Artikel filtreret på dato: Søndag, 10 Marts 2019

Søndag, 10 Marts 2019

Skrot integrationsydelsen

Læserbrev af Karina Lorentzen, folketingskandidat for SF, Sindalvej 4, 6000 Kolding.

I Kolding har vi 221 borgere, som bliver ramt af regeringens seneste forringelse af integrationsydelsen. Ydelsen gives til flygtninge, som ikke har været så heldige at komme i arbejde. Højrefløjen har forringet den 8 gange, og derned har man høj grad med til at skabe en underklasse, som er politisk bestemt.

Integrationsydelsen er markant lavere end kontakthjælpen, og denne gang sættes den ned med 2.000 kroner for enlige forsørgere og for samboende og gifte med 1.000 kroner per person. Konsekvensen er, at vi ser familier, der bliver fattige og isolerede fra det danske samfund i stedet for integrerede. Familier, som må tage i Bilka, når de skal opleve noget. Som ikke har råd til at erstatte det køleskab, der går i stykker – eller ikke engang har råd til genbrug, fordi det også koster.

Det er trist, at det skal være surt for mennesker, bare fordi de er flygtninge. Manglende arbejde har mange årsager, fx traumer fra krig, manglende kompetencer eller evner til at lære det danske sprog godt nok. Mange har oplevet store omkostninger ved krig – skal vi så ikke behandle dem ordentligt, når de er her?

Jeg håber på en ny regering, der vil et opgør med fattigdommen, forskelsbehandlingen og som prioriterer integrationen.

Udgivet i Læserbreve
Søndag, 10 Marts 2019

Halmlade stod i flammer

En lade med halm brød natten til søndag i brand.

En halmlade på Vojumvej i udkanten af Stepping - over for en hønsefarm - brød natten til søndag ved 0.35-tiden i brand.

Branden var så voldsom, at der måtte tilkaldes assistance fra Trekantbrands stationer i Kolding, Stepping, Tyrstrup og Vamdrup. Desuden har Beredskabsstyrelsen i løbet af natten været forbi for at fylde iltflasker op, oplyser Trekantbrands indsatsleder på stedet til Kolding Netavis.

Laden er udbrændt, men det brænder fortsat søndag morgen.

- Vi regner med at ilden er slukket ved 10-tiden, siger indsatslederen til Kolding Netavis.

Brandårsagen er endnu ukendt.

Se billeder længere nede på siden...

Udgivet i Stepping