Artikel filtreret på dato: Lørdag, 09 Februar 2019

Hvad mener borgerne om affald og genbrug? Det vil Kolding Kommune nu forsøge at finde ud af.

Populært sagt har der været fuld skrald på affald og genbrug siden 2014, hvor et enigt byråd vedtog Kolding Kommunes affaldsplan. Der kan sættes flueben ved en lang række initiativer, som fulgte med Affaldsplan 2014-2024. Døgnåbne genbrugspladser, indsamling af madaffald, udvidelse af miljøstationerne og byggeri af ny genbrugsplads er eksempler på projekter, som kommunens borgere i dag kender, benytter eller har i udsigt inden længe.

Derfor er det nu tid til at finpudse og optimere på affaldsinitiativerne – og sætte nye tiltag i gang. Alt sammen så Kolding Kommune kan genbruge og genanvende endnu mere. Onsdag 6. februar vedtog Teknik- og Klimaudvalget at sende den nye affaldsplan i Kolding Kommune i høring – en plan, der tager afsæt i de ambitiøse projekter, der blev sat i søen i 2014. Det skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse:

- Det er vores klare mål fortsat at være med helt i front, når det gælder den grønne omstilling og cirkulær økonomi, siger formand for Teknik- og Klimaudvalget, Jakob Ville.

- Og her er affald og genbrug et af de vigtigste områder. Derfor glæder jeg mig til at gå i dialog med alle de borgere i Kolding Kommune, der har en mening om affaldsplanen.

Affaldsplanen sætter retningen for de næste seks år og tager udgangspunkt i tre fokusområder: Affaldsforebyggelse og bæredygtigt forbrug, Borgerens centrum – samskabelse af løsninger og Mere og bedre genanvendelse.

Dialog om affaldsplanen

Næste skridt er høringsprocessen, som starter 11. februar og fortsætter de næste otte uger. Borgere, politikere og andre interessenter inviteres til dialogmøder og events på både traditionelle og utraditionelle steder og måder.

- Vi møder borgerne, hvor de er – på genbrugspladserne, når de køber ind, når de tager bussen eller når de går til sportskampe. Og sidst, men ikke mindst, inviterer vi til borgermøde på Koldinghus, fortæller Jakob Ville.

Hvis man som borger ikke har mulighed for at møde op, skal man selvfølgelig ikke brænde inde med noget:

- Alle er velkomne til at give deres input til affaldsplanen. Vi bliver glade for hver eneste konstruktive kommentar på mail, slutter Jakob Ville.

Efter 5. april behandler Renovation de input og ændringsforslag, som er indsamlet i løbet af høringsperioden. Derefter forelægges affaldsplanen igen for Teknik- og Klimaudvalget og kommer til sidst til afstemning i byrådet.

Fakta

Affaldsplan 2019-2024 beskriver Kolding Kommunes mål og aktiviteter for forebyggelse og effektiv udnyttelse af affald. Planen er et krav i affaldsbekendtgørelsen og fastlægger prioriteringer af aktiviteterne i de næste seks år.

Affaldsplanen kan ses på kolding.dk/affaldsplan. Kommentarer og input skal sendes til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

I dialog om affaldsplanen

Søndag 24. februar kl. 10-11.30: Genbrugspladsen Christiansfeld
Søndag 3. marts kl. 12-13.30: Genbrugspladsen Vamdrup
Tirsdag 5. marts kl. 13.30-15: Genbrugspladsen Lunderskov
Søndag 10. marts kl. 10-11.30: Genbrugspladsen Bronzevej
Onsdag 13. marts kl. 18: Kolding Stadion. Kvartfinalen i Pokalturneringen – Kolding vs. FC Midtjylland
Søndag 17. marts kl. 10-11.30: Genbrugspladsen Gejlhavegård
Torsdag 21. marts kl. 10-19: Kolding Storcenter
Fredag 22. marts kl. 10-19: Kolding Storcenter
Onsdag 27. marts kl. 19-21: Koldinghus, Riddersalen (tilmelding nødvendig)
Onsdag 3. april kl. 14-18: Busterminalen, Mazantigade
Torsdag 4. april kl. 14-18: Busterminalen, Mazantigade

Udgivet i Kolding
Lørdag, 09 Februar 2019

To personer forlader byforum

To personer forlader bestyrelsen i Vamdrup Byforum, når der afholdes årsmøde.

Katja Hartvig, sekretær og pressekontakt i Vamdrup Byforum forlader bestyrelsen ved det kommende årsmøde. Og det samme gør Tanja Marek. Det har de begge meddelt her før foreningens årsmøde, hvor de efter tur var på valg, skriver Sebro Press.

