Artikel filtreret på dato: Lørdag, 28 December 2019

Lørdag, 28 December 2019

Lyt til årets bedste rockudgivelser

Slut musikåret 2019 af med manér til det traditionsrige Årets Rock på Kolding Bibliotek.

GAFFA-anmelder Finn P. Madsen inspirerer til nye musikoplevelser, når han fortæller om årets bedste rockudgivelser fra 2019 og spiller smagsprøver derfra. Arrangementet foregår på et niveau, hvor alle med interesse i ny, fed rockmusik kan være med.

Finn P. Madsen er musik- og radiojournalist og har igennem mange år været anmelder for musikmagasinet GAFFA. Til Årets Rock afspilles musikken udelukkende på vinyl. Derfor bliver Finn assisteret undervejs af Christian Winther fra pladebutikken Jungle Records.

Årets Rock foregår den 8. januar klokken 19.00-20.30 i Bryggeriet, som er Kolding Biblioteks musikområde. Billetten koster 50 kroner og kan købes på www.koldingbib.dk.

Udgivet i Det sker...

Danske familier vil købe krudt og raketter for 400 millioner kroner i år, viser ny analyse fra Dansk Erhverv.

30 procent af de danske husstande forventer at skyde det nye år ind med krudt og fyrværkeri. Samlet vil de fyre af for omkring 400 millioner kroner nytårsaften, viser en analyse, som Norstat har lavet for Dansk Erhverv.

- Vi ser, at jyder og fynboer bruger flest penge på fyrværkeri, mens sjællænderne er de mest tilbageholdne, når det handler om at skyde det nye år i gang med nytårskrudt, siger politisk konsulent i Dansk Erhverv, Can Sarialtun, i en pressemeddelelse.

I Region Syddanmark bruger man i gennemsnit 180 kroner på nytårskrudt.

Sidste år lød Dansk Erhvervs prognose om nytårskrudt på 415 millioner kroner og dermed ses et mindre fald i år. Ni procent siger i undersøgelsen, at de vil bruge færre penge end sidste år på nytårskrudt mod tre procent, der svarer, at de vil bruge flere penge.

- Vi ser en tendens til at folk holder lidt mere på pengene end de gjorde sidste år, hvilket kan skyldes den faldende forbrugertillid, der har ramt dansk økonomi. Forbrugerne er bekymrede for de økonomiske fremtidsudsigter og af den grund kan en række danskere være tilbageholdende med at bruge lige så mange penge på fyrværkeri, som de tidligere har gjort, slutter Can Sarialtun.

Udgivet i Syddanmark
Lørdag, 28 December 2019

Ingen busser i weekenderne

Centerbyerne må fortsat undvære busser om aftenen og i weekenden.

Bor du i en af centerbyerne Vamdrup eller Lunderskov, og har du ikke egen bil, får du, efter de oplysninger netavisen Sebro Press er kommet besiddelse af, heller ingen busser om aftenen og i weekenderne, når Sydtrafik får nye køreplaner i juni 2020.

Holder oplysningerne stik betyder, at de to store centerbyer uden for Kolding - Vamdrup og Lunderskov, hvor Vamdrup, som den største med cirka 5.000 indbyggere inden for bygrænsen, ikke får ellers ønskede busforbindelser med omverdenen tilbage i weekenderne. Det vil sige fortsat busløs fra tidligt fredag aften til mandag morgen, skriver Sebro Press.

Derimod reddes Flexordningen med taxa. Den var ellers også lige ved at skride i svinget. Ordningen blev kun reddet, fordi politikerne i Kolding Byråd valgte at lytte efter advarsler mod lukning fra blandt andre Ældrerådet.

Til gengæld får prisen et pænt hop i vejret. Den stiger, udover startgebyret fra nu 4 kroner pr. kilometer til 5,50 kr. pr. kørt kilometer. Og det betyder, at en tur med flextaxa eksempelvis fra Vamdrup til Kolding nemt kan løbe op i et sted mellem 85 kroner og 90 kroner – og det samme tilbage igen.

Ud over flexordningen bevares det populære 67+buskort, som for en pris på 500 kroner giver ret til ubegrænset kørsel med regionalbusser, lokalbusser og bybusser i et år inden for Kolding Kommunes grænser.

Besparelserne i busafgangene rammer flere lokalruter. Nævnes kan Rute 252 Kolding - Ødis – Vamdrup skæres med to afgange. Og der skal ikke mere køres i skolernes ferier og fridage. Og der fortsættes også uden kørsel i weekenderne. Og rute 253 Kolding - Lunderskov beskæres med to afgange. Og der køres heller ikke fra 20. juni næste år, når skolerne holder ferie.

Alle partirer i byrådet – med undtagelse af SF – stemte for besparelserne i den kollektive trafik. Kommunen melder dog optimistisk ud i en pressemeddelelse, at man undgår nedlæggelser af ruter, skriver Sebro Press.

Udgivet i Vamdrup
Lørdag, 28 December 2019

Nye boliger på vej i Vamdrup

Nye boliger er på vej i Vamdrups bymidte.

Der planlægges at opføre nye boliger på areal i Vamdrup midtby. Det handler et areal mellem det tidligere Boysens Hotel på Østergade og det tidligere Vamdrup Stadion.

Det fortæller formanden for Vamdrup Byforum, Helge Paulin, Skovborglund til netavisen Sebro Press.

- Vi har længe efterlyst en lovet bebyggelsesplan for området fra Kolding Kommune, men det lader vente på sig med udskydelser flere gange. Senest har kommunens planlægningsafdeling bebudet, at man den 1. januar 2020 vil være klar til udbud af området. Men jeg tvivler, på det sker, til denne dato, siger Helge Paulin.

Arealet, det hele handler om er i øjeblikket kommunalt ejet og er primært udlagt som parkeringspladser som aflastning for Østergade. Og så har en del også udgjort det tidligere Vamdrup Stadion, som nu er flyttet til Arena Syd.

- Det er planlagt, at udbuddet af arealer skal ske til private bygherrer, og det betyder, at der ikke bliver tale om opførelse af almene boliger på stedet, fortæller Helge Paulin.

Det er endvidere meningen, at de nuværende parkeringspladser skal erstattes af nye parkeringspladser langs jernbanen. Det hedder videre, at i projektet indgår der også en ny lokalplan for hele området.

Udgivet i Vamdrup