Artikel filtreret på dato: Søndag, 03 Marts 2019

Søndag, 03 Marts 2019

Hansenberg får ny rektor

Når rektor på Hansenberg Tekniske Gymnasium Peter Michael Kjærgård om kort tid går på pension, er det Marianne B. Johansen, der tager over.

- Det er som at komme hjem, og det er en dejlig følelse.

Sådan lyder det fra Marianne B. Johansen, der den 18. marts har første arbejdsdag som rektor på Hansenberg Tekniske Gymnasium.

For selv om hun bor lidt syd for Aarhus, kender hun meget til Kolding, hvor hun tidligere har været afdelingsleder på Syddansk Universitet. Og så har hun 13 års ledelseserfaring i HTX-regi - senest fra Skive Tekniske Gymnasium.

- Jeg føler mig simpelthen så privilegeret over, at jeg nu skal være rektor på Hansenberg Tekniske Gymnasium. HTX er en fantastisk uddannelse - og de elever, der vælger HTX, har gjort sig klart, hvad de vil, siger Marianne B. Johansen i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Underviserne ved også godt, hvorfor de er der. Nogle er uddannede ingeniører, andre er håndværkere med en ingeniøruddannelse oveni - og nogle kommer direkte fra universitetet. Det der mix af undervisere er bare vidunderligt, for det giver en helt speciel dynamik, og det kommer der altid rigtig meget godt ud af.

Det bedste fra to verdener

Marianne B. Johansen peger eksempelvis på den synergieffekt, der er, når elever og undervisere på Hansenberg Tekniske Gymnasium har en hel erhvervsskole omkring sig:

- De unge lærer det bedste fra to verdener. De bliver fagligt stærke på det teoretiske, men også på det håndværksmæssige. Det er unikt, at man kan gå over i et toptunet værksted og få lov til at bruge det - og at der er nogle dygtige undervisere i værkstedet, som kan hjælpe en. Den kombination er der fremtid i - og vi får uddannet nogle dygtige og kompetente unge mennesker.

Det er netop arbejdet med de unge mennesker, som den kommende rektor brænder for.

- Og så er et godt studie-, lærings- og arbejdsmiljø naturligvis vigtigt", fastslår Marianne B. Johansen, der ser frem til "første skoledag:

- Heldigvis har man altid nogle sommerfugle i maven på sin første arbejdsdag, men jeg føler mig også meget tryg, fordi jeg kommer hjem til noget, jeg kender. Og jeg er superglad og glæder mig til den 18. marts, siger Marianne B. Johansen.

Spændende udvikling

Der er også masser at glæde sig over, konstaterer direktør ved Hansenberg Morten Kaj Hansen. Han hæfter sig blandt andet ved, at man om få måneder går i gang med at etablere en ny bygning med multihal og idræts- og fitnessfaciliteter.

- I Marianne får vi en stor kapacitet på holdet, i en tid hvor Hansenberg Tekniske Gymnasium oplever god fremgang. Flere unge vælger HTX, og kombinationen af naturfaglige fag og et tæt samarbejde med erhvervslivet giver eleverne stærke kompetencer til den globaliserede virkelighed, der bliver en del af deres fremtid, fortæller Morten Kaj Hansen.

Afskedsreception for afgående rektor

Marianne B. Johansen afløser nuværende rektor på Hansenberg Tekniske Gymnasium Peter Michael Kjærgård, som efter en lang karriere har valgt at gå på pension.

Hansenberg Tekniske Gymnasium arrangerer i den anledning en afskedsreception den 11. april.

Udgivet i Kolding

Mandag den 11. marts gæster den italienske klovn, Paolo Nani, Kolding Teaterforening med sin forestilling, ”Kunsten af dø”.

I 90 minutter følges to klovne, der er på toppen af deres karriere, på og bag scenen. Vi ser deres fantastiske numre, deres venskab og succes. Sammen med dem finder vi ud af, at en af dem snart skal dø. Vi ser hvordan dette påvirker deres liv. Vi ser dem begynde at tænke på døden som klovne og afsløre et fantastisk mysterium: At der er liv før døden.

Det er en forestilling fyldt med gags, rytme, musik, poesi, og alt sammen uden et eneste ord. Det er teatrets to ekstreme sider, der her vises, nemlig latter- og grådmasken. Forestillingen kombinerer latter og gråd, og den ser med humor på et tema, som alle må se i øjnene, men som ingen ønsker at se, nemlig Døden.

På scenen ses foruden Paolo Nani også Kristján Ingimarsson.

"Kunten at dø" kan opleves på Mungo Park Koldings scene den 11. marts klokken 19.30. Billetter kan købes på www.billetten.dk.

Udgivet i Kolding

Til et foredrag på Kolding Bibliotek den 14. marts kan du møde bogbloggeren Eva Lucia og høre om, hvordan man kommer i gang med at blogge.

Hvordan kommunikerer man sine budskaber klart igennem til sine følgere på for eksempel en blog?

Det fortæller bogbloggeren Eva Lucia om til et foredrag på Kolding Bibliotek. Hun giver et indblik i sin personlige historie om kærligheden til bøger, og hvordan hobbyen endte med at blive til både en populær bogblog og en Instagramprofil med hundredvis af følgere. Det har åbnet op for mange nye muligheder såsom at samarbejde med forlag, holde oplæg og interviewe både danske og udenlandske forfattere.

Til arrangementet vil der være et særligt fokus på, hvordan man starter med at blogge, hvordan man skaber kontakt til forlag, samt hvordan man kommunikerer og når ud til følgere via de sociale medier.

Arrangementet foregår i Bryggeriet på Kolding Bibliotek den 14. marts klokken 18.30-19.30. Det koster 30 kroner at være med til foredraget.

Du kan købe billet her.

Udgivet i Kolding