Artikel filtreret på dato: Torsdag, 28 Marts 2019

Torsdag, 28 Marts 2019

Affaldsdating på Koldinghus

Onsdag den 27. marts inviterede Renovation til borgermøde om den nye affaldsplan på Koldinghus.

Arrangementet bød på speeddating mellem borgere og renovationsafdelingens medarbejdere, som gav indblik i affaldsplanens 11 aktiviteter.

Formand for Teknik- og Klimaudvalget Jakob Ville bød de godt 50 borgere velkommen i slotsruinen, der i sin tid heldigvis ikke endte som byggeaffald. Derimod er slottet i dag et eksempel på et vellykket møde mellem banebrydende nyt og meget gammelt, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Genbrugsbutik, storskrald, tætte byområder, miljøstationer, små og store affaldseksperter var blandt temaerne for debat og diskussion fra de engagerede og spørgelystne borgere. Nu samles kommentarerne ind og behandles i Renovation sammen med de andre inputs, som er kommet i løbet af høringsperioden.

Affaldsturné slutter ved busterminalen

Renovation har siden februar turneret med affaldsplanen på kommunens genbrugspladser, fodboldstadion, storcenter og senest Koldinghus for at komme i dialog med kommunens borgere om planerne for affald og genbrug. Sidste stop på ruten er busterminalen på Mazantigade. Her stiller Renovation op 3.-4. april kl. 14-18.

Indtil 7. april er det muligt at sende kommentarer til affaldsplanen via Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Herefter slutter høringsperioden. Når kommentarer og ændringsforslag er behandlet, præsenteres planen igen for Teknik- og Klimaudvalget og til sidst byrådet.

Udgivet i Koldinghus
Torsdag, 28 Marts 2019

Lokalformand genvalgt

Lokalformand Gunner Nielsen blev genvalgt.

Den lokale afdeling af Dansk Folkeparti (DF) har afholdt generalforsamling. Omkring 80 medlemmer var mødt frem.

Efter ”Den danske sang er en ung blond pige” var blevet sunget, fik de fremmødte den danske nationalret, stegt flæsk med persillesovs.

Ved generalforsamlingen var der genvalg til formanden gennem mange år, Gunner Nielsen. Derudover blev Tove Hede valgt til bestyrelsen og Mikkel Overgaard og Ulla Heiwald blev valgt som suppleanter, skriver DF Kolding i en pressemeddelelse.

Generalforsamlingen stod i det kommende Folketingsvalgs tegn og de to lokale Dansk Folkeparti kandidater Karina Adsbøl og Karsten Brønnum fortalte forsamlingen om det de vil arbejde for i Folketinget.

Både formand Gunner Nielsen og viceborgmester Søren Rasmussen understregede vigtigheden af at støtte de lokalekandidater, så der er en direkte forbindelse fra Kolding til Folketinget.

Udgivet i Politik

Nu kan foreninger, klubber og skoleklasser melde sig til at sælge lodder.

Kun én enkelt forening i Kolding - Kolding Badmintonklub - sælger det aktuelle Lillebror Lotteri 2019. Der er penge at tjene til klub- eller klassekassen, skriver Børnehjælpsdagen i en pressemeddelelse.

Organisationen Børnehjælpsdagen, der står bag Lillebror Lotteriet, opfordrer derfor flere lokale fritidsforeninger, klubber og skoleklasser i Kolding kommune til at tage del i det traditionsrige lodsalg.

En forening eller klasse får 11 kroner pr. solgt Lillebrorlod til 25 kroner, der i øvrigt er en attraktiv pris for køberne. Det kan blive til rigtig mange penge, som f.eks. kan bruges på nyt idrætsudstyr, stævner, lejrskoler og andre fælles aktiviteter.

Sidste år tjente 272 foreninger, klubber og klasser fra hele landet 1,4 millioner kroner ved at sælge Lillebrorlodder. Det svarer til over 5100 kroner i gennemsnit.

Støtte til anbragte børn - også i lokalområdet

Det er imidlertid ikke kun forenings- og skolelivet i Kolding, der kan få glæde af Lillebror Lotteriet. Det kan anbragte børn også.

Overskuddet fra lodsalget går nemlig til Børnehjælpsdagens arbejde med at styrke netop de mange børn, der vokser op uden deres forældre - og som i stedet må bo hos en plejefamilie eller på en døgninstitution i Danmark.

- Vi hører ofte, at det betyder meget for de unge sælgere, at de også kan gøre en forskel for anbragte børn. Det øger deres motivation. På den måde bliver 'fælles indtjening' og 'social ansvarlighed' kombineret på allerfineste vis gennem lodsalget, forklarer Anne Nielsen, der er tovholder for Børnehjælpsdagens lotterier.

Aktuelt er 191 børn og unge anbragt uden for hjemmet af Kolding kommune.

