Artikel filtreret på dato: Søndag, 10 Februar 2019

Søndag, 10 Februar 2019

-Vi skal have et ulighedsstop

Læserbrev af Karina Lorentzen, spidskandidat for SF i Kolding, Sindalvej 4, 6000 Kolding.

Forskellen mellem rig og fattig vokser i Kolding Kommune. De sidste 10 år har den rigeste tiendedel i Kolding Kommune fået 13,5% flere penge mellem hænderne - mens den fattigste tiendedel i kommunen er blevet 5,3% fattigere.

Grundlæggende handler udviklingen om en politik, som har favoriseret skattelettelser til de rigeste og taget fra de mest udsatte menneskers ydelser. Den politik, bør vi gøre op med – og muligheden er der ved et kommende valg.

Et af de steder, hvor uligheden især mærkes er på antallet af fattige børn. Dem er der nu 1020 af i Kolding. Det er aldrig børnenes skyld, når en familie er økonomisk trængt. Men de oplever konsekvenserne, når de ikke kan være med på lige fod med deres klassekammerater, fx når de mangler penge til kontingentet i fodboldklubben, gaven til børnefødselsdagen eller til lejrturen. Faren er, at børnene bliver isoleret fra fællesskabet med andre børn. Det har betydning for deres selvværd, deres sociale udvikling, og for opbygning af de færdigheder og det netværk, der skal hjælpe dem videre i livet.

Vi har råd til at afskaffe børnefattigdom, og en afskaffelse af kontanthjælpsloftet er en del af svaret. Men vi skal også have et ulighedsstop, hvor løsningen er formueskat og topskat på aktieindkomster. Og i stedet for skattelettelser, der gavner dem, der har mest, skal pengene investeres i vores skoler og ældrepleje - det er trods alt det brede flertal, der skal hente sin tryghed her, når de skal have børnene passet eller omsorg for deres gamle mor og far.

Udgivet i Læserbreve
Søndag, 10 Februar 2019

Workshop i kørestols-skate

Kom og skub grænserne for hvad du kan i en kørestol.

Kom og vær med, når WCMX Kolding og Kolding Handicapidræt afholder workshop i kørestols-skate.

WCMX (Wheelchair Motocross) kan beskrives som ”skateboarding for kørestolsbrugere”. Det er en sportsgren, som er bygget op om en række forskellige teknikker, der giver større mobilitet og sikkerhed for kørestolsbrugere – både i dagligdagen eller hvis man vil dyrke det som sport.

I disse workshops startes der med små lette øvelser i teknik og balance og der bygges langsomt mere og mere på. Uanset hvor langt du ønsker at udfordre dig selv, kommer du uden tvivl hjem med styrket selvtillid og godt humør. Der er plads til alle – nybegyndere som øvede; unge som gamle, skriver WCMX i en pressemeddelelse.

Workshop i kørestols-skate lørdag finder sted lørdag den 16. februar klokken 13-16 i hal 2 i Pulzion Kolding (tidligere KFUM hallen), Peter Tofts Vej 21 i Kolding.

Du kan se mere på Facebook-gruppen ”WCMX Kolding – Street on wheels”.

Udgivet i Sport