Artikel filtreret på dato: Onsdag, 13 Marts 2019

I Teknik- og Klimaudvalget er tre ud af syv medlemmer inhabile i sagen om højvandssikring ved Grønninghoved/Binderup, skriver tre medlemmer af udvalget.

- Derfor er det vigtigt for os (Elvis Comic (A), Tobias Kristian Jensen Jørgensen (V) og Tanya Buchreitz Løwenstein (V), red.), at flertallet i det resterende udvalg holder tungen lige i munden, da vi kun er beslutningsdygtige såfremt vi alle er tilstede, skriver de i en pressemeddelelse.

De tre byrådsmedlemmer i Teknik- og Klimaudvalget, der er inhabile, er formand Jakob Ville (V), næstformand Hans Holmer (SF) og Yrsa Mastrup (V). Årsagen er, at de enten har et sommerhus i området eller nære slægtninge, der har et sommerhus i området.

Sagen om højvandssikring har været længe undervejs og man har bevæget sig fra et simpelt dige til store grøfteanlæg og sandfodringsløsninger.

Kolding Byråd afsatte i sidste periode op mod en million kroner til udarbejdelse af en projektbeskrivelse.

- Derfor mener vi, at det er vigtigt at berørte borgere i Grønninghoved/Binderup er med til at beslutte, hvilken løsning, hvis der skal vælges en løsning, vil være bedst. Det er for mig vigtigt, at vi har en dialog med borgerne i de berørte områder, så vi som politikere får valgt den bedste løsning, siger Elvis Comic fra Socialdemokratiet og tilføjer:

- Vi arbejder med borgernes centrum og derfor er det for mig vigtigt, at lytte til hvad borgernes behov er, inden jeg vil tage politisk stilling til, hvad vi skal etablere i de berørte områder.

Tobias Kristian Jensen Jørgensen (V) siger:

- At højvandssikre områder som disse kræver et gennemarbejdet projekt, det kan blive rigtig dyrt for dem der skal betale og når vi nu har tre muligheder, så mener jeg, det er rigtigst at præsentere dem alle tre for borgerne i de berørte områder.

Tanya Buchreitz Løwenstein (V) følger op:

- Lige netop derfor anbefaler vi, at både dige- og sandfodringsløsningen skal præsenteres på lige fod, så borgerne har en reel chance til at vælge til og fra. Hvis et flertal af borgerne ikke ønsker en digeløsning, så skal vi naturligvis lytte til det.

De tre byrådsmedlemmer ser frem til at høre, hvad borgerne i Grønninghoved/Binderup mener om forslagene som forvaltningen præsentere. De er også til stede til mødet.

Udgivet i Binderup

Nu åbner PostNord en ny pakkeudlevering i Kolding.

Torsdag åbner PostNord en ny Collect Shop hos Tvedvejs Nærkøb på Tvedvej 22 i Kolding. Her kan man nemt og hurtigt hente sine pakker fra den stigende nethandel.

- Jeg er rigtig glad for, at vi nu rykker endnu tættere på borgerne i Kolding, når vi åbner en Collect Shop. Her kan de nemt og hurtigt hente deres pakker. Vi ved, at vores kunder vil hente deres pakker lige dér, hvor det passer dem, og når det passer dem, og åbningen er et vigtigt skridt mod at gøre hverdagen lettere for pakkemodtagerne, siger distriktschef i PostNord, Kim Hinrichsen, i en pressemeddelelse.

I den nye Collect Shop kan kunderne hente pakker samt sende pakker og breve, som de har frankeret hjemmefra. Collect Shoppen er åben i hele butikkens åbningstid, som er alle ugens dage fra kl. 6.30-19.00.

- Vi lever af tilfredse kunder, og det har stor betydning for os nu også at have pakker til udlevering på hylderne. Det er endnu en god service for vores eksisterende kunder, og vi glæder os til at komme i gang og møde nye ansigter, siger Kavitha Sivaranjan, der er indehaver af Tvedvejs Nærkøb.

Den nye Collect Shop er ét af de 500 nye udleveringssteder, som PostNord åbner i løbet af i år. Når de alle er på plads, vil PostNord tilbyde Danmarks største netværk af udleveringssteder med 2.000 stk. fordelt over hele landet.

Udgivet i Kolding
Onsdag, 13 Marts 2019

Gratis koncert hos Mungo Park

Ivory Tusk spiller gratis koncert på Mungo Park Kolding lørdag d. 16. marts.

Ezequiel de Lima, manden bag solo-artisten Ivory Tusk, er oprindeligt fra Argentina, men er nu bosat i Barcelona. Han er inspireret af andre singer-songwritere som The Tallest Man on Earth, Bon Iver, Sufjan Stevens og Jose Gonzales. Han kommer med sin guitar og sin stemme forbi Mungo Park Kolding og spiller koncert d. 16. marts kl. 19.30.

Ezequiel fortæller:

- Dette bliver min første tur til Danmark og udover København, så ser jeg virkeligt frem til at dykke ned i den danske kultur i et par uger og optræde med sange fra mit endnu ikke udgivne album.

Med sig har han sin rejsekompagnon og video-dokumentarist, Clemens Wiem. Ezequiel og Clemens Wiem mødte hinanden til en Ivory Tusk-huskoncert i Bremen, Tyskland.

