Artikel filtreret på dato: Søndag, 17 Marts 2019

Søndag, 17 Marts 2019

Hest reddet op af gylletank

Det endte heldigvis lykkeligt.

Søndag ved 17-tiden blev Trekantbrand alarmeret til en gård på Bækkevej ved Lindknud, nord for Brørup. En hest var hoppet i gylletanken ved gården.

En større redningsaktion blev iværksat - og for at få hesten op af gylletanken, blev der rekvireret en stigevogn fra Trekantbrand station Kolding.

En dyrlæge var også kaldt til stedet.

Efter to og en halv time lykkedes det at få hesten op af gylletanken - og heldigvis med livet i behold.

Se billederne længere nede på siden...

Udgivet i Syddanmark

Vandet i åen står højt inde i Kolding. Én vej er helt oversvømmet.

Søndag er det kun for vovehalse, at køre gennem Plovfuren i Kolding. Mens netavisens udsendte reporter var på stedet, vovede en bilist sig igennem det dybe vand - og det gik godt.

Plovfuren er derfor i øjeblikket spærret af enorme vandmasser.

Også ind gennem Koldings bymidte står vandet højt i Kolding Å, men her er åen dog ikke gået over sine bredder.

Se billederne længere nede på siden...

Udgivet i Kolding

Et nyt samarbejde mellem Seniorområdet og 60+FRISK i Kolding Kommune, Alzheimer foreningen og DGI baner vejen for demensvenlige idrætsforeninger i Kolding.

Der startes med en gratis temadag om demensvenlige idrætsforeninger mandag den 3. juni mellem klokken 13 og 16, skriver netavisen Sebro Press.

Kolding Kommune har ansat foreningsmatcher til at hjælpe demente på vej. Hun hedder Tina Sølbeck Kretschmann og er uddannet fysioterapeut og har arbejdet med demente borgere i mange år på Sundhedscenter Kolding.

- Vi møder mange borgere med let til moderat demens, som måske tidligere har været aktive i en idrætsforening, men pga. demenssygdommen har det svært at komme af sted. Her kan jeg træde til og hjælpe borgeren på vej ud fra de ønsker, vedkommende har. Jeg kontakter så den forening, hvor borgeren gerne vil deltage, og spørger om vi må kigge forbi, siger Tina Sølbeck Kretschmann.

Hvis din forening har lyst til at være en demensvenlig Idrætsforening, så kan der tilmeldes denne første tema eftermiddag til Tina Sølbeck Kretschmann på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på 2032 7275.

Udgivet i Foreninger

Læserbrev af Hans Erik Adsbøl, Lucernehaven 20, Vonsild, 6000 Kolding.

Når jeg ser tilbage til min 4 års byrådsperiode, er jeg faktisk glad for, at jeg ikke fik en periode, nummer to, selvom jeg kun var seks stemmer fra, at blive valgt igen.

Og hvorfor nu det? Jo, du har som byrådspolitiker ikke en pind at skulle ha` sagt, eller for så vidt ændre på noget, embedsværket leverer det som de bliver bedt om, og så er det alle nikkedukkerne der æder det de kommer med. Mange gange uden at reflektere over det embeds værket er kommet frem med.

Man skal jo huske på, at embedsværket også har et politisk ståsted.

Nu ved jeg godt, at det tager fire år for at komme ind i det hele, men jeg var nok lidt af en provokatør.

Jeg husker tilbage på min aktive tid til et byrådsmøde, hvor jeg bad om ordet, som jeg fik, og der angreb jeg embedsværket, pludselig var der en "gammel" politiker, der bad om ordet, hvorpå han sagde henvendt til undertegnede, det var helt utilstedeligt det jeg havde gang i: "Man angriber ikke embedsværket", så jeg fik læst teksten.

I dag ser vi jo et KÆMPE underskud på skoleområdet på cirka 29 millioner kroner uden politikernes viden. Det er jo helt til grin for hele udvalget, at de ikke er informeret om dette budgetskred, som absolut bør koste "hoveder".

Jeg tillader mig, at kalde det en skandale. Her er politikerne uden indflydelse, men det undrer mig ikke.

Udgivet i Læserbreve
Søndag, 17 Marts 2019

Fantastisk service

Læserbrev af Tanya Buchreitz Løwenstein (V), nedlem af Teknik- og klimaudvalget, Skolebakken 42E, 6000 Kolding.

Jeg iagttager gang på gang hvordan renovationsarbejderne i fuld fart og store smil løber ind i indkørslerne for at hente spandene.

I sidste uge stod jeg udenfor da de kom. Jeg roste den fantastiske service og spurgte til, om det virkelig kunne være rigtigt de hentede spande helt inde ved husene, da jeg havde en klar forståelse af, at de skulle stå ude ved vejen.

Medarbejderen fortalte, at jeg var helt korrekt på den, men for at undgå utilfredse kunder og besværlig administration, så tager de den ekstra tur og de ekstra kilo, når der er en pose eller to for meget i.

Han fortalte også, at de går 15-20 km. om dagen og bliver hurtigere nedslidt i knæ og rygge af de samme årsager, som vi andre i bedste fald tager som god service. Oftere nok desværre tager som selvfølgelighed.

Dette skal være min spinkle tak og en stor opfordring til os alle om stille skraldespanden ud, vende håndtaget den rigtige vej og ikke overfylde.

Det er en minimal indsats, for at hjælpe en medarbejdergruppe med ikke at blive nedslidte før tid.

Udgivet i Læserbreve