Vamdrup Byforum arbejder hen mod, at det kommende årsmøde og et borgermøde kan holdes samtidigt. Datoen for mødet er endnu ikke bestemt ud over, at det skal være i den første halvdel af 2019. Den endelige dato ventes dog fastsat på det næste bestyrelsesmøde, som er berammet til 21. februar.

Ud over Katja Hartvig og Tanja Marek er formanden, Helge Paulin også efter tur valg ved årsmødet, men han meddelt at han søger genvalg, og det samme har Niels Thomsen meddelt.

Bestyrelsen har besluttet ligesom ved tidligere årsmøder, at inviterer borgmester Jørn Pedersen (V) til at fortælle, hvor kommunen står i dag, og hvor den vil gå hen.

Udgivet i Vamdrup

Tirsdag kan du opleve teaterforestillingen om Emil fra Lønneberg.

Astrid Lindgrens skarnsknægt, Emil, kan nu opleves på scenen, når Folketeatret besøger Kolding Teaterforening med forestillingen ”Emil fra Lønneberg”. Det sker tirsdag den 12. februar.

Om forestillingen skriver Folketeatret:

Lindgrens elskede historie om ”EEEEMIL”, råber Anton Svendsen, så det runger i hele Katholt. Nu er Emil fra Lønneberg igen kommet galt afsted. ”Jeg gjorde det bare af godhed”, siger Emil, men det har far lidt svært ved at forstå, som han står dér med musefælden på storetåen. Emil er fuld af gode ideer – men det ender tit galt, og så må han en tur på værkstedet for at sidde og tænke lidt over sine gale streger, mens han snitter træmænd. Næsten 100 træmænd er det efterhånden blevet til.

Malkepigen Line er overbevist om, at Emil ender i helvede. Men Emils bedste ven, gårdskarlen Alfred og lillesøster Ida, synes begge, at Emil er god nok, præcis som han er. Og selvom mor Alma vrider sine hænder i fortvivlelse over Emils uheldige hittepåsomhed, så aner hun en kommende sognerådsformand i sin kærlige og kloge søn.

I Folketeatrets nye version af Emil fra Lønneberg er der gang i teaterlegen, når Emils hoved sidder fast i suppeterrinen; når Ida hejses op i flagstangen; når Kommandusen falder i Emils ulvefælde; når Emil holder gilde for sognets fattiglemmer, og når vi møder Tyttebær-Maja, Tumbe-Jokum, Bette-Rikke og alle de andre vidunderlige figurer fra Astrid Lindgrens fortælling om skarnsknægten med hjertet på rette sted.”

I rollerne som Emil og andet godtfolk fra Lønneberg ser vi Michael Slebsager, Peder Holm Johansen, Jesper Riefensthal, Morten Bo Koch, Sofie Alhøj, Tine Gotthelf, Lisbeth Gajhede, Christine Gaski, Siff Hebe Vintersol. Leiv Arne Kjøllmoen har instrueret.

Forestillingen starter allerede klokken 17 på Comwell Kolding Teater. Billetter kan købes på www.billetten.dk.

Udgivet i Kolding
Lørdag, 09 Februar 2019

Endnu engang besparelser

Læserbrev af Elvis Comic (S), byrådsmedlem, Gotthardpasset 8, 6000 Kolding.

Frustration, tankevækkende og chokerende at man endnu engang har et stort ønske om at spare på specialskolerne.

Det er ærgerligt, og det er vores svageste, der bliver taget som gidsel i sagerne. Socialdemokratiet ønsker ikke besparelser på 3,8 millioner kroner, som får kæmpe konsekvenser i forhold til de handicappede børn på specialskolerne og deres forældre. Det er ikke i orden!

Desuden er Dansk Folkeparti, SF, Radikale Venstre og Enhedslisten enige – men Venstre lader den nu gå til byrådet, hvor de kan samle et absolut flertal. Ærgerligt.

Det her drejer sig om specialskolerne, og børn med et handicap samt deres forældre som nu får et liv som er sværere end i forvejen, og de har det altså svært allerede nu – hvis nogen ville komme med den bemærkning. Fakta er bare at vi i vores kommune henover de sidste mange år, har sparet utrolig mange ressourcer på handicapområdet, og det kan vi ikke blive ved med.

Det skaber både bekymring hos de handicappede og specialskolerne, men også hos forældrene til de børn der rammes. Derudover er det en gevaldig forringelse af kvaliteten både for børn men også skolerne.

Vi arbejder med ”Borgerens centrum” i Kolding Kommune – men alligevel glemmer Venstre at sætte borgeren i centrum, når det gælder de mest svage. Ærgerligt.

Jeg er ellers tilhænger af, at vi i Kolding Kommune kendes på at tage os af de svageste borgere.

Udgivet i Læserbreve