Artikel filtreret på dato: Onsdag, 06 Februar 2019

Sagen om den dræbte polske skovarbejder på 37 år får nu den lokale folketingskandidat for SF til at rejse sagen i Folketinget.

En 37-årig polsk skovarbejder blev dræbt af et bøgetræ under en skovfældning, da han i januar arbejdede i et skovområde ved Taps, der ligger i nærheden af Christiansfeld. Arbejdstilsynet gav i den forbindelse et straksforbud til den ansattes virksomhed, fordi sikkerhedsafstanden ikke var overholdt.

- Det er en tragisk sag, hvor er menneske på arbejde dør, fordi sikkerheden ikke er i orden. Jeg er optaget af, at man er lige så godt uddannet som sine danske kollegaer, når man udfører arbejde i de danske skove, og derfor har jeg bedt SF på Christiansborg om at rejse denne sag, fortæller folketingskandidat for SF, Karina Lorentzen fra Kolding, i en pressemeddelelse.

Karina Lorentzen beder ministeren bekræfte, at hændelsen er sket i en statsskov samt klarlægge, om den polske skovarbejder havde uddannelse og var ansat på danske løn- og arbejdsvilkår.

- I Danmark bør danske løn- og arbejdsvilkår samt uddannelse være udgangspunktet, og især hvis man arbejder for de danske myndigheder. Derfor optager det mig, om danske myndigheder skulle have et ansvar her, forklarer hun.

Naturstyrelsen har tidligere været i søgelyset for social dumping, hvor en række litauere klagede til 3F over, at høstede pyntegrønt til lave lønninger.

Udgivet i Taps

Søren Rasmussen (DF) har valgt sangene til "Månedens sange".

Når Bente Ibenfeldt torsdag den 7. februar klokken 17 spiller til ”Månedens sange” på Kolding Bibliotek, er det seniorudvalgsformand og viceborgmester Søren Rasmussen som har valgt og præsenterer sangene.

På repertoiret er bl.a. sangen ”Du er mit Danmark”, som komponist Bente Ibenfeldt har skrevet sammen med Sabina Haugaard Stuke. Sangen er en smuk hyldest til Danmark og Dannebrog, og blev uropført i Sankt Nicolai Kirke på Valdemarsdag i 2016. Originaloptagelsen med solotrompetist Kenneth Stenum og Bente Ibenfeldt ved flyglet, findes på Youtube. Flyverhjemmeværnets Musikkorps, Kolding, har derefter opført hyldesten til fællessang hvert år på Valdemarsdag med Danmarks-Samfundet som arrangør.

Flemming Neergård Pedersen fra Sønderborg, har lavet et arrangement for brassband og organist Inga Lindmark står for et korarrangement.

Sangen blev blandt andet sunget til frivilligfesten i Kolding i 2016.

"Månedens sange" løber af stablen torsdag klokken 17 på Kolding Bibliotek.

Udgivet i Kolding
Onsdag, 06 Februar 2019

Lastbil spærrede motorvej

Motorvejen åbnes tidligst ved 19.45-tiden, oplyser Vejdirektoratet. **Artiklen er opdateret, da motorvejen er genåbnet**

En lastbil er sent onsdag eftermiddag forulykket på motorvejen mellem Kolding S og Vonsild, oplyser Vejdirektoratet.

Det har skabt gene for trafikken, da motorvejen både har været helt lukket og delvist spærret.

Kort før klokken 19.30 oplyser Vejdirektoratet, at strækningen nu igen er helt spærret. Det sker for at bjærge lastbilen, der tidligere forulykkede på motorvejen.

I følge Vejdirektoratet genåbnes strækningen tidligst klokken 19.45.

Det er ikke lykkedes Kolding Netavis, at få en kommentar fra Sydøstjyllands Politi.

OPDATERING KL. 20

I følge Vejdirektoratet er motorvejen nu genåbnet.

Udgivet i Vonsild

I dag, onsdag, lancerer fagbevægelsen en kampagne mod den voksende ulighed. Ifølge tal fra FH er uligheden vokset gennem de seneste 10 år i Kolding, og det er et problem, mener SF’s folketingskandidat Karina Lorentzen.

I Kolding ejer de 100 rigeste indbyggere lige så meget 31.000 tilsammen af de borgere, som tjener mindst i Kolding Kommune. Således ejer de 10% rigeste i Kolding Kommune 44,3% af formuen, skriver Karina Lorentzen (SF) i en pressemeddelelse.

Samtidig har den rigeste tiendedel i Kolding Kommune fået 13,5% flere penge i mellem hænderne, mens den fattigste tiendedel er blevet 5,3 % fattigere. Det betyder, at uligheden er vokset med 42,8% på 10 år.

Det viser tal fra fagbevægelsen, og det mener SF’s folketingskandidat Karina Lorentzen er voldsomt.

- De her tal viser, at nogle få i vores samfund sætter sig på formuerne. Det skaber store forskelle i vores samfund, når afstanden mellem rig og fattig bliver for stor, og det truer både trygheden og sammenhængskraften, mener Karina Lorentzen, folketingskandidat for SF og socialudvalgsformand.

- I stedet for evindelige skattelettelser til dem, der tjener mest, bør vi investere i trygheden i uddannelser for alle og ordentlig hjemmepleje og sygehuse for det brede flertal, som ikke bare kan gå ud og købe sig til ekstra ydelser.

SF vil lægge skat på formuerne

Op til partiets 60 års fødselsdag lancerede SF et skatteudspil, hvor et af forslagene var at indføre en formueskat. Det vil SF blandt andet for at begrænse uligheden, hvor penge ofte går i arv og hvor ”penge tjener penge”. Ifølge partiet skal de penge bl.a. investeres i velfærd, fx flere pædagoger og sygeplejersker.

- En genindførsel af formueskatten vil lægge en dæmper på forskellene og uligheden, og samtidig vil vi sikre penge til velfærden. Det er er en vigtig prioritet for SF sammen med en skat på aktieindkomster, så de højeste indkomster ikke bare kan reducere deres bidrag til samfundet ved at tjene penge på andet end arbejdsindkomster, forklarer Karina Lorentzen.

Du kan se tallene fra LO her...

Udgivet i Kolding