Artikel filtreret på dato: Mandag, 18 Marts 2019

Erhvervsmand har købt det legendariske værtshus, der lukkede for to år siden.

I 45 år var der gang i værtshuset Lanternen i Låsbygade i Kolding. Men for et par siden måtte værtshusets sidste ejere give op og Lanternen gik konkurs.

Nu har erhvervsmanden Morten Bugge planer om, at rive Lanternen ned og opføre 14 spritnye lejligheder, skriver jv.dk.

Morten Bugge har købt ejendommen for 4,6 millioner kroner. Tilladelserne til nedrivning og byggeriet er dog endnu ikke på plads - og kan derfor ændre sig.

OPDATERING

Det kan tage nogen tid inden Morten Bugge kan rive Lanternen ned - hvis det overhovedet sker, skriver jv.dk tirsdag.

Bygningen, som er opført i 1862, er nemlig udpeget til at være bevaringsværdig i niveau fire ud af ni, og derfor må man ikke uden videre rive den ned, fortæller byplanlægger hos Kolding Kommune, Jakob Revsbeck, til avisen.

Nedrivningen skal derfor i offentlig høring, hvis erhvervsmanden ønsker at jævne Lanternen med jorden.

Udgivet i Kolding

Den seneste tids megen regn gør, at Kolding Å er fyldt med vand, der bruser godt af sted. Der sættes nu sandsække frem for en sikkerheds skyld.

Vandet i Lillebælt stiger løbet af tirsdagen med cirka 50 centimeter, og det usikkert, hvor meget det slår igennem på vandstanden i Kolding Å, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

For at gardere sig kører Kolding Kommune i eftermiddag sandsække til Ågade og holder natten igennem øje med åen, der løber under Vestre Ringgade. Det er uvist, om der bliver problemer, så sandsækkene er et tilbud til boligejere langs åen, der plejer at være udsat, når vandet står højt.

De massive vandmængder har allerede betydet, at Plovfuren er lukket og der har været en del vand på P-pladsen i Warmingsgade.

Se oversvømmelserne på Plovfuren i Kolding længere nede på siden...

Udgivet i Kolding