Artikel filtreret på dato: Tirsdag, 26 Februar 2019

Tirsdag, 26 Februar 2019

Hvorfor straffe 10-årige?

Læserbrev af Karina Lorentzen (SF), folketingskandidat, Sindalvej 4, 6000 Kolding.

Regeringen har bestemt at unge, der laver kriminalitet af en vis kaliber, skal for et ungdomskriminalitets nævn. Dermed nedsættes den kriminelle lavalder til 10 år – systemet er retssagslignende, men med færre retssikkerhedsgarantier end i det almindelige system. Det sker på trods af alle eksperters anbefalinger om det modsatte.

Som kommune skal vi selvfølgelig efterleve loven. Men udover jeg personligt er uenig i, at børn ned til 10 år kan udsættes for rettergangslignende sager, er det også voldsomt at lave et helt nyt system for de 12 unge årligt (i Kolding), som man skønner ender her. Pengene kunne lune en hel del andre steder.

Endnu har Kolding ikke leveret en ung til Ungdomskriminalitetsnævnet. Men prøv lige at tænk på dig selv – eller dine egne børn, da I var 10 år. Var I store nok til at overskue konsekvenserne af deres handlinger? Nej, vel? Børn eksperimenterer med at stjæle og lave hærværk, men det bliver sjældent hærdede kriminelle. Som regel virker det i forhold til det fleste at blive opdaget og hjulpet til at forstå, det var forkert.

Det er svært at forstå den brændende platform for denne nyindretning af loven. Kriminaliteten har været faldende i mange år. I første halvdel af 2017 var der 22 sigtelser for unge under 15 år her i kommunen – som regel for hærværk eller tyveri. I 2018 var tallet faldet til 11.

Er der slet ikke noget godt at sige om det nye system? Jo, at det går hurtigt med at få sat konsekvensen i værk. Det duer ikke, at en kriminalitetstruet ung skal vente på, hvad der skal ske. Men det kunne godt være klaret ved at sætte flere penge af til forebyggelsen i det sociale system.

Udgivet i Læserbreve
Tirsdag, 26 Februar 2019

Britta Nielsens hus til salg

Den svindelsigtede Britta Nielsens villa på Hvidovrevej i Hvidovre nær København har netop ramt det danske boligmarked.

For den i alt 174 kvadratmeter store villa skal interesserede købere betale 4.750.000 millioner kroner.

Prisen er noget over den, Britta Nielsen selv gav for adressen tilbage i sommeren 1986. Ifølge oplysninger fra Boliga købte hun nemlig adressen for 1,19 millioner kroner. Det skriver Boliga.dk.

Huset er til salg hos mæglerfirmaet Home Hvidovre, og i deres salgsopstilling beskriver de 30’er-villaen som en "spændende ejendom med rigtig mange muligheder". Og overfor Ekstrabladet forklarer ejendomsmægler Martin Porsmose fra Home Hvidovre, at der allerede har været en del forespørgsler på ejendommen.

Under gennemsnittet

Hvidovre er blandt landets dyrere kommuner. I 2018 blev områdets villaer og rækkehuse i gennemsnit solgt for lige godt 29.500 kroner pr. kvadratmeter, hvilket gjorde kommunen til den 12. dyreste at købe hus i sidste år.

Ser man alene på det nærområde, Britta Nielsens hus ligger i, er kvadratmeterne her udbudt til salg for en pris på godt 32.700 kroner, hvilket placerer Nielsens hus' kvadratmeterpris 17 procent under områdets gennemsnit.

Britta Nielsen blev i efteråret anholdt i Sydafrika mistænkt for underslæb for 111 millioner kroner. Sagen fik øjeblikkeligt offentlighedens interesse, og vinteren igennem har interesserede kunne følge med i sigtelserne, der foruden Britta Nielsen selv også tæller hendes søn og to døtre.

Udgivet i Kendte
Tirsdag, 26 Februar 2019

Kolding får igen en BR-butik

Salling Group offentliggør nu placeringen af 11 nye butikker.

BR vil i løbet af de kommende måneder åbne 26 butikker i Danmark. I kølvandet på de første annoncerede butiksåbninger er kæden nu klar med yderligere 11 adresser, hvor BR vil slå dørene op og byde indenfor i en ny legetøjsbutik.

Og her afsløres det, at der atter kommer en BR-butik i Kolding. Det er på adressen Egtved Allé 3.

- Opbakningen til BR fra alle egne af Danmark har været overvældende. Der er ingen tvivl om, at den glade fætter med bjørneskindshuen kan noget særligt for danske børn og børnefamilier. Derfor er jeg glad for, at vi har alle de kommende butikker på plads, og vi ser frem til at åbne alle 26 i den kommende tid, fortæller BR-kædens nyudnævnte chef Charlotte From i en pressemeddelelse.

Der skal besættes 300 stillinger i de i alt 26 butikker. Butikkerne vil åbne i løbet af de kommende måneder, oplyses det.

Udgivet i Kolding

Karina Lorentzen rejser nu sagen om lægen i Christiansfeld, der tilbyder Preminum-abonnementer mod betaling. Hun frygter A og B-hold i sundhedssystemet.

Christiansfeld har fået en ny læge. Han tilbyder et premium-abonnement til dem, der vil have ekstra services og kan betale for dem. Det koster 799 kroner om måneden, og kan f.eks. bruges af den travle person, der har brug for at få taget en blodprøve på sin arbejdsplads fremfor at køre ned til lægen. Det skrev BT den 19. februar.

Det bekymrer SF’s folketingskandidat Karina Lorentzen, der har rejst sagen i Folketinget.

- Jeg synes, at dette er et brud med ligheden i sundhedssystemet. Det deler danskernes sundhed op indfører brugerbetaling af bagvejen for dem, der har pengepungen i orden. Det er ikke ok, mener Karina Lorentzen.

Karina Lorentzen er imod brugerbetaling i sundhedssystemet, og derfor har hun bedt Kirsten Normann Andersen, der er sundhedsordfører for SF på Christiansborg, om at få ministeren til at forholde sig til sagen.

- Hvis det her er lovligt, mener jeg, da skal gribes ind. Der er mange andre end dem, der har råd til sådan en service, der er udfordrede af lægens åbningstider. Der er rigtigt mange, som arbejder på faste tidspunkter og ikke bare kan tage fri, siger hun.

Spørgsmålet til ministeren

Hvad er ministerens kommentar til artiklen »Praktiserende læge tilbyder ekstra service: Bliv »premium-medlem« for 799 kroner« i BT den 19. februar 2019, og mener ministeren, at det er ok, at det primære sundhedssystem deles op i to servicesystemer, et A- og B-hold, hvor dem, der betaler, kan springe køen over til vaccination eller modtage hjemmebesøg?

Udgivet i Sundhed