Artikel filtreret på dato: Fredag, 15 Februar 2019

Fredag, 15 Februar 2019

Økonomien sejler

Læserbrev af Elvis Comic (S), byrådsmedlem, Gotthardpasset 8, 6000 Kolding.

Økonomien i Kolding Kommune sejler. Det er der desværre intet nyt i, men nu trækker de mørke skyer for alvor ind over de svageste i vores samfund. Der mangler ganske enkelt ansvarligt politisk lederskab – man bruger tiden på at male skønmalerier fremfor at tage reelt ansvar.

Det er ærgerligt for vores kommune og vores borgere – særligt når det går ud over vores svageste i samfundet. Det kan vi simpelthen ikke være bekendt.

Fakta er, at der blot et år efter det nye Børne- og Uddannelsesudvalg blev dannet, nu er tegn på at økonomien slet ikke hænger sammen.

I december måned 2018 fyrede man økonomichefen gennem 16 år i Børne- og Uddannelsesforvaltningen. Og først i januar/februar får offentligheden at vide, hvor alvorligt det står til, og at der ud over de allerede planlagte besparelser nu også skal spares yderligere 30 millioner kroner.

Det er simpelthen for ringe – og det administrative ansvar er jo placeret med fyringen af økonomichefen, men der er åbenbart ikke et politisk ansvar hos hverken formanden for Børne- og Uddannelsesudvalget eller hos Borgmesteren – alle har travlt med at pege i andre retninger?

Vi bør som både udvalg og byråd sikre en ansvarlig økonomisk styring der holder hånden under svageste borgere i vores samfund. Det ansvar sejler sammen med økonomien, hvis man som Venstre og Borgmesteren har til sinds, nemlig kæmpe besparelse som vil ramme børn, unge og deres pårørende i handicapområdet og på specialskolerne.

Lad os få noget ansvar bag de store skriveborde Venstre og DF ynder at sidde bag, og lad os få sikret en økonomi vi kan være bekendt over for de børn og unge, som har allermest behov.

Udgivet i Læserbreve

Drachmann-ekspert gæster Kolding.

Der er lagt op til en forrygende aften, når Drachmann-ekspert Henk van der Liet kommer til Kolding, hvor han vil tage udgangspunkt i et par korte prosastykker, skrevet af Drachmann. Efterfølgende vil han diskutere dem på journalistisk vis med aftenens deltagere.

Der er ingen tvivl om, at Henk van der Liet, som er professor på det skandinaviske institut i Amsterdam, er den person, der pt. ved mest om Holger Drachmann, hans liv, hans værker samt hans historie.

Henk har udgivet flere skrifter omkring Holger Drachmanns litteratur, og han studerer stadigvæk i dag Holger Drachmann, og skriver ligeledes om ham.

Det vil blive en aften, hvor der virkelig bliver mulighed for at få et indblik i Drachmanns prosa og hans øvrige forfatterskab.

Drachmann-selskabet gør i en pressemeddelelse opmærksom på, at dette er en enestående mulighed for at få et virkelig indgående kendskab til Holger Drachmanns forfatterskab og virke.

Arrangementet foregår den 25. februar klokken 19 på Kolding Bibliotek.

Entré: 30 kr. inkl. kaffe/te og kage.

Udgivet i Kolding