Koncerten blev booket gennem CouchSurfing

Det er Sanne Dewas, eventminister på Mungo Park Kolding, som har arrangeret koncerten. For et par måneder siden skrev Ezequiel til Sanne Dewas via Couchsurfing, som er en dele-økonomisk rejsetjeneste, hvor brugere af tjenesten etablerer kontakt og overnatter gratis hos hinanden. Han spurgte om han måtte holde en lejlighedskoncert hjemme hos Sanne, men da Sanne er eventminister på Mungo Park Kolding blev det hurtigt aftalt, at koncerten skulle foregå på teatret i Fredericiagade.

Det er første gang Ivory Tusk er på turné i Danmark. Udover koncerten i Kolding spiller Ivory Tusk også i Aarhus, Aalborg, Odense, Roskilde og København, hvoraf nogle af koncerterne afvikles i private hjem.

Koncerten finder sted hos Mungo Park Kolding lørdag. Dørene åbner kl. 18.30. Koncerten starter kl. 19.30. Koncerten er gratis.

Udgivet i Kolding
Onsdag, 13 Marts 2019

Motorvej ved Kolding udvides

Der er afsat 581 millioner kroner til udvidelse af motorvejen ved Kolding.

Regeringen og Dansk Folkeparti (DF) har lavet en aftale om Danmarks infrastruktur - en aftale, der også kommer trafikanter omkring Kolding tilgode.

Der er nemlig afsat 581 millioner kroner til udvidelse af motorvej E45/E20 mellem Kolding V og motorvejskryds Kolding - en strækning på syv kilometer. Strækningen skal udvides med henholdsvis fire til seks sport samt seks til otte spor. Projektet sættes i gang i 2021.

På strækningen er der meget trafik - også med lastbiler - og fremkommeligheden i myldretidstrafikken er vanskelig, skriver parterne i et udkast.

Desuden undersøges muligheden for Hærvejsmotorvejen fra Haderslev til Give, der skal aflaste rute 13 (Vejle-Viborg-Haverslev) og E45 Østjyske Motorvej. En VVM-redegørelse er endnu ikke afsluttet og derfor vides det endnu ikke, hvor motorvejen skal gå ved Vamdrup.

Regeringen og Dansk Folkeparti er enige om, at prioritere investeringer for i alt 112,7 mia. kr. for at udbygge transportinfrastrukturen i Danmark.

Udgivet i E45
Onsdag, 13 Marts 2019

Kolding tordner frem

Investorerne står i kø, og byggerier skyder op i en hastighed, der ikke er set længe.

Væksten i Kolding går kun en vej, og det er op. Lige nu er en masse projekter i støbeskeen, og det drejer sig både om nye boliger og erhvervsbyggerier. Det skriver Kolding Kommune.

- Særligt i Kolding by er der gang i byudviklingen, og der er virkelig brug for mange boliger. Nogle af de projekter vi har kunne offentliggøre den seneste tid, forventer at stikke spaden i jorden i år, mens andre sætter opgaven i udbud. Så om et par år kan vi for alvor se resultatet af det byggeboom, der i den grad sætter sit positive aftryk på Kolding Kommune anno 2019, siger borgmester Jørn Pedersen.

I Kolding Kommune arbejder medarbejderne i de forskellige forvaltninger og Business Kolding sammen for at yde den bedste service overfor både borgere og erhvervslivet.

Kolding Kommune har samlet nogle af de mange muligheder i den nye pjece ”Sammen med erhvervslivet 2019”.

Her kan du blandt andet læse, hvor meget erhvervsjord der er solgt i de seneste år, hvordan din virksomhed kan få en voksenlærling, og hvordan jobcentret kan hjælpe med rekruttering af arbejdskraft.

 

Udgivet i Kolding
Onsdag, 13 Marts 2019

Ny tunnel eller broforbindelse

Læserbrev af Tobias Jørgensen (V), folketingskandidat og byrådsmedlem Kolding, Fovsletvej 21, 6580 Vamdrup.

En ny tunnel eller broforbindelse parallelt med den nye Lillebæltsbro er langt at foretrække, alligevel har flere medier et meget stort fokus på en broforbindelse mellem Fyn og Als.

Trekantområdet er Danmarks produktions- og logistikcentrum, derfor har Trekantområdet to hovedudfordringer trafikalt og infrastrukturmæssigt.

1) Stigende trængsel på vejene

2) Huller i infrastrukturdækningen. De seneste mange år har der været stor trafikvækst på vejene, også væsentlig større end forventet. Kritisk trængsel er derfor en realitet nu, eller indenfor en overskuelig fremtid, på store dele af Trekantområdets overordnede motorvejsnet, og på indfaldsveje til de store byer, specielt i myldretiden.

Derfor er jeg oprigtigt glad for at DI har en udbygning af E30 og E45 i Fredericia og Kolding øverst på listen over vigtige vejprojekter. Ligesom en strategisk undersøgelse lavet af Transportministeriet viser, at en parallelforbindelse til den nye Lillebæltsbro er den trafikalt, miljømæssigt og økonomisk mest hensigtsmæssige måde at løse trængslen over Lillebælt på.

Min opfordring er; Fokuser nu på løsninger der fremtidssikrer vores infrastruktur, altså motorvejsnettet i hele Trekantområdet.

Udgivet i Læserbreve