Artikel filtreret på dato: Mandag, 25 Februar 2019

Bowlingklubben Trekanten KIF skal spille Champions Leauge i Tilburg i Holland på lørdag, den 2. marts.

Det er et nyt koncept, som prøves af i Europa, hvor mesterklubhold mødes. Der spilles et holdformat, kaldet Bakersformat, som endnu ikke spilles i Danmark, men internationalt.

Spillet består af 10 ruder og dette format, hvor fem atleter skiftes til at spille en rude, betyder, at hver atlet spiller to ruder i den samlede serie og score.

Sportschef Jan Andersen fra BK Trekanten KIF glæder sig meget til at skulle til Holland.

- Det bliver en oplevelse af de helt store med det hold vi har. Vi har en stor styrke i holdsamarbejdet, og har et rigtigt højt niveau. Det at kunne konkurrer med mestre fra og i andre lande, vil give os stor styrke frem mod forårets opgaver, hvor vi bl.a. skal forsøge at gentage vores DM-succes, fortæller Jan Andersen.

Det stiller store krav til holdsammensætningen og holdspillet. Det er et format, som tidligere er blevet spillet i Danmark, men har været taget af programmet, hovedsageligt fordi det også blev skrottet internationalt. Nu er det tilbage, og det tiltaler formand for BK Trekanten KIF, Ole Stampe helt vildt.

- Det betyder, at holdspillet bliver en endnu større faktor, og det kan jeg godt lide, siger Ole Stampe.

Holdet til dysten i Holland, som fire gange i træk har vundet det danske mesterskab i 5-mandshold, er: Jan Andersen, Mik Stampe, Tim Stampe, Anders Lousdal og Steffen Tang-Petersen.

Udgivet i Bowling
Mandag, 25 Februar 2019

Bevar Karen Blixen Skole

Læserbrev af Hans Holmer (SF), medlem af Børne- og Uddannelsesudvalget, Skovbogade 8, 6000 Kolding.

Karen Blixen Skolen skal ikke sammenlægges med Bakkeskolen. Det eneste, de to skoler har til fælles, at de tilfældigvis deler samme adresse. Nuvel, det er måske sat lidt på spidsen, men min pointe er, at det er to skoler, som har vidt forskellige udgangspunkter og forskellige målsætninger.

Alle børn på Karen Blixen Skolen er kognitivt sårbare, og 80% af børnene har andre vanskeligheder som diagnoser og socio-emotionelle vanskeligheder, der påvirker deres forudsætninger for at lære.

Karen Blixen Skolen har i dag egen ledelse og skolebestyrelse. Den konstruktion betyder, at skolen både har direkte adgang til skolechefen og børn- og uddannelsesdirektøren, hvilket gør det muligt at synliggøre skolens kompetencer. Samtidig giver en selvstændig skolebestyrelse også forældrene en direkte stemme til både ledelsen og forvaltningen.

Jeg tror, det bliver svært at engagere forældrene i en skolebestyrelse i folkeskolen, hvor 95 % af snakken vil handle om, hvad der sker på en folkeskole, og hvilke visioner og principper folkeskolen skal have. Dermed har de to skoler vidt forskellige interesser og eleverne på Karen Blixen skolen risikerer at blive overset.

Ved at bevare Karen Blixen Skolen som en selvstændig skole sikres børnenes fremtidige uddannelsesmuligheder, hvilket også vil have betydning for den støtte, de kan få brug for af kommunen som voksne.

Elevgruppen har formentligt muligheder, som peger mod FGU og STU, og forældre og børn har derfor behov for at blive rustet til dem.

Dette kræver en professionel indsats fra medarbejderne i samarbejde med ledelsen og UU. Kort sagt: Karen Blixen Skolen skal bevares som en selvstændig skole.

Udgivet i Læserbreve
Mandag, 25 Februar 2019

Cykelsti på hele Hylkedalsvej

Læserbrev af Karina Adsbøl (DF), MF, handicapordfører, Koldingvej, 6580 Vamdrup.

Der var på et tidspunkt store planer for en Synergi-park fra Kolding. Nordic Synergy Park skulle bestå af et bånd af arealudlæg til erhvervsudvikling mellem Kolding, Vamdrup og Lunderskov, hvor der også skulle være flere cykelstier.

Ideen blev efterfølgende skrinlagt, blandt andet pga. manglende salg af erhvervsgrunde. Men det ændrer ikke på, at der fortsat er et stort behov for at etablere ca. 2,5 km. cykelsti på Hylkedalsvej ud til Koldingvej for at skabe større trafiksikkerhed og mere tryghed for cyklisterne på denne strækning.

Således vil man få cykelsti hele vejen fra Vamdrup til Kolding, og som en positiv sidegevinst vil flere måske blive tilbøjelige til at skifte bilen ud med cyklen, hvis forholdene forbedres for cyklisterne.

Udgivet i Læserbreve

Den årlige gymnastikopvisning finder sted i april.

Vonsild Gymnastikforening har offentliggjort datoen for årets gymnastikopvisning. Det bliver lørdag den 6. april.

Her skal gymnasterne - både børn og voksne - vise, hvad de har arbejdet med i løbet af vinteren.

Traditionen tro startes der med indmarch, fællessang og opvarmning klokken 9.30. Efter planen er der faneudmarch klokken 13.

Gymnastikopvisningen finder sted i Vonsild Hallen. Det koster 30 kroner for voksne samt 15 kroner for børn at komme ind. Der kan betales med kontanter eller Mobilepay.

Udgivet i Sport

En lang og tung lastbiltransport er strandet i Lunderskov på grund af tågen.

En lastbil fra transportfirmaet Mammoet i Brande strandede søndag aften i Lunderskov på grund af den tætte tåge. Lastbilen har siden holdt på Tværvej.

