Artikel filtreret på dato: Lørdag, 30 Marts 2019

Lørdag, 30 Marts 2019

Idrætten kan noget særligt

Læserbrev af Søren Rasmussen (DF), formand for Fritids- og idrætsudvalget, Primulavej 7, 6000 Kolding.

Hvert år fejre Kolding Kommunes Fritids- og idrætsudvalg de mange idrætsudøvere, der har været omkring i både ind- og udland for at repræsentere Kolding på fornemste vis. I år skete det ved et arrangement på Godset. Hele 117 idrætsudøvere i alle aldre blev hædret for DM, EM og VM medaljer og debut på landsholdet.

Det er vigtigt, at vi lægger mærke til deres flotte resultater og glæder os med dem, over hvor godt de klare det. Det er virkelig noget der betyder noget og vi vil gerne vise Kolding Byråds og Kolding Kommunes påskønnelse.

Vi skal også huske, at takke de mange frivillige trænere og ledere, der har været med til skabe grundlaget for idrætsudøvernes præstationer.

Jeg glæder mig over de dygtige udøvere og jeg glæder mig over de mange der står bag træning og anden frivillig indsats. Idrætten kan nemlig noget ganske særligt. Den skaber båd sammenhold og begejstring. Vi så det tydeligt, dag KIF Fodbold spillede pokalkamp mod FC Midtjylland. Ganske vist gik det ikke, som vi kunne have ønsket, men sikken stemmening og sikken et sammenhold. Vi ser det til håndbold og ved KoldingQ og vi ser det i andet omfang i alle klubber og foreninger.

Idrætten er naturligvis også gavnlig for sundhed, både fysik og mentalt. Ved sidste budgetforhandlinger, blev der afsat penge til hjælp til to kunstgræsbaner. Bestemt positivt. Men vi skal videre, der er mange berettige ønsker på idrætsområdet. Idrætten fortjener at blive prioriteret.

Udgivet i Læserbreve
Lørdag, 30 Marts 2019

Restaurant meldt til politiet

Fødevarestyrelsen har nu politianmeldt restauranten.

Restaurant Napoli i Kolding Storcenter nåede lige akkurat, at få en glad smiley, inden det atter er galt. Restauranten har nu fået sin tredje sure smiley ud af de seneste fire besøg af Fødevarestyrelsen.

Fødevarestyrelsen besøgte restaurant Napoli den 20. marts efter en henvendelse fra en forbruger.

Mange fluer

Denne gang var det galt med hygiejnen. I køkkenområdet var der ved tilsynet mange fluer på inventar i nærheden af fødevarer - samt mange fluer i restaurantområdet, skriver Fødevarestyrelsen blandt andet i sin kontrolrapport.

Restauranten oplyste ved tilsynet, at ekstra mandskab var kaldt ind til hovedrengøring af køkkenområdet.

Desuden var kontrolrapporten ikke korrekt ophængt ved indgangspartiet. Der var sat en stor plante foran kontrolrapporten, så den ikke kunne ses. Restaurant Napoli fjernede straks planten. Men det udløste en politianmeldelse, skriver Fødevarestyrelsen.

Restaurant Napoli blev også i oktober politianmeldt, hvor kontrolrapporten i øvrigt også var gemt, så kunder ikke kunne se den.

Restaurantens indehaver, Hangping Li, oplyste i januar til jv.dk, at problemerne nu var ovre, da han havde ansat en ny bestyrer af restauranten. Men det holdt tilsyneladende ikke stik. Restaurant Napoli har nemlig igen en sur smiley.

Udgivet i Fødevarer

Kolding Kommune har fokus på, at arbejdet med ghettoindsatserne kommer hele kommunen til gavn.

Regeringens ghettoudspil fra marts 2018 sigter mod et ghettofrit Danmark i 2030. I Kolding arbejdes der ikke kun på at få Munkebo og Skovvejen/Skovparken af ghettolisten, men også på at undgå nye ghettoområder i kommunen.

Udvalget for udfordrede boligområder i Kolding Kommune har besluttet at følge udviklingen i samtlige boligområder i kommunen. Kolding Kommune har derfor udarbejdet et nyt værktøj til internt brug, skriver kommunen i en pressemeddelelse:

Måler fem ghettokriterier

Monitoreringsværktøjet måler på de fem ghettokriterier, nemlig beboernes tilknytning til arbejdsmarkedet, hårde straffe, beboernes gennemsnitlige indkomst målt op mod gennemsnittet i region Syddanmark, uddannelsesniveauet i boligområdet og andelen af beboere i området med ikke-vestlig baggrund.

- Monitoreringen kan give os et detaljeret og opdateret overblik over udfordringer og successer på tværs af kommunen. Den bliver et vigtigt værktøj, når vi skal planlægge vores indsatser, siger formand for udvalget for udfordrede boligområder, Tobias K.J. Jørgensen.

