Artikel filtreret på dato: Lørdag, 16 Februar 2019

Den koldingensike racerkører, Michael Markussen, starter eget DTC-team - og går efter mesterskabet.

Når Danish Thundersport Championship starter sæsonen op i begyndelsen af maj, bliver det med Michael Markussen som både teamejer og kører i Markussen Racing. Den erfarne DTC-kører storsatser i jagten på mesterskabet i 2019-sæsonen.

For koldingenseren, der i 2016 blev nummer to i DTC-mesterskabet, er det et helt naturligt skridt at tage det ekstra ansvar og pres, som der alt andet lige vil ligge på en teamejer, når starten går:

- Jeg har altid haft mit eget setup omkring VIP-gæster når vi har kørt løb i Aarhus og København, så det har ikke været en kæmpe opgradering at skulle stå med det hele selv, fortæller Michael Markussen i en pressemeddelelse.

Han har fået god opbakning og rådgivning fra sin hovedsponsor, Lundbæk & Hansen.

Til at drive den tekniske del af teamet har han også fundet stærke, lokale kræfter:

- Det bliver et stærkt team, som kommer til at drive bilen. Jeg har indgået et samarbejde med René Jørgensen, der har mange sejre og mesterskaber på CV’et som chefmekaniker. Han bor i Egtved, så ikke nok med at vi har fået en kompetent mand til at bygge og servicere bilen - den kommer også til at være lige i nærheden!

Et vinderteam

Erfaringerne fra fem sæsoner i DTC-klassen har for alvor været sat i spil siden sæsonen sluttede i oktober måned. Der er blevet arbejdet på højtryk for at skabe et team, som både præsterer på racerbanen og ved siden af. Markussen Racing er ikke kommet bare for at være med:

- At starte et team er ikke noget, jeg gør fordi det er hyggeligt. Vi har vurderet, at det er den optimale løsning på alle fronter. Både for at jeg kan vinde mesterskabet i år, og for at vores gæster kan få en ekstraordinær oplevelse, når de kommer til racerløb. Jeg glæder mig meget til at vise hele setuppet frem når sæsonen starter.

DTC-sæsonen starter på svenske Ring Knutstorp den 4. maj, mens første løb på dansk jord er ved Classic Race Aarhus den 17-19. maj.

Løbskalenderen for Danish Thundersport Championship ser således ud for 2019:

3-4. maj: Ring Knutstorp, Sverige
17-19. maj: Classic Race Aarhus
7-9. juni: FDM Jyllandsringen
6-8. september: FDM Jyllandsringen
21-22. september: Ring Djursland
5-6. oktober: FDM Jyllandsringen

Om Michael Markussen

Født i 1992, født, opvokset og stadig bosat i Kolding.

Vandt DM i Formel Ford i 2013, hvorefter han skiftede til topklassen DTC.

Vice-Danmarksmester i DTC i 2016 som teamkammerat med Jan Magnussen.

Udgivet i Motorsport
Lørdag, 16 Februar 2019

Livet: Hvor svært ka’ det være?

Forestillingen handler om livet.

Søren Kierkegaards ord om, ”at livet skal leves forfra, men forstås bagfra” bliver taget helt bogstaveligt, når Folketeatret gæster Kolding Teaterforening på Comwell Kolding Teater. Det er med den poetiske komedie ”Livet, hvor svært ka’ det være?”. Forestillingen har to karakterer, der bliver spillet af Niels Ellegaard og Henrik Lykkegaard.

Om forestillingen skriver Folketeatret:

””Livet, hvor svært ka' det være?” er en poetisk og humoristisk fabuleren over livets forskellige stadier set gennem et livslangt venskab. Vi følger vennerne Tom og Alex fra de dør til deres allerførste møde i barndommen. For historien fortælles baglæns!

Vi begynder altså med døden - så er det triste ligesom overstået. Så følger en række genkendelige livskapitler: Fra senilitet med åbent tishul, over modenhed og ældregymnastik, midtvejskriser og absurde bodelinger. Vi fortsætter kronologisk baglæns med karriere, familie, den store kærlighed og livets tilfældigheder. Derefter de grænseløse ungdomsdrømme, den spirende seksualitet og løfterne om evigt troskab - sværget med blod! Og vi slutter selvfølgelig med begyndelsen. Et venskab, der begynder med slikposer, snotnæser og - nåja - åbent tishul.”

Stykket er skrevet af Vase, Fuglsang, Ellegaard og Lykkegaard.

"Livet, hvor svært ka' det være?" kan ses tirsdag den 19. februar klokken 19.30 på Comwell Kolding Teater. Billetter kan købes på www.billetten.dk

Udgivet i Kolding