ved uheldet. Den ene af bilerne fik betydelige skader i frontpartiet.

Se billederne længere nede på siden...

Udgivet i Kolding