Artikel filtreret på dato: Onsdag, 27 Februar 2019

Alle elever på Designskolen Kolding er sendt hjem.

Designskolen Kolding har sendt alle sine elever hjem. Årsagen er et udbrud af virus, oplyser skolen ved indgangen til skolen.

I følge TV Syd er op mod 100 elever allerede ramt af virussen. I følge skolen er der tale om en ekstrem smitsom virus, der giver kvalme, diarre, hovedpine og opkast.

En række elever på skolen har eksamener i denne uge, men de er aflyst, skriver TV Syd.

Designskolen Kolding venter først at åbne igen på mandag.

Udgivet i Kolding
Onsdag, 27 Februar 2019

Bygning 5 fylder år

Bygning 5 fylder to år og udstiller i Nicolai Kunst & Design.

I anledning af Bygning 5s to-års fødselsdag fylder husets brugere Nicolai Kunst & Design med lidt af at det, de har skabt siden februar 2017 under titlen 2Bygning 5 Udstiller”. Udstillingen kan opleves fra 2. – 31. marts, og der er fernisering fredag d. 1. marts i tidsrummet 15.00 til 17.00.

Folkene bag Print Klub, der er en række workshops om serigrafi, viser en nogle af deres print frem, skriver Nicolai Kultur i en pressemeddelelse.

Fotografen Peberman udstiller en lang række fotos fra Bygning 5 men også fra resten af Nicolai komplekset. Det er blandt andet billeder fra tegneworkshops, Lightfestival og meget andet, der kommer på væggene.

Udstillingen giver et bredt billede af, hvad Bygning 5 har lavet og bidraget med i Nicolai komplekset de to år huset har været åbent for Koldings borgere.

Udgivet i Kolding
Onsdag, 27 Februar 2019

Sylvester flytter i nye lokaler

Sylvester er flyttet til Koldings industriområde vest for byen.

For to år siden fik Sylvester A/S den landsdækkende forhandling af Volvo kompaktmaskiner. Nu er firmaet netop blevet forhandler af Gehl minilæssere fra de nye lokaler i Koldings vestlige industriområde.

- Vi er nu kommet tættere på byen og ligger i et område, hvor der i forvejen er håndværkerbutikker, så mindre entreprenører, anlægsgartnere og håndværkere er vant til at komme her i området. Før lå vi lidt isoleret i det nordlige Kolding udenfor motorvejen, siger Tom Sylvester, da firmaet præsenterer de nye lokaler for kunderne ved et åbent hus.

- Vi har set frem til at præsentere Gehl for en større kundekreds, blandt andet fordi forhandlingen af Gehl kommer på udtrykkeligt ønske fra kunderne. Vi har fået mange forespørgsler på en læssemaskine, der kan transporteres på en trailer, og der er Gehls modeller perfekte.

- Læssemaskinerne fra Volvo er lidt for store til at kunne flyttes på en trailer. Dermed er de to produkter heller ikke i konkurrence, men de supplerer hinanden godt. Det er begge kvalitetsprodukter, som passer til vores primære kunder, siger Tom Sylvester.

Der var mange repræsentanter for mindre entreprenører, anlægsgartnere, brolæggere og håndværkere, der mødte op for at se de nye lokaler og produktnyhederne.

Udgivet i Kolding
Onsdag, 27 Februar 2019

Tour de France i Kolding

Læserbrev af Knud Erik Langhoff, folketingskandidat og formand for den Konservative vælgerforening i Kolding, Mariavej 9 6091 Bjert.

Kan blive til en folkefest og er et kæmpe potentiale for markedsføring af Kolding.

Tour de France – kunne omdøbt blive til ”Tour de Kolding”. Turen igennem Kolding Kommune som underholdning for en rigtig stor folkemængde, med et kæmpe potentiale for markedsføring af Kolding kommune overfor rigtig mange både danske og udenlandske gæster og fjernseere, ja det bliver stort.

Omkostningerne for Kolding Kommune ser ud til at blive yderst begrænsede, og ingen ved endnu hvor stor markedsføringsværdien for kommunen er. Men den er nok ikke væsentlig lavere end et tidligere arrangement for en forhenværende Amerikansk præsident der blev afholdt i 2018. Og så er det en folkelig happening for den brede befolkning og ikke bare for den eksklusive borgere med guld på kistebunden.

Derfor fuld opbakning fra Den Konservative Vælgerforening til at Kolding Kommune sørger for rigtig gode vej forhold for cyklister og god logistik m.m. for de mange gæster, som Tour de France igennem Kolding vil bringe.

Vi skal selvfølgelig udnytte muligheden for markedsføring af store dele af kommunen, - det ligger lige til højrebenet.

Lad os i Kolding komme ”op på cyklerne”, søge indflydelse ved planlægningen og bidrage med det der er nødvendigt for at få det optimale ud af ”Tour de Kolding 2021”.

Udgivet i Læserbreve
Onsdag, 27 Februar 2019

Mød Thomas Korsgaard i Kolding

Litteratur6000 inviterer til forfatteraften med den unge og talentfulde forfatter Thomas Korsgaard, som fik meget stor mediebevågenhed for sin debutroman "Hvis der skulle komme et menneske forbi fra 2017".

Allerede året efter udkom så fortsættelsen En dag vil vi grine af det. Romanerne, som er delvist selvbiografiske, har drengen Tue i fokus og udspiller sig i flækken Nørre Ørum ved Skive, hvor Thomas Korsgaard (født 1995) selv er vokset op.

Tues hjem har ikke mange ressourcer, hverken økonomisk, socialt, kulturelt eller følelsesmæssigt: gældsplaget landbrug, ludomani, fysisk og psykisk vold, depression.

Det er barske betingelser for børnene i denne dysfunktionelle familie. I den virkelige verden rev Thomas Korsgaard sig løs som 17-årig og flyttede til København, og det blev afsæt for romanen om omsorgssvigt i en hårdt prøvet og presset familie i udkantsdanmark.

Selvom emnet er dystert er fortællingen berettet med en underspillet sort humor, sørgmuntert og tragikomisk. Den er ikke selvmedlidende og den fordømmer ikke nogen. Thomas Korsgaard skriver om det han er vokset op med og som han kender til: ensomhed, afmagt, afstumpethed og ydmygelser. Eller med et andet ord: om taberne i underdanmark.

Med sine to romaner har Thomas Korsgaard givet stemme til en del af Danmark, som man sjældent møder i litteraturen.

Foredraget finder sted på Kolding Bibliotek torsdag den 14. marts klokken 19. Det koster 90 kr. at deltage i foredraget og medlemmer af Litteratur6000 får rabat. Det opfordres til, at man køber billet på www.litteratur6000kolding.dk, da flere end 100 allerede har købt billet.

Udgivet i Kolding