Artikel filtreret på dato: Fredag, 08 Februar 2019

Fredag, 08 Februar 2019

Danmarks sjoveste job

Legoland søger lige nu 100 familier, som skal teste årets store nyhed, Legoland Castle Hotel, der åbner den 29. marts.

Når Legoland slår dørene op til sæson 51, bliver portene samtidigt åbnet til årets helt store nyhed - Legoland Castle Hotel. For at komme rigtig godt fra land er forlystelsesparken på udkig efter 100 testfamilier til at flytte ind og teste det nye hotel.

- Vi glæder os rigtig meget til at åbne vores nye LEGOLAND Castle Hotel, der så småt er ved at være klar til at tage imod de forventningsfulde gæster. For at sikre at alt er fuldstændig perfekt, søger vi lige nu 100 testfamilier til at komme og bo på de spritnye værelser og hjælpe os med at få skabt den bedste oplevelse, siger Legolands direktør, Christian Woller.

For at komme i betragtning til jobbet som testfamilie på Legoland Castle Hotel, skal man tilmelde sig lodtrækningen på www.legoland.dk senest den 17. marts.

Fantasien bliver til virkelighed

Hensigten med det nye Legoland Castle Hotel er at skabe oplevelser, der kan suge børnene helt ind i det magiske univers, der opstår mellem barn og Legoklods. Det vil de kommende testfamilier kunne se fra det samme sekund, de ruller ind på parkeringspladsen, hvor Lego byggede riddere og drager byder velkommen.

- Med Legoland Castle Hotel skaber vi et gennemført univers, der kommer til at overgå alt det, vi tidligere har formået. Det bliver et magisk sted for børnefamilier fyldt med eventyr og magi, og derfor er jeg også overbevist om, at børnene vil føle, de har boet på et ægte slot, når de kører hjem igen, siger Christian Woller.

I alt er der 142 værelser på Legoland Castle Hotel, og der venter testfamilierne et ophold blandt seje prinsesser, modige drageriddere eller tossede troldmænd.

Skal også teste nyt show

Fra den 4. maj bevæger magien fra Legoland Castle Hotel sig også helt ind i Legoland, når det storslåede riddershow ’Battle of The Brick’ indtager parken med levende heste og modige riddere.

- Vi glæder os rigtig meget til, at vores helt nye riddershow ’Battle of the Brick’ indtager Legoland i begyndelsen af maj. Derfor vil nogle af testfamilierne også komme på besøg i den periode, hvor de kan teste den ultimative Castle-oplevelse i form af overnatning på Legoland Castle Hotel og et storslået show i parken med lansekamp på hesteryg, sværdfægtning og seje stunts, siger Christian Woller.

Legoland Castle Hotel åbner den 29. marts, mens Battle of the Brick kan opleves fra 4. maj – 17. august.

Fakta

- Legoland søger i alt 100 testfamilier til at teste Legoland Castle Hotel i perioden fra uge 13-25.
- Deltagelse i lodtrækningen om at blive testfamilie foregår på www.legoland.dk
- Ansøgningsfrist for deltagelse i lodtrækningen: 17. marts

Udgivet i Syddanmark
Fredag, 08 Februar 2019

Godt arbejde af Stadsarkivet

Læserbrev af Søren Rasmussen (DF), medlem af Kulturudvalget, Primulavej 7, 6000 Kolding.

Kolding Stadsarkiv gør en fremragende indsats for, på en levende og interessant måde, at formidle vores lokalhistorie.

Det kan umiddelbart virke som en vanskelig opgave, at skulle gøre lokalhistorie på et stadsarkiv, interessant for børn og unge. Men ikke i Kolding Kommune. Her er det lykkedes de dygtige medarbejdere, at skabe forskellige meget attraktive tilbud til skolerne, hvor eleverne på nye og spændende måde lærer om vores historie.

Som et godt billede på hvor godt det lykkes, udtalte en af de skoleelever, der havde deltaget i et forløb: ”Når man bare hører ordet stadsarkiv, lyder det mega kedeligt. Men det var spændende at høre om, hvordan tingene fungerer”.

Et enigt Kulturudvalg har valgt, at støtte Stadsarkivet med midler til, at gøre indsatsen i forhold til skoleelever permanent. Det glæder mig meget. Vi kan være stolte af vores stadsarkiv, lederen Lene Wul, medarbejderne og de frivillige. De gør et fremragende stykke arbejde, som vi alle har glæde af.

Udgivet i Læserbreve

Geografisk Haves Væksthus danner i uge 7 ramme for nogle ganske særlige oplevelser for hele familien. Der er mulighed for at udfolde sine kreative evner med børn eller børnebørn i en fælles aktivitet, hvor man får sit hjemmelavede produkt med hjem.

Ugen starter med et Keramikværksted mandag den 11. februar hvor man i samarbejde med Handmade Home, som har både keramikværksted og butik i Kolding, kan lave en flot kop i ler. Der er instruktion hver hele time og man er under kyndig vejledning fra start til slut. Cirka to uger efter værkstedet er koppen blev brændt og man kan afhente den hos Handmade Homes keramikværksted.

Tirsdag er der tilbud om Pilefletterværksted, hvor Birkelev Naturkunst instruerer havens gæster i den smukke pileflettekunst. Alle deltagende får deres hjemmelavede kræmmerhus med hjem og kan efterfølgende hænge det op i deres egen have eller forære det til én, der har en have eller altan.

Onsdag er der fokus på biodiversitet i Insekthotelværkstedet. Man får mulighed for at bygge et flot insekthotel, som udover at være godt for insekternes overlevelse, også pynter i haven og vil være et spændende projekt at følge med i hen over sommeren.

Torsdag fyldes Væksthuset med en stemning af Emil fra Lønneberg, når der er Snitteværksted. Der vil være børnevenlige snitteknive og man kan give sig i kast med enten en ske eller smørekniv lavet af træ fra Geografisk Have. Her er som bekendt mange forskellige slags træ, så der er også specielle træsorter at få lov at bruge.

Fredag er der ligeledes materialer fra Geografisk Have i spil. Denne gang blomster, grene og planter når der afholdes Dekorationsværksted. Man laver en dekoration i en skål eller på en træskive, som afspejler årstiden og som kan nydes i hjemmet den efterfølgende tid.

Læs om tilmelding og priser på Geografisk Haves hjemmeside.

Udgivet i Kolding