Men hvis vejrguderne viser sig fra sin venlige side, så kan lastbilen snart komme videre mod sin destination - Esbjerg:

- Den seneste melding er, at vi kan køre ved 18-tiden (mandag, red.), fortæller lastbilchaufføren til Kolding Netavis.

Chaufføren tilføjer, at det ikke er første gang man prøver at holde stille på grund af tåge.

Udgivet i 112

Abe-prisen overrækkes den 3. marts.

Tilbage i 2010 stiftede skuespillerholdet på den Reumert-vindende forestilling Breaking the Waves en pris, som hvert år siden er blevet tildelt et særligt engageret teatermenneske. Prisen er opkaldt efter en lille mekanisk abe, som spillede en vigtig rolle i Breaking the Waves.

Årets modtager af "Aben" er Pelle Koppel. Pelle Koppel, der er stifter og leder af Teater V, har i over 20 år har været en stædig og vedholdende ildsjæl i den danske teaterverden. Udover sit daglige virke på Teater V driver Pelle Koppel forlaget Koppelwrite og har desuden taget initiativ til og skabt en manuskriptkonkurrence for debuterende dramatikere, som hele den danske scenekunst får glæde af. Også i Pelle Koppels fritid fylder teatret. Pelle Koppel ser stort set alt hvad der spilles på de mange store og helt små scener og han overværer også elevforestillinger på alle de tre skuespillerskoler rundt om i Danmark.

Sophie Lauring, direktør på Mungo Park Kolding, uddannet skuespiller og medstifter af prisen, fortæller:

- Legatets formål er at yde støtte og opmuntring til et teatermenneske som skaber noget nyt, arbejder uselvisk, idealistisk, generøst og innovativt. Der er nærmest ikke en dag, hvor Pelle ikke sidder i en teatersal i Danmark eller i udlandet. Hans engagement er enormt og det fokus, som Pelle sætter på dansk teater, er uvurderlig.

Tidligere modtager af prisen er blandt andre Kristoffer Fabricius, Johanne Dal-Lewkovitch, Søren Hauch-Fausbøll og Mads Nørby.

Abe-prisen overrækkes til Pelle Koppel søndag den 3. marts klokken 12 på Mungo Park Kolding og alle interesserede er velkomne. Dørene åbner klokken 11.30.

Med Abe-prisen følger et hæderslegat på 15.000 kroner.

Udgivet i Kolding

Politiet vil stoppe uopmærksomme bilister.

I januar 2019 har flere end 1.230 trafikanter fået en bøde for at bruge håndholdt mobil, mens de kørte i trafikken. Det viser nye tal fra Rigspolitiet. I denne uge gennemfører politiet en landsdækkende kontrol af uopmærksomme bilister. Det sker som opbakning til den aktuelle kampagne 'Læg mobilen, så er du lægger – kør bil, når du kører bil'. Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

En bilist kører ud af vejen slingrer fra side til side. Det viser sig, at føreren sidder og roder med sin mobil, mens han har foden på speederen og kører 80 km/t.

Det syn møder politiet alt for ofte, når de laver færdselskontrol. Nye tal fra Rigspolitiet viser nemlig, at alene i januar i år har politikredsene delt 1.232 bøder ud til trafikanter (biler, varevogne, lastbiler, busser, scootere og cyklister), der brugte deres mobil håndholdt, mens de kørte i trafikken.

- Mobiltelefoner, GPS, computere og papirer er nogle af de fysiske ting, trafikkanter lader sig distrahere af, når de færdes i trafikken, men dagdrømmeri, træthed og stress fjerner også fokus, og alle faktorer er hyppige årsager til manglende op-mærksomhed i trafikken. Der er uopmærksomhed involveret i cirka hvert tredje trafikdrab på vejene i Danmark. Derfor er det vigtigt, at trafikkanterne har fokus på trafikken, når de færdes på vejene, siger politiassistent Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

253 har mistet livet

I de seneste uger har en landsdækkende kampagne fra Rådet for Sikker Trafik, Forsikring & Pension samt landets kommuner mindet trafikanterne om, at når de sidder bag rattet, så skal de holde fokus på trafikken.

I en periode fra 2012 – 2017 har 253 personer mistet livet i trafikken i ulykker, hvor de selv eller andre har været uopmærksomme, hvilket svarer til ca. 1/3 af alle dræbte i den nævnte periode. Dertil kommer en masse tilskadekomne personer, som ikke er opgjort.

Det er på den baggrund at den landsdækkende kampagne "Læg mobilen, så er du lægger - Kør bil, når du kører bil" vil have flere til at koncentrere sig, når de kører ude i trafikken.

Så langt kører du i blinde

Hvis du kigger på din mobil i fire sekunder, så har du kørt så langt i blinde:

50 km/t.: 56 meter
80 km/t: 89 meter
110 km/t: 122 meter

Fakta

I en tredjedel af alle trafikulykker er uopmærksomhed en afgørende faktor

I gennemsnit foretager vi os distraherende ting i 30% af den tid, vi kører bil

70 % af dét, der distraherer os, foregår inde i bilen

Gode råd

Drop mobilen og sociale medier, når du kører bil.
Hold ind til siden, hvis du skal indstille din GPS eller ringe.
Hold ind til siden og få ro i bilen, hvis børnene er urolige og kræver din opmærksomhed.
Lad være med at lede efter ting, du taber. Kør ind til siden - eller vent til du kommer frem.
Kig på trafikken, også mens du taler med dine medpassagerer.
Få andre i bilen til f.eks. at skrue låget af din vandflaske, taste på GPS, række dig solbriller etc.

Kilde: Rådet for Sikker Trafik

Udgivet i Syddanmark