Artikel filtreret på dato: Lørdag, 02 Februar 2019

Lørdag, 02 Februar 2019

Dreng på knallert dræbt

Drengen kørte på sin knallert ind i et skilt. Det kostede ham livet.

En 15-årig dreng fra Kolding blev dræbt i en trafikulykke, der skete ved 23-tiden fredag aften, skriver TV Syd.

Drengen kom på sin knallert kørende ad Stationsvej i Andst mellem Kolding og Vejen. Her bragede han ind i et skilt og blev hårdt kvæstet:

- Drengen blev via sygehuset i Kolding overført til Odense Universitetshospital, hvor lægerne i nat længe kæmpede for hans liv, men desværre forgæves, fortæller vagtchef hos Syd- og Sønderjyllands Politi, Henrik Sønderskov, til TV Syd.

De pårørende er underrettet.

Udgivet i Kolding
Lørdag, 02 Februar 2019

Kinotorvet indviet i Vamdrup

Mange var mødt frem for at overvære åbningen.

Fredag eftermiddag fik Vamdrup sit længe ventede Kinotorv. Trods kulde deltog rigtig mange mennesker, med borgmester Jørn Pedersen i spidsen, i den officielle indvielse af Kinotorvet i Vamdrup, skriver netavisen Sebro Press.

Det foregik med taler, jazz-musik og kransekage. Og der hersker nok ikke tvivl om, at de mange borgere er imponerede af det flotte torv, som bliver et nyt samlingssted i Vamdrup midtby - lige op til Vamdrup Kino, som er under renovering.

Snoren, der skulle klippes, var i dagens anledning en filmstrimmel - med en ukendt dansk spillefilm. Og selve klipningen sørgede byrådsmedlem og formand for kulturvalget Ole Alsted og Per Tonnesen fra Vamdrup Handelsforening for skete.

-En festdag for Vamdrup

Majbrit Petersen fra Vamdrup Kino og Helge Paulin fra Vamdrup Byforum var også helt i front, da "snoren" blev klippet.

- Det er en festdag for Vamdrup. Og det er også en festdag for hele det lokale demokrati. Man kunne godt være bekymret for det lokale demokrati, da vi fik storkommunen Kolding, men når vi står her i dag, så kan vi konstatere, at den bekymring er ikke blevet virkelighed, sagde Helge Paulin, der roste det samarbejde, der hele vejen rundt har været i udformningen af det nye torv, sagde Helge Paulin blandt andet.

Torvet er udformet af landskabsarkitekt Signe Moos ud fra de ønsker, der er kommet fra Vamdrup.

Pladsen for det nye Kinotorv i Vamdrups bymidste er tilvejebragt efter nedrivingen af en stor byejendom, som måtte lade livet i forbindelse med etableringen af dobbeltsporet på jernbanen mellem Vamdrup og Vojens.

Udgivet i Vamdrup
Lørdag, 02 Februar 2019

Gamle lysmaster fjernes om natten

Gamle lysmaster fjernes i den kommende uge.

Natten mellem mandag og tirsdag i næste uge fjernes 16 gamle master til gadelys fra den østlige del af Strandvejen i Kolding. I den forbindelse vil der være folk, som arbejder langs vejen, og materiel med blink. De pågældende master er ikke længere i brug og skal derfor fjernes, oplyser Kolding Kommune.

Masterne står tæt på jernbanesporet. Af sikkerhedsmæssige grunde og for at forebygge uheld bliver der slukket for kørestrøm og lukket for togtrafikken, mens masterne fjernes.

Ved at gennemføre arbejdet om natten minimeres generne for togtrafikken.

Udgivet i Kolding
Lørdag, 02 Februar 2019

Mange bolde i luften

Læserbrev af Molle Lykke Nielsen (DF), Mosegyde 11, 6094 Hejls.

Det gælder udvikling, udvikling og udvikling. Bl.a. boligudvikling, task force om liv i bymidten, udvikling af Holmsminde / Riberdyb, inddragelse af å-miljø, trafik, parkering, tilgængelighed og meget andet.

Kolding nyder godt af momentum fra investorer, der både kommer fra lokalområdet, men også pensionskasser mv. der skal have placeret kapital, der sikrer et fornuftig afkast.

På en inspirationstur for nylig til en større by, der omdanner og var i gang med store projekter, der i en vis grad kunne overføres til Kolding, var der indlagt små workshops.

I et af disse blev der bl.a. fremsat en tanke om, at dele Søndergade i to. Så den del syd for jernbanen kunne blive omsat til boliggade, så der kan indrettes boliger i gadeplan.

Min tanke var bare – ”Yes” - her har vi et forslag, der kan inddrage klimatilpasning, byfortætning, bestående erhverv, grønt miljø - omdannelse der bør inddrages i task forcens arbejde omkring liv i bymidten.

Når jeg så læser en lokalavis i dag, falder denne tanke også godt i tråd med en lokal ejendomsinvestors tanker.

Lad os komme i gang og indtænke Søndergade, både facade og bagside, i den udvikling der skal ske i nær fremtid af hele området Riberdyb / Holmsminde. Med grønne passager til det udviklingsprojekt der kommer i forlængelsen, nemlig havneområdet og i samarbejde med ejendomsejerne og lejerne af både butiks og erhvervslokaler samt beboere.

Udgivet i Læserbreve