Artikel filtreret på dato: Fredag, 01 Februar 2019

Retten i Kolding har afsagt dom over en ukrainsk chauffør og en polsk vognmand.

En ukrainsk chauffør blev standset af Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd den 26. januar i år ved Kolding.

- En undersøgelse af det forureningsbegrænsende system viste, at den nødvendige Adblue-væske var væsentligt fortyndet, siger specialanklager Pernille Moesborg i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Retten afsagde dom for, at der dermed er foretaget ulovlige konstruktive ændringer af det forureningsbegrænsende udstyr.

- Sager om manipulation af det forureningsbegrænsende udstyr er meget alvorlige, for det forureningsbegrænsende udstyr skal nedsætte udledningen af blandt andet de sundhedsfarlige NOx gasser. Derfor er der også i lovens forarbejder lagt op til nogle markante bøder, fortæller Pernille Moesborg.

I overensstemmelse med forarbejderne blev chaufføren idømt en bøde på 7.500 kr. og vognmanden en bøde på 15.000 kr.

Begge de tiltalte nægtede sig skyldige. Det er uvist, hvordan de forholder sig til dommen, da de ikke var tilstede ved dommens afsigelse.

Udgivet i Kolding

Ny undersøgelse viser, at hver fjerde sydjyske virksomhed går med flyttetanker. Mere end halvdelen af dem angiver pladsmangel som hovedårsag. De får dog ikke de store problemer med at finde større lokaler, mener EDC Erhverv.

Sydjyske virksomheder vokser sig for store til deres lokaler, og det sender dem på jagt efter nye lokaler. Det viser EDC Erhvervs årlige Forventningsundersøgelse, hvor mere end 1.400 virksomheder og investorer giver deres bud på ejendomsmarkedet anno 2019. Ifølge Forventningsundersøgelsen påtænker 23% af virksomhederne i Sydjylland at flytte inden for et par år, og næsten 55% af dem angiver pladsmangel som hovedårsagen til flyttetrangen.

Det bliver dog endnu ikke noget problem for de sydjyske virksomheder at finde større lokaler i Sydjylland. Det mener Preben Balle, der er partner hos EDC Erhverv Poul Erik Bech i Kolding.

- De fleste virksomheder vil eje noget mere, end de har nu, fordi de har vokset sig ud af deres nuværende lokaler. De mangler tydeligvis plads. Der findes heldigvis større, ledige kontorlokaler i Sydjylland. De kan sagtens matche størstedelen af virksomhedernes arealbehov, vurderer Preben Balle i en pressemeddelelse.

De seneste tal fra EDC Market Update giver også grobund for optimisme, hvis man er på jagt efter nye lokaler. Således står 8% af den samlede bygningsbestand indenfor kontorejendomme ledige i regionen. Til sammenligning står 7,1% ledige i region Midtjylland.

Større fokus på profilen

Det er ikke kun jagten på mere plads, der sender virksomhederne på lokalejagt. Næsten 28% af de sydjyske virksomheder angiver i Forventningsundersøgelsen, at deres nuværende lokaler ikke matcher virksomhedens profil. Preben Balle har også bemærket, at flere virksomheder har fokus på, hvordan kunderne skal opleve virksomheden.

- Flere virksomheder har fokus på, hvordan deres lokaler matcher deres ønskede profil. De har særligt fokus på, hvordan ejendommen ser ud, hvordan kunderne oplever mødet med virksomheden, samt at medarbejderne også trives i hverdagen. Det er en stigende tendens,” mener Preben Balle.

I forlængelse af virksomhedernes ønske om større og bedre profilerende lokaler, forventer 30% af de flyttelystne virksomheder, ifølge Forventningsundersøgelsen, at bruge flere penge på lokaler i fremtiden.

Udgivet i Kolding

Dansk Danseteater viser ”Krash & Chopin danser”.

Tirsdag den 5. februar præsenterer Kolding Teaterforening Dansk Danseteaters to forestillinger, ”Krash” og ”Chopin danser”. Det bliver på Comwell Kolding Teater.

Om forestillingerne skriver Dansk Danseteater bl.a.: ””Krash & Chopin danser” er samtidsdans med afsæt i to vidt forskellige musiktraditioner skabt af den 4-dobbelte Reumertvinder Tim Rushton og vinder af Reumert-juryens talentpris Alessandro Sousa Pereira.

"Chopin danser” er skabt af koreograf Tim Rushton, der allerede som klaverbarn oplevede en stor kærlighed til den polske mesterkomponist Frédéric Chopins delikate og fantasifulde klavermusik. ”Chopin danser” er inspireret af det sky geni Chopin og en række tekstuddrag, der omhandler hans turbulente, barske og kontrastfulde liv. Et liv hvor han formåede, trods svære livsbetingelser, at skabe nogle af 1800-tallets mest betydningsfulde kompositioner.

”Krash” er en forestilling med masser af vildskab, kraftfuld powerdans og smittende livsglæde danset til brasiliansk-inspirerede beats skabt af den danske Outlandish-stjerneproducer, DJ Turkman Souljah. Alessandro Sousa Pereira står bag forestillingen ”Krash”, som han skabte til Den Kongelige Ballet i 2015. Tematisk tager værket udgangspunkt i sammenstødet mellem forskellige kulturer. Det er samtidig en ode til Pereiras brasilianske rødder både, hvad angår trin, udtryk og musik.”

”Virituost” kaldte Weekendavisen forestillingerne, mens Berlingske Tidende skrev om ”maskulin råstyrke og dyrisk urkraft”.

Der vil være en gratis introduktion til forestillingen klokken 18.30 i teatersalen. Forestillingerne starter klokken 19.30. Billetter til forestillingerne kan købes på www.billetten.dk.

Udgivet i Teater

Over 2000 borgere i Kolding Kommune kører hvert år på skiferie i egen bil. De lave temperaturer på skiferien kan få selv små stenslag til at udvikle sig til revner i forruden, advarer glasekspert.

Ifølge Danmarks Statistik drager 3,5 procent af danskerne på skiferie i februar. Omregner man tallene til Kolding Kommune, svarer det til over 3200 personer, og tidligere undersøgelser har vist, at to tredjedele af dem kører til skisportssteder i egen bil, skriver Carglass i Kolding i en pressemeddelelse.

Men kun et fåtal af de mange selvkørende skientusiaster ved, at skidestinationernes iskolde nætter kan have store konsekvenser for bilens forrude.

Små stenslag kan udvikle sig

Ifølge René Elkjær, der er ansvarlig for Carglass i Kolding, kan selv små stenslag udvikle sig til store revner i glasset.

- Temperaturændringer, der opstår pludseligt, øger spændingen i forruden. Og jo mere ekstreme temperaturstigningen er, des mere stress bliver ruden udsat for. Hvis der er selv et lille stenslag i ruden, kan det nemt krakelere og udvikle sig til en regulær revne, siger René Elkjær i pressemeddelelsen.

Efter en iskold nat i bjergene er der ofte is på forruden, og det er derfor naturligt, at tænde forrudevarmen eller at blæse varm luft op på ruden. Sådan en pludselig temperaturstigning, kan let få et stenslag til at udvikle sig til en revne.

Ifølge René Elkjær kan alle stenslag op til størrelsen på en tokrone repareres. Er stenslaget større end det, skal hele ruden udskiftes. Det gælder også, hvis stenslaget er mindre end fem centimeter fra kanten af ruden.

Udgivet i Kolding