Du kan tilmelde din forening eller klasse som sælgere af Lillebror Lotteriet 2019 på www.bhd.dk/lotterier.

Udgivet i Foreninger
Torsdag, 28 Marts 2019

Formandsskifte på Kolding Havn

Kolding Havn har fået ny formand.

Eea Haldan Vestergaard (V) er tiltrådt som bestyrelsesformand for Kolding Havn. Hun erstatter Asger Christensen, der har søgt orlov fra byrådet for at føre kampagne til Europaparlamentet, skriver Kolding Havn i en pressemeddelelse.

- Kolding Havn kunne for få dage siden præsentere et regnskab med rekordomsætning. Et bevis på, at der er masser af aktivitet på havnen. Nu kan vi så med glæde meddele, at der også kommer nye kræfter til posten som bestyrelsesformand, fortæller havnedirektør Anders Vangsbjerg Sørensen og fortsætter:

- På Kolding Havn glæder vi os til samarbejdet med Eea Haldan Vestergaard. Hendes faglige baggrund inden for international virksomhedsudvikling og hendes mangeårige erfaring i den finansielle verden, giver hende gode forudsætninger for at styrke havnen i de kommende år.

- Havne er fascinerende. Siden Vikingetiden har det været den vigtigste del af infrastrukturen til at gøre verden mindre – og os alle klogere og rigere. Det er derfor også uhyre vigtigt for mig, at vi i mange år endnu skal være en moderne og velfungerende havn, lyder det fra den nye bestyrelsesformand for Kolding Havn, som fortsætter:

- Den magi der er, hvor menneske og industri møder vand gør havne til noget helt særligt. Jeg glæder mig derfor også meget til at møde havnens virksomheder og ansatte.

Allerede onsdag var der aftalt de første møder, hvor den nye bestyrelsesformand fik lejlighed til at hilse på en stor del af havnens aktører. Den nye bestyrelsesformand ønsker at få førstehåndsviden om projekter, problemstillinger, ønsker og muligheder, inden der kommer en konkret udmelding.

- Eea vil arbejde for et højt informationsniveau og åbenhed i de år, der venter. Selvom nogle af de kommende år måske bliver vanskelige. Hun ønsker at alle på havnen – både virksomheder og medarbejdere – bliver inddraget mest muligt i processen med at transformere området fra havn til by, fortæller Anders Vangsbjerg Sørensen, som er tilfreds med beslutningen om at udpege Eea Haldan Vestergaard.

Eea Haldan Vestergaard afløser den politisk udpegende Asger Christensen. Asger Christensen har efter eget valg søgt orlov fra sit arbejde i byrådet og som bestyrelsesformand for Kolding Havn, da han stiller op til EU parlamentet. I den forbindelse har han behov for at bruge sine kræfter på valgkampen, men det ønsker han ikke, at Kolding Havn skal lide under, og derfor afløser Eea Haldan Vestergaard ham.

Udgivet i Kolding
Torsdag, 28 Marts 2019

Fælles ansvar på skoleområdet

Læserbrev af Hans Holmer (SF), medlem af Børne og Uddannelsesudvalget, Skovbogade 8, 6000 Kolding.

Det er aldrig sjovt når der skal spares. Derfor er jeg også lettet over at vi i fællesskab i Børne- og Uddannelsesudvalget nåede til enighed i at finde besparelserne på folkeskoleområdet.

Jeg er helt med på at folkeskolerne er presset, men i den situation vi er i, har det været vigtigt at skabe økonomisk stabilitet. De besparelser som netop er besluttet, har været på områder hvor folkeskolerne bliver mindst muligt berørt. Der er blandt andet skåret i penge til eksterne konsulenter og program for læringsledelse, men der er også skåret på områder som gør mere ondt fx fælles kommunal idrætsdag. Derudover er der lagt op til en rammebesparelse på 800.000 kr. som bliver fordelt ud på hele skoleområdet.

Politisk vil vi i SF til de kommende budgetforhandlinger gå efter at få tilbageført midler til folkeskolen. Vi har en god folkeskole i Kolding kommune i dag og det skal vi også have i fremtiden. Derfor er det ubeskrivelig vigtigt, at vi bliver ved med at investere i en god folkeskole, så vi også fremover sikrer vores børn en folkeskole med god trivsel- og udviklingsmuligheder.

Jeg er særligt glad for at besparelserne på specialområdet blev trukket tilbage og at planerne om at lukke Karen Blixen skole også blev trukket tilbage, så den nu kan bestå som en selvstændig skole. Ved at trække besparelserne tilbage sikrer vi, at alle børn får de bedst mulige rammer for en god barndom og et godt voksenliv. Tak til udvalget for at vi i fællesskab fandt en løsning.

Udgivet i Læserbreve