Målet med monitoreringsværktøjet er at sikre hyppigere og mere opdateret viden end den, der kommer med regeringens årlige ghettoliste.

- Tallene skal også hjælpe os med at sikre, at ghettoproblematikkerne ikke bare flytter til andre boligområder i kommunen. Når der går et år mellem opgørelserne, som det er tilfældet med ghettolisten, risikerer vi, at udviklingen går skævt i andre boligområder. Med værktøjet kan vi sikre en vedvarende bevågenhed på at understøtte at hele kommunen får del i den positive udvikling, vi oplever i disse år, forklarer Tobias K.J. Jørgensen.

Udgivet i Politik
Lørdag, 30 Marts 2019

Erklæret død ved en fejl?

Læserbrev af Karina Adsbøl (DF), medlem af Folketinget, Koldingvej, 6580 Vamdrup.

Når jeg læser om, at flere patienter ved en fejl er blevet registreret som afgået ved døden, selvom de helt afgjort stadig er i live, så er der flere ting, der undrer mig dybt.

Først og fremmest, hvordan kan sådan en kæmpe fejl overhovedet ske? Og hvad har regionen gjort for at sikre, at det ikke sker fremadrettet?

Ifølge koncerndirektøren fra regionen er det ikke tilladt at kontakte patienterne, som ved en fejl er erklæret døde. Men regionerne har da ikke noget problem med at kontakte patienterne, når de kræver deres patienterstatning tilbage, efter de er blevet fejlbehandlet.

Det fortsætter regionerne med trods ændret lovgivning på området og et meget kraftig signal fra Christiansborg. I det famøse sparekatalog fra 2015 budgetterede Region Syddanmark lige frem med, at man ville ændre ankepraksis og indhente 11 mio. kr. fra patienterne på den konto.

Det har så den konsekvens, at patienterne kan blive mødt med et tilbagebetalingskrav flere år efter, at de har modtaget deres erstatning. Christiansborg blev derfor nødt til at ændre lovgivningen, så vi kunne få stoppet denne praksis fremadrettet. Alligevel fortsætter regionen med at forsøge at kræve patienterstatninger tilbage i sager fra før, vi fik ændret loven.

Jeg er derfor også meget godt tilfreds med, at regionerne bliver nedlagt.

Udgivet i Læserbreve

Fredag aften åbnede Legoland Castle Hotel i Billund med 142 eventyrlige værelser, og åbningen af det Lego tematiserede hotel bød blandt andet på et stort festfyrværkeri.

Der var store smil på læberne hos de børn og voksne, som fredag aften var blandt de allerførste til at overnatte på det helt nye Legoland Castle Hotel. Det nye hotel, der er tematiseret som et ægte Lego slot, åbnede med et brag af et festfyrværkeri, inden de første gæster fik lov til at komme ind på de nye værelser.

- Det er helt fantastisk, at vi endelig har åbnet vores nye hotel. Vi har glædet os rigtig meget til at byde de første gæster velkomne i dag, og så var det bare rigtig dejligt at se børnenes reaktioner, da de ankom til hotellet og gik på opdagelse i et slot fyldt med eventyrstemning og LEGO magi, sagde Christian Woller, direktør i Legoland.

Riddere på hest og stort festfyrværkeri

Inden de forventningsfulde gæster kunne gå på opdagelse på det nye hotel, var der både en drage, ægte riddere til hest og en prinsesse i spil for at få åbnet slottet, så det hele til sidst kunne fejres med et stort festfyrværkeri.

- Det er en rigtig stor dag i Legoland. Når vi i dag kan åbne dørene til vores helt nye hotel, så er det kulminationen på fire års intensivt arbejde, og det skal naturligvis fejres med et brag af en åbningsfest, og det må man sige, at vi har fået stablet på benene her i aften, sagde Christian Woller.

Udover de heldige gæster, som skulle overnatte på slottet for allerførste gang, var mange interesserede fra lokalområdet også mødt op for at opleve åbningen af det nye slot i Billund.

Store forventninger

Det nye Castle Hotel er Legoland Billunds største investering til dato på 200 mio. kroner, og med de 142 nye værelser kommer Legoland op på at have 365 Lego tematiserede hotelværelser.

- Vi har meget store forventninger til vores nye hotel. Det er et helt ekstraordinært byggeri, og jeg vil gå så langt som til at sige, at det er Danmarks mest gennemførte hotel for børnefamilier, slutter Christian Woller.

Lørdag formiddag klokken 10 slår Legoland også porten op til en ny sæson, som udover det nye hotel byder på et spændende riddershow – Battle of the Brick, som kan opleves fra 4. maj til 17. august.

Se billederne længere nede på siden...

Udgivet i Syddanmark