Artikel filtreret på dato: Fredag, 22 Februar 2019

Traditionen tro dyster 10 sange mod hinanden i Dansk Melodi Grand Prix 2019.

Men ifølge Melodi Grand Prix-ekspert Johann Sørensen så er det reelt kun to af sangene, som i sidste ende kommer til at kæmpe om sejren i Boxen i Herning. Det er Oddset-spillerne hos Danske Spil helt enige i, skriver Danske Spil i en pressemeddelelse:

- Første gang du hører en ny Grand Prix-sang, så skal den sætte sig fast med det samme. Gør den ikke det, så vil den med stor sandsynlighed have svært ved at klare sig godt i Danmarks ældste tv-program. Da jeg hørte årets sange for første gang, var der kun to sange som satte sig fast, og som efter min vurdering har et internationalt format, fortæller Johann Sørensen.

De to sange, som ifølge Johann Sørensen kommer til at kæmpe om sejren, er sang nummer 7 ”League of Light” med Julie og Nina og sang nummer 9 ”Love is Forever” med Leonora.

- I en tid hvor ingen danske sangere fra den etablerede musikbranche vil have noget med Melodi Grand Prix’et og gøre, så er det dejligt befriende at se, at Julie Berthelsen har modet til at deltage sammen med Nina, og jeg ser ”League of Light”, som det mest komplette bud på en vinder af dansk Melodi Grand Prix 2019, lyder det fra Johann Sørensen som uddyber:

- ”League of Light” er simpelthen årets bedst velproducerede bidrag med det stærkeste omkvæd, og at Julie og Nina synger noget af nummeret på grønlandsk gør sangen unikt, og dermed skiller den sig ud fra mængden på en meget smuk og i øjenfaldende måde med mulighed for at lave et fantastisk sceneshow.

Hvis ikke det bliver de to grønlandske kvinder, som løber med sejren, så mener Johann Sørensen, at den tidligere skøjteprinsesse Leonora er et godt bud på en vinder af dansk Melodi Grand Prix 2019.

- Med sin internationale slutning på sangen, som rummer flere sprog, så har ”Love is Forever” en international appel, og så er den meget enkel og melodiøs i sit udtryk, hvilket er en opskrift, som Portugal havde stor succes med, da de vandt Eurovision i 2017, siger Johann Sørensen.

Han ser dog også en svaghed ved ”Love is Forever”.

- Den er næsten for pæn og ufarlig, og så minder den en smule om ”Starlight”, som sidste år måtte nøjes med den utaknemmelige andenplads, og det kan meget vel også blive tilfældet for ”Love is Forever”, spår Johann Sørensen.

Spillerne er enige

Hos Danske Spils oddssættere kan man da også tydeligt se et mønster i de indsatser, der er sat på, hvem der vinder årets Melodi Grand Prix.

- Næsten 50 % af omsætningen er kommet på Leonora og ”Love is Forever”, der lige nu ligger i odds 2,00. Det er også vores favorit, så både spillerne, eksperten og oddsætterne er ret enige op til showet, siger Peter Emmike Rasmussen, oddsansvarlig i Danske Spil.

Umiddelbart efter sang nr. 9 tror spillerne, ligesom eksperten, mest på sang nummer 7 ”League of Light” med Julie og Nina.

- Ca. 22% af omsætningen er sat på Julie og Nina som vinder, der også er Danske Spils runner-up til odds 2,80. Efter det er det lidt spredt, hvad spillerne har oddset på. Dem de tror mindst på som vinder er Leeloo, Teit Samsø og Sigmund. Der er vi i Danske Spil ret enige, og giver odds 40, 00 på Sigmund og Teit Samsø, siger Peter Emmike Rasmussen.

Det danske Melodi Grand Prix afholdes lørdag aften klokken 20 og kan ses live på DR1.

Udgivet i Kendte

Nicki Bille har sat sin lejlighed i Sydhavnen til salg.

Den landskendte fodboldspiller Nicki Bille har netop udbudt sin 95 kvadratmeter store lejlighed på Sluseholmen til salg, skriver boligsiden Boliga.

For adressen skal den tidligere BK Frem-, FC Nordsjælland-, Esbjerg- og Lyngby-spiller have 3.695.000 kroner. Dermed er lejligheden udbudt til salg for en kvadratmeterpris, der ligger meget tæt på gennemsnittet i det eksklusive område.

I følge tal fra Boliga er Nicki Billes lejlighed nemlig udbudt til salg beskedne to procent billigere end gennemsnittet for området.

Den nye ejer af adressen kan se frem til at rykke ind i en lejlighed, som Estate Sydhavnen, der står for salget, beskriver som en livsnyderlejlighed med en utraditionel planløsning i et hipt område. Lejligheden ligger således tæt på Fisketorvet, Vesterbro og Kødbyen i det indre København.

Eksklusivt område

Nicki Bille købte ifølge oplysninger fra Boliga.dk selv Sluseholm-lejligheden tilbage i 2012, hvor han svingede støvlen i det spanske. Den gang lød prisen for den blot fire år gamle lejlighed på lige knap 2,5 millioner kroner.

Der er altså udsigt til en økonomisk gevinst til den 31-årige kendis, der senest har været på fornavn med danskerne i forbindelse med en episode i julen, hvor Bille blev skudt i armen.

Drømmer Bille om at konvertere de gamle kvadratmeter til nye inden for hovedstadens kommunegrænser, kan det da også blive nødvendigt med lidt ekstra på kistebunden.

Sammenligner man januar 2019 med samme måned sidste år, er lejlighedspriserne i Københavns Kommune nemlig steget med tre procent, således at lejlighederne i januar i år ramte markedet til en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 45.898 kroner.

Udgivet i Kendte

En sydlig ringvej ved Vonsild og Dalby kan være på vej. Nu arrangerer kommunen et informationsmøde.

Hvor skal en ny ringvej syd for Vonsild-Dalby ligge, og hvad er konsekvenserne for trafik, miljø, landskab, beboere i området, osv.? Alt det kan du blive klogere på, når Kolding Kommune inviterer til informationsmøde om en mulig sydlig ringvejsforbindelse, skriver Kolding Kommune.

Mødet holdes tirsdag den 5. marts, klokken 19-21, på Dalby Skole, Indskolingen, Skoletorvet, Dalbyvej 97. På grund af skoleombygning opfordres deltagere i bil til at parkere på den nye p-plads ved Ankerhusvej.

På mødet præsenteres en ny rapport, som er behandlet og vedtaget i kommunens Teknik- og Klimaudvalg. Rapporten fastlægger linjeføringen af en mulig ringvej og beskriver miljøkonsekvenserne for både mennesker og natur. Du kan møde politikere fra Teknik- og Klimaudvalget samt trafikplanlæggere og andre fagmedarbejdere.

Samtidig er den nye rapport sendt i offentlig høring frem til 27. marts 2019. I den periode har alle mulighed for at komme med kommentarer til planen.

Når høringssvarene er behandlet, skal sagen behandles politisk. Hvis byrådet til august siger god for planen, er der givet tilladelse til anlægge en ny ringvej. Herefter har kommunen tre år til at komme i gang med anlægsarbejdet. Politikerne har endnu ikke afsat penge til den planlagte ringvej.

Om ringvejen

Den 5,2 km lange ringvej mellem Vonsildvej ved Ødisvej og Skamlingvejen ved Skartved skal bidrage til at aflaste trafikken og øge fremkommeligheden.

Udgivet i Vonsild

-Måske er der brug for nytænkning, siger formanden.

Frivillige hænger ikke længere på træerne og lige til at plukke ned. Det må Røde Kors i Lunderskov sande. Her mangler man frivillige. Ikke mindst når der er landsindsamling. Måske er tiden til nytænkning, siger formanden Erik Demant.

Spørgsmålet rejste Erik Demant i sin beretning på Lunderskov-afdelingens generalforsamling, skriver netavisen Sebro Press:

- Tiden er nu måske inde til at stille spørgsmålet ved, om folk er ved at være mætte af indsamlinger. Der er jo inden for de senere år tilkommet en række tv-transmitterede landsindsamlinger, hvor der indsamles rigtig mange millioner kroner ind. Derfor kan det måske være, der skal nytænkning til, når det gælder lokale indsamlinger, sagde Erik Demant.

Problemet er landsdækkende

Og Røde Kors i Lunderskov står åbenbart ikke alene med problemet med at mangle frivillige hjælpere. Der meldes om mangel på både indsamlere og frivillige til andre gøremål mange steder og rundt om i landet:

- Landsindsamlingen sidste år var her i Lunderskov var ramt af store problemer med at skaffe få indsamlere nok. Det ærgrer mig, for det betød, at ikke alle fik besøg – især ikke husstande i den gamle del af Lunderskov, lød det videre fra Erik Demant.

Han fremhævede dog, at hos de husstande, som indsamlerne nåede at besøge, var folk flinke til at putte penge i indsamlingsbøsserne:

- Der betød, til trods for manglende besøg, så blev resultatet, at der kom flere penge ind til hjælpearbejdet end året før, sagde Erik Demant.

Udgivet i Lunderskov

Antallet af kontanthjælpsmodtagere er faldet med næsten 20 procent.

Det er lykkes at få 474 personer flyttet fra kontanthjælp til uddannelse i Kolding Kommune i perioden fra oktober 2016 til oktober 2018. Det vil sige, at antallet af fuldtidspersoner på kontanthjælp er faldet med næsten 20 procent. Dermed ligger Kolding blandt landets bedste kommuner, skriver Poul Erik Jensen (S), formand for byrådets arbejdsmarkedsudvalg i Kolding.

Der er dog stadig 1904 personer på kontanthjælp, som skal hjælpes videre:

- Derfor speeder vi på Kolding Jobcenter op for samarbejdet med de private virksomheder om det rummelige arbejdsmarked.  Og vi forstærker også samarbejdet med bl.a den tekniske skole Hansenberg og Amu Syd om basiskurser, der kan klæde kontanthjælpsmodtagere på til ansættelse i blandt andet landbruget, metalfagene og chaufførbranchen. Alle steder er der stor mangel på arbejdskraft, siger Poul Erik Jensen og fortsætter:

- Vi samarbejder også med private institutioner, blandt andet Powerjobsøgerne, som med stor succes lader arbejdsløse hjælpe arbejdsløse. Mødestabilitet er altafgørende for succes. Sådan lyder beskeden fra både skoler og virksomheder, der ikke vil have medarbejdere som kun kommer hver anden dag eller er ramt af fredags- og mandagssyge. Hvis der er mødestabilitet, så er adskillige virksomheder parat til selv at uddanne den nye arbejdskraft. Og det fører heldigvis i adskillige tilfælde til fast ansættelse.

Fast arbejde, hvor man tjener sin egen løn, giver selvværd – og sidegevinsten er nye arbejdskammerater og et mere solidt netværk, tilføjer formanden for arbejdsmarkedsudvalget.

Udgivet i Kolding
Fredag, 22 Februar 2019

SF Kolding fejrer 60 år

SF er netop fyldt SF 60 år, og det markeres også i Kolding lørdag, hvor SF-koryfæerne Villy Søvndal og Lis Ravn Ebbesen deltager.

SF er i fremgang – både i meningsmålingerne og med antallet af medlemmer, så der er noget at fejre, når det rød-grønne parti fylder 60 år. Partiforeningen i Kolding samler derfor medlemmer fra hele Sydjylland, vælgere samt gode samarbejdspartnere om en festlig markering i festsalen på Olivenhaven lørdag den 23. februar, skriver SF i en pressemeddelelse

- Vi står foran et folketingsvalg, der er vigtigere end nogensinde, og der er brug for et stærkt SF, der vil kæmpe for ordentlige skoler og ældrepleje. Vi har haft 60 stærke år, og vi vil gerne takke alle vores medlemmer, vælgere og samarbejdspartnere for et godt samarbejde i medgang og modgang, forklarer formand for SF Kolding, Mette Voss”.

Koryfæerne er der

Tidligere partileder og nuværende regionsrådsmedlem Villy Søvndal, det mangeårige byrådsmedlem Lis Ravn Ebbesen og hendes afløser Karina Lorentzen er at finde ved talerne. Samtidig bruger partiet dagen til at sige farvel til dets hidtidige fane og indvie den nye, som skal tages i brug ved første maj næste gang.

Partiets gamle blad Socialisten vil desuden udkomme i en særudgave på dagen. I billeder og tekst fortæller særudgaven om SF Kolding fra 1981-2017.

Alle interesserede er velkomne til at deltage på dagen, der afholdes lørdag i festsalen på Olivenhaven 65 i Kolding fra klokken 11-13 den 23. februar.

Udgivet